Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 16. novembar

Danas je petak, 16. novembar

Srpska pravoslavna crkva i vernici slave danas Đurđic, u znak sećanja na prenos moštiju svetog velikomučenika Georgija u novi hram.

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 37 puta, 23 intervencije je bilo na poziv pacijenta, dok je u ambulanti pomoć zatražilo 14 pacijenata. 

Policijska uprava:

U toku jučerašnjeg dana na teritoriji Severnobanatskog okruga zabeležene su dve saobraćajne nezgode na području Sente u kojima je pričinjena materijalna šteta. Zabeležen je i jedan požar u Kikindi u kojem je pričinjena materijalna šteta u iznosu od 50 000 dinara bez povređenih.

Deo centra grada danas bez grejanja:

Zbog radova na sanaciji havarije danas od 10 časova bez grejanja će ostati potrošači u stambenom bloku Galadska, zgrade u Nemanjinoj ulici, Đoke Radaka od broja 2 do broja 8 i zgrada Narodnog muzeja. Završetak radova i normalizacija grejanja očekuju se u popodnevnim časovima.

Jesenja akcija prikupljanja krupnog otpada:

U okviru jesenje akcije sakupljanja kabastog otpada u seoskim menim zajednicama, koju organizuju kompanija FCC doo Kikinda i Sekretarijat za zaštitu životne sredine, poljoprivredu i ruralni razvoj, kontejneri za prikupljanje krupnog otpada do 30. novembra biće postavljeni u Bašaidu. 

Deo Ruskog Sela i danas bez struje:

Zbog planiranih radova na električnoj mreži i danas u periodu od 10 do 14 sati bez struje će ostati korinici u sledećim ulicama u Ruskom Selu: Vojvode Knićanina, polovina Mladena Stojanovića do Vojvode Knićanina, polovina Petefi Šandora do Vojvode Knićanina, i polovina Feješ Klare do Vojvode Knićanina.

Biblioteka „Jovan Popović“ sutra obeležava 173 godine od osnivanja:

Najstarija kulturna ustanova u našem gradu, Narodna biblioteka „Jovan Popović“, danas obeležava 173 godine postojanja. U okviru svečanosti povodom Dana biblioteke biće upriličen program namenjen najmlađim sugrađanima, otvorena izložba posvećena književniku čije ime nosi ova ustanova, dodeljene nagrade za najbolje literarne i likovne radove i upriličeno književno veče. 
 
Dečje pozorište „Lane“:

Predstava „Zunzarina palata“, rađena po tekstu i u režiji Tanje Dimić Stojanov, biće premijerno izvedena na sceni Dečjeg pozorišta „Lane“ u nedelju, 18. novembra. Početak predstave zakazan je za 17 časova. 

Obeleževanje stogodišnjice slobode od ponedeljka do petka u Kikindi:

Jubilej povodom 100 godina slobode i prisajedinjenja Velike Kikinde biće obeležen naredne sedmice raznovrsnim programom koji će biti održan na različitim lokacijama u gradu. U okviru svečanosti biće otvorene izložbe, prikazani filmovi i predstavljena knjiga na temu 100 godina slobode.

Vreme:

Danas promenjivo oblačno sa sunčanim intervalima. Maksimalna temperatura 12 stepeni.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!