Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 16. oktobar

Danas je sreda, 16. oktobar

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 36 puta, 20 intervenicija bilo je na poziv pacijenata, dok je u ambulanti obavljeno 16 pregleda. 

Radosne vesti:

U toku jučerašnjeg dana u Kikindi su rođeni devojčica i dečak.

Policijska uprava:

Na teritoriji Severnobanatskog okruga u toku jučerašnjeg dana registrovane su tri saobraćajne nezgode na području Kikinde u kojima je jedno lice zadobilo lake telesne povrede.

Službenici Policijske uprave u Kikindi, u okviru svojih redovnih aktivnosti, na strelištu u Crnoj Bari izvodiće bojevo gađanje, radnim danima od 8 do 14 časova, od danas do 10. novembra. U cilju preduzimanja potrebnih mera bezbednosti, PU Kikinda apeluje na građane da u predviđenom vremenu ne izvode poljske radove i ne kreću se u blizini strelišta. 

Isključenje struje:

Zbog planiranih radova na električnoj mreži danas, od 9:30 do 11:30, bez struje će ostati sledeće ulice u Ruskom Selu: Feješ Klare, Đure Jakšića, Petefi Šandora, Kiš Ferenca, Knićaninova, Bratstva jedinstva, od Mladena Stojanovića do Farme, Stevice Jovanovića, Iva Lole Ribara, Solunskih dobrovoljaca, Braće Domazet, Desančićeva, Sonje Marinković, Braće Opsenice, Žarka Zrenjanina i Njegoševa. 

U četvrtak, 17. oktobra, u periodu između 11 i 12 časova struje neće biti u Ulici Braće Tatića, od Vuka Karadžića do Iva Lole Ribara. Istog dana, od 13 do 13:30, bez struje će ostati korisnici u Ulici Iva Lole Ribara, od Njegoševe do Toze Markovića. 

Pravo na još jedan dečji dodatak:

Sekretarijat za društvene delatnosti Grada Kikinde obaveštava korisnike dečjeg dodatka, čija su deca redovno pohađala srednju školu od 1. septembra 2018. godine i sa uspehom završila školsku godinu, da prema potvrdi nadležne škole sa septembraskom isplatom ove godine ostvaruju pravo na još jedan dečji dodatak. Za sve informacije možete se obratiti u kancelariji broj 20 u Gradskoj upravi, ili na broj telefona: 410-149. 

Jesenji sajam cveća:

Lokalna samouprava i ove jeseni organizuje prodajnu izložbu cveća i sadnog materijala. Sajam će biti održan u četvrtak, 17. oktobra, u periodu od 9 do 18 časova, na platou ispred Gradske kuće. 

Akcija dobrovoljnog davanja krvi:

Vanredna akcija dobrovoljnog davanja krvi biće održana u četvrtak, 17. oktobra u transfuziomobilu, koji će biti postavljen na gradskom trgu od 9 do 13 časova. Zavod za transfuziju krvi Vojvodine trenutno raspolaže smanjenim zalihama svih krvnih grupa, posebno sa negativnim RH faktorom. Crveni krst Kikinda apeluje na dobrovoljne davaoce da se u što većem broju odazovu i daruju dragocenu tečnost, kako bi se zalihe što pre stabilizovale. 

Narodna biblioteka:

Narodna biblioteka “Jovan Popović” raspisala je Literarni konkurs za osnovce i srednjoškolce, koji je otvoren do 8. novembra. Svečana dodela nagrada biće upriličena u okviru programa proslave Dana biblioteke, 18. novembra. Radovi mogu biti pisani na srpskom i mađarskom jeziku, a autori mogu da konkurišu sa po jednim poetskim ili proznim radom. Radove dostaviti poštom ili lično na adresu: Narodna biblioteka „Jovan Popović“ Trg srpskih dobrovoljaca 57, 23300 Kikinda (sa naznakom za Literarni konkurs), ili elektronskim putem: kultura@kibiblioteka.org.rs

Knjiga „Niti istog klupka“, autorke dr Ane Stišović Milovanović, biće predstavljena u Narodnoj biblioteci „Jovan Popović“ u petak, 18. oktobra. Početak promocije je u 19 časova. 

Narodno pozorište:

Nova sezona u Narodnom pozorištu u Kikindi počinje u subotu, 19. oktobra, premijerom predstave „Buba u uhu“. Početak je zakazan za 20 sati. 

Kursna lista:

Dinar je danas neznatno promenio vrednost prema evru i zvanični srednji kurs je 117,5120 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Sport:

Kikindski Džudo klub „Partizan“ prima nove članove, decu uzrasta od 6 do 8 godina. Zaintersovani mogu da dođu u Sportsku salu „Partizan“, ponedeljkom, sredom i petkom u 18 časova. 

Muški odbojkaški klub „Kikinda“ poziva dečake osnovnoškolskog uzrasta da pohađaju jednu od najboljih škola odbojke. Treninzi se odvijaju u školama „Žarko Zrenjanin“ i „Đura Jakšić“. Svi zainteresovani informacije mogu dobiti pozivom na:  064/24 37 975. 

Vreme:

I danas sunčano i toplo. Najviša temperatura u Kikindi biće 27 stepeni. 

Bioprognoza:

Biometeorološka situacija će biti povolјnija za većinu hroničnih bolesnika i meteoropata. Blagi oprez se savetuje astmatičarima i srčanim bolesnicima, naročito u jutarnjim satima. Moguće meteoropatske reakcije su promenlјivo raspoloženje i glavobolјa. Savetuje se slojevito odevanje.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!