Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 16. maj

Danas je četvrtak, 16. maj

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 45 puta, 28 intervencija bilo je na poziv pacijenata, dok je u ambulanti obavljeno 17 pregleda. 

Policijska uprava:

Na teritoriji Severnobantskog okruga u toku jučerašnjeg dana zabeležene su dve  saobraćajne nezgode  na području Kikinde. U pomenutim nezgodama pričinjena je materijalna šteta.

Radosna vest iz porodilišta:

Na Ginekološko-porođajnom odeljenju Opšte bolnice u Kikindi u toku jučerašnjeg dana rođene su tri devojčice.

Akcija dobrovoljnog davanja krvi:

Crveni krst Kikinda i Zavod za transfuziju krvi Vojvodine u ponedeljak, 20. maja, u periodu od 9 do 13 časova organizuju akciju dobrovoljnog davanja krvi u prostorijama Crvenog krsta. Zalihe dragocene tečnosti su smanjene, a posebno su deficitarne krvne grupe A i O. 

Takmičenje u pravljenju slavskog kolača:

Povodom slave grada Kikinde, letnjeg Svetog Nikole 22. maja, Gradska uprava upućuje javni poziv građanima, udruženjima građana i ostalim zainteresovanim pojedincima da se prijave za takmičenje u pravljenju slavskog kolača. Prijavljivanje se može obaviti lično u kancelariji 88 u Gradskoj upravi, ili putem telefona: 426-300, najkasnije do petka, 17. maja do 12 časova. Predaja slavskih kolača će biti na dan slave, 22. maja, od 10 do 11 sati u svečanoj sali Gradske uprave. 

Prolećna akcija sakupljanja kabastog otpada:

U okviru prolećne akcije sakupljanja krupnog otpada u seoskim mesnim zajednicama, kontejneri će danas i sutra biti postavljeni na sledećim lokacijama u Bašaidu: ugao Branislava Nušića i Nikole Tesle, Branislava Nušića i Raše Lazarevića, Žarka Zrenjanina i Nikole Tesle, i Žarka Zrenjanina i Raše Lazarevića. 

U gradskoj zoni, danas i u petak, 17. maj šest kontejnera će biti postavljeno u Svetosavskoj ulici. 

Promocija javnih poziva namenjenih privrednim subjektima:

Regionalni centar za društveno-ekonomski razvoj „Banat“ i Regionalna privredna komora Severnobanatskog upravnog okruga u Kikindi, uz podršku Ministarstva privrede i Razvojne agencije Srbije, u petak, 17. maja organizuju promociju aktuelnih javnih poziva, namenjenih potencijalnim i postojećim privrednim subjektima. Promocija će biti održana u petak u prostorijama Regionalne privredne komore u Kikindi, na adresi Trg srpskih dobrovoljaca broj 48, sa početkom u 11 časova. Svi zainteresovani svoje učešće mogu prijaviti još danas, do kraja radnog vremena na 0230/438-080. 

Narodna biblioteka „Jovan Popović“:

Knjiga „Istraživanje savršenstva“, autora Save Damjanova, biće predstavljena u Narodnoj biblioteci „Jovan Popović večeras sa početkom u 19 sati. 

Maturantska parada: 

Maturanti sve četiri kikindske srednje škole će u petak, 17. maja na gradskom trgu plesati u isto vreme sa vršnjacima iz cele zemlje i regiona. Početak je u 12 časova. 

Takmičenje u kuvanju pilećeg paprikaša na Starom jezeru:

Udruženje građana „Banatski kulinari“ u subotu, 18. maja na Starom jezeru u Kikindi organizuje takmičenje u kuvanju pilećeg paprikaša. Skup takmičara je u 10 časova, a početak kuvanja je u 11 sati. Kotizacija za učešće se ne plaća, a svaka ekipa od organizatora dobija očišćeno pile od oko 2 kilograma. Najbolji će biti nagrađeni peharima.

Muzejske manifestacije u subotu u Teri i Narodnom muzeju: 

Tradicionalna manifestacija „Noć muzeja“, koja se svake godine održava u maju mesecu širom Srbije, biće održana i u kikindskom Narodnom muzeju u subotu, 18. maja od 18 časova do ponoći. Iste večeri u Muzeju Terra posebnim programom biće obeležena Evropska noć muzeja.  

Narodno pozorište:

Predstava „Smrt čoveka na Balkanu“, rađena po uzoru na istoimeni film Miroslava Momčilovića, biće izvedena na sceni Narodnog pozorišta u kikindi u subotu, 18. maja. Početak je u 20 sati. 

Sport:

Juče su odigrane utakmice 26. kola Voijvođanske fudbalske lige Istok. Velikoselska „Kozara“ je zabeležila još jednu pobedu u nizu savladavši u Novom Bečeju „Jeidnstvo“ sa 2:0, a ubedljiva je bila i „Kikinda 1909“ koja je na Gradskom stadionu slavila protiv „Proletera“ iz Banatskog Karlovca sa 4:1. Fudbaleri ŽAK-a su u Omoljici izgubili od „Mladosti“ sa 5:2, dok je kozaračka „Sloboda“ na svom terenu poražena od „Jedinstva“ iz Banatskog Karađorđeva sa 2:1. Naredno kolo igra se ovog vikenda. 

Sportska organizacija ženske kikindske košarke u subotu, 18. maja u hali Sportskog centra „jezero“ organizuje treći po redu Memorijalni turnir „Jovana Kojić“, u čast svoje tragično nastradale saigračice. Početak je u 9 časova. 

Klub borilačkih sportova „Kikinda“ u nedelju, 19. maja u hali SC „Jezero“ sa početkom u 12 sati organizuje Otvoreno prvenstvo Vojvodine u kung fu vušu sportu, sanda borbama i taolu formama. Ulaz na takmičenje je slobodan. 

Vreme:

Danas promenjivo oblačno sa mogućom povremenom slabom kišom. Najviša temperatura biće 17 stepeni. 

Projekat Gradski info realizuje se zahvaljujući sredstvima lokalne samouprave, odobrenim u okviru Konkursa za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja na teritoriji grada Kikinde u 2019. godini. 

 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!