Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA 16. maj

Danas je sreda, 16. maj

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 30 puta, od čega je 20 intervencija bilo na poziv pacijenata, dok je u ambulanti obavljeno 10 pregleda.

Radosne vesti:

U Kikindi su rođene  dve bebe  ( DVA DEČAKA).

Policijska uprava Kikinda:

Juče su na teritoriji Severnobanatskog okruga registrovane su dve saobraćajne nezgode ( Kikinda). U pomenutim nezgodama pričinjene su materijalne štete.

U toku jučerašnjeg dana registrovan je pođar u Sajanu u kojem je gorelo poljoprivredno domaćinsrvo, izgorelo je ¸¸14 teladi, stročna hrana, kompletan privatni objekat za skladištenje mleka, deo krovne konstrukcije. U ovom pođaru na svu sreću nema stradalih. A materijalna šteta je procenjena na milion dinara.

Gradska uprava:

Povodom Slave grada Kikinde, letnjeg Svetog Nikole 22. maja, Gradska uprava Kikinda upućuje javni poziv građanima, udruženjima građana i ostalim zainteresovanim pojedincima da se prijave za takmičenje u pravljenju slavskog kolača.

Prijave za takmičenje se mogu predati lično u zgradi Gradske uprave, kancelarija 88, ili putem telefona na broj : 0230/ 426 – 300, najkasnije do 18. maja do 12 časova.

Predaja slavskih kolača će biti na dan Slave 22. maja, od 9 do 10 sati u svečanoj sali Gradske uprave.

Proglašenje najboljeg slavskog kolača, nakon odluke komisije, će biti u sklopu svečanog obeležavanja Slave grada letnjeg Svetog Nikole.

Gradska uprava Kikinda organizuje 5. juna besplatan izlet u Banju Junaković, za penzionere sa teritorije našeg grada. Prijavljivanje traje do 25. maja.

Narodno pozorište:

Narodnom pozorištu u Kikindi su preko konkursa NIS-a „Zajednici zajedno“ odobrena sredstva u iznosu od 5 miliona dinara, za zatvaranje postojećeg dvorišnog prostora i pretvaranje u foaje. Radovi su započeti pre nekoliko nedelja, a novi foaje će omogućiti veći komoditet, kao i ulaz za publiku sa trga.

Gerontološki centar:

Krajem prošle godine Gerontološki centar u Kikindi dobio je rešenje od Kancelarije za upravljajnje javnim ulaganjima Vlade Republike Srbije, kojim su odobrena sredstva za kompletnu sanaciju zgrade Novog doma. Realizacija ovog projekta započela je krajem aprila, a radovi će biti završeni do kraja jula.

Sportska školska Olimpijada Vojvodine:

Preko 400 učenika osnovnih i srednjih škola sa teritorije našeg grada učestvovaće na 8. po redu Sportskoj školskoj olimpijadi Vojvodine, koja će biti održana od 17. do 20. maja u Novom Sadu.

Maturantska parada:

Tradicionalna manifestacija “Maturantska parda” kojom učenici završnih razreda srednjih škola iz Kikinde obeležavaju kraj svog srednjoškolskog obrazovanja održaće se u petak, 18. maja, tačno u podne na Trgu.

Kursna lista:

Dinar je i danas zadržao približno istu vrednost prema evru i zvanični srednji kurs iznosi 118,1770 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije

Noć muzeja:

12. po redu manifestacija „Noć muzeja“ organizuje se u Kikindi u Narodnom Muzeju, u subotu 19. maja od 18 sati pod nazivom „Lica ulica“.

U muzeju Terra, u subotu, 19. maja, organizovaće se 14. Evropska noć muzeja sa početkom u 18 sati.

Vreme:

 

Bioprognoza:

Kardiovaskularnim bolesnicima i osobama sa respiratornim obolјenjima se savetuje izvesna opreznost usled očekivanog uticaja biometeoroloških prilika. Očekuju se meteoropatske reakcije u vidu glavobolјe i nervoze. Preporučuje se povećanje pažnje u saobraćaju.