Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 16. april

Danas je utorak, 16. april

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 25 puta, 20 intervencija bilo je na poziv pacijenata, dok je u ambulanti obavljeno 5 pregleda. 

Policijska uprava:

U toku jučerašnjeg dana na teritoriji Severnobanatskog okruga regiostrovana je jedna saobraćajna nazgoda u Kikindi, sa pričinjenom materijalnom štetom.  

Radosna vest iz porodilišta:

Na Ginekološko-porođajnom odeljenju Opšte bolnice u Kikindi u toku jučerašnjeg dana rođene su dve bebe, devojčica i dečak. 

Akcija dobrovoljnog davanja krvi:

Jučerašnjoj akciji dobrovoljnog davanja krvi, koju su oragnizvali Crveni krst Kikinda i Zavod za transfuziju krvi Vojvodine, odazvalo 56 potencijalnih davalaca, od kojih je pedeset dvoje dalo krv, dok četvoro to nije moglo iz medicinskih razloga. 

Isključenje struje:

Danas, od 10 do 10:30 sati bez struje će ostati neparna strana Partizanske ulice u Kikindi, od Svetosavske do Jovana Jovanovića Zmaja. Istog dana, od 11 do 11:30 struje neće biti u Kumanovskoj ulici, od Stevana Lakaija Gige do Kiš Mihalja. 

Takođe danas, u periodu od 9 do 13 sati, bez struje će ostati korisnici u sledećim ulicama u Banatskom Velikom Selu: Krajiška, od Vuka Karadžića do Mladena Stojanovića, i Mladena Stojanovića, od Krajiške do Srpskih ratnika. Istog dana, u periodu od 12:15 do 12:45 struje neće biti u ulici Vojvode Knićanina u Ruskom Selu, od Feješ Klare do Đure Jakšića. 

Danas će od 8 do 13 bez struje ostati i celo Nakovo. 

Prolećna akcija sakupljanja kabastog otpada: 

U okviru prolećne akcije sakupljanja krupnog otpada u seoskim mesnim zajednicama, kontejneri će do 22. aprila biti postavljeni u Novim Kozarcima. 

U gradskoj zoni, kontejneri će se danas i sutra nalaziti u ulici Pere Segedinca, na sredini ulice Koste Krnića i na sredini ulice Milana Petrovića. 

Prolećni sajam cveća:

Odsek za poslove razvoja grada i ove godine oragnizuje Prolećni sajam cveća, koji će biti održan 17. i 18. aprila na gradskom trgu, u periodu od 9 do 18 sati. U okviru dvodnevne prodajne izložbe posetioci će moći da pogledaju i da kupe rezano i saksijsko cveće, kao i dendrološki sadni materijal. 

Ekološka nedelja: 

U okviru programa Ekološke nedelje, koju oragnizuje Sekretarijat za zaštitu životne sredine, poljoprivredu i ruralni razvoj, danas će biti organizovana lagana šetnja sa eko-mapom uz priču i zanimljivosti, do Starog jezera i nazad. Skup učesnika je ispred „Gusala“ u 17:30. 

Sutra će od 10 do 11 časova biti održan maskenbal predškolaca, a u podne će na gradskom trgu biti izvedena ekološka predstava za najmlađe. 

Narodna biblioteka:

Narodna biblioteka „Jovan Popović“ u Kikindi raspisala je po drugi put nagradni konkurs za najbolji trejler za knjigu. Pravo učešća imaju mladi starosti do 20 godina, a konkurs je otvoren do 5. maja. 

Kulturni centar:

Kulturni centar Kikinda i ove godine na gradskom trgu organizuje manifestaciju „Pozdrav proleću“, u okviru koje će biti održana i tradicionalna trka beba „Naj kića“, u sredu, 17. aprila. Pravo učešća imaju bebe do 16 meseci, a prijavljivanje traje još danas, od 10 do 15 sati na 422 544, ili lično u Kulturnom centru.  

Narodno pozorište:

Monodrama glumca Branislava Kneževića „Oj, živote“ biće izvedena na sceni Narodnog pozorišta u Kikindi danas sa početkom u 20 sati.  

Vreme:

Danas sunčano sa umerenim severnim vetrom. Najviša temperatura u Kikindi biće 15 stepeni. 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!