Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 16. oktobar

Danas je petak, 16. oktobar

 

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć juče su intervenisale 35 puta. Na poziv pacijenata bilo je 25 pregleda, dok je pomoć u ambulanti potražilo 10 građana.

Radosne vesti:

U toku jučerašnjeg dana u Kikindi su rođeni dečak i dve devojčice.

Isključenje struje:

Zbog planiranih radova na električnoj mreži u ponedeljak, 19. oktobra od 9:30 do 10:30 bez struje će ostati potrošači u Mokrinu u ulicama Nikole Tesle i Žarka Zrenjanina, od Sonje Marinković do Nikole Tesle. Istog dana, od 11 do 12 sati električnu energiju neće imati korisnici u Kikindi i to u Moravskoj ulici, od Nikole Francuskog do Srbobranske i Vojvode Mišića, od Moravske do Prizrenske, a od 13 do 14 sati u Ulici Andrije Rankovića. 

Izmenjen režim rada Dečjeg i Školskog dispanzera:

Dečji i Školski dispanzer ponovo su podeljeni na dve zone: crvenu, koja će primati pacijente sa povišenom temperaturom, i zelenu zonu, dok se kovid ambulanta u Mikronaselju privremeno zatvara.

Javni poziv za dodelu gradskih priznanja:

Komisija za dodelu Nagrade grada Kikinde i gradskih priznanja raspisuje Javni poziv za podnošenje predloga za dodelu Nagrade grada Kikinde i gradskih priznanja za značajna ostvarenja u oblasti kulture, obrazovanja, zdravstva, privrede i preduzetništva, sporta, humanosti i dobrotvornog rada, za 2020. godinu. Predlozi za nagrađivanje sa dokumentacijom dostavljaju se Gradskoj upravi grada Кikinde, najkasnije do 31. oktobra, na adresu: Gradska uprava Kikinda, Kancelarija broj 80, Trg srpskih dobrovoljaca 12, 23 300 Kikinda, sa naznakom: Za nagrade grada Kikinde. Dodatne informacije mogu se dobiti na broj telefona: 0230/410 – 113. 

Narodna biblioteka:

Svi đaci prvaci na teritoriji našeg grada imaju pravo na besplatnu članarinu u Biblioteci „Jovan Popović“, do 1. juna 2021. godine. Potrebno je da u pratnji jednog roditelja dođu na Dečje odeljenje Gradske biblioteke ili u mesnu biblioteku u svom selu i ostvare ovo pravo. 

Narodni muzej:

Promocija knjige Mirjane Milankov „Prvi i/ili poslednji petlovi“ biće održana danas sa početkom u 18 sati, u svečanoj sali Narodnog muzeja u Kikindi. Događaj organizuju Kulturni centar Kikinda i Izdavačka kuća „Prometej“. 

Narodno pozorište:

Na repertoaru narodnog pozorišta u subotu, 17. oktobra biće druga repriza predstave „Kovači“. Početak je u 20 sati. 

Dečje pozorište „Lane“:

Predstava „Ružno pače“ biće izvedena na sceni Dečjeg pozorišta „Lane“ u nedelju, 18. oktobra, u terminima od 17 i 19 sati. 

Kulturni centar:

Kulturni centar Kikinda pravi svoju biblioteku. Pozivaju se svi sugrađani koji su u mogućnosti da poklone ovoj ustanovi neku knjigu, kako bi biblioteka bila što bogatija i služila svim Kikinđanima.

Sport:

U okviru trećeg kola Arkus Superlige rukometaši „Kikinde Grindeks“ igraće sutra u Subotici protiv „Spartaka“ za prve bodove u novoj sezoni. 

Velikoselska „Kozara“ će u subotu, u okviru 13. kola Srpske lige Vojvodina, dočekati „Vojvodinu 1928“ iz Perleza, dok će kozaračka „Sloboda“ u Pančevu igrati protiv „Dinama 1945“. U Vojvođanskoj ligi Istok u nedelju, 18. oktobra „Kikinda 1909“ igraće u Botošu protiv „Omladinca FAM“, dok če ŽAK na Vašarištu dočekati „Banat“ iz Čente. Nakon 10 kola, Kikinda je treća na tabeli sa 23 boda, a ŽAK na 15. mestu sa 7 bodova. 

Škola odbojke ,,KI 0230″ aktivno vrši upis novih članica, devojčica predškolskog i školskog uzrasta. Sve detaljnije informacije možete dobiti pozivom na broj: 063/500 956.

Vreme:

Oblačno, moguća kiša. Maksimalno 15 stepeni.

Bioprognoza:

Nastavak relativno nepovolјne biometeorološke situacije za većinu hronično obolelih i osetlјivih osoba. Oprez se savetuje astmatičarima i srčanim bolesnicima. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu reumatskih bolova, glavobolјe i smanjene koncentracije. I dalјe se preporučuje povećana pažnja u saobraćaju.
Pratite nas FB
error: Content is protected !!