Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 15. septembar

Danas je utorak, 15. septembar

 

Hitna služba:

U toku jučerašnjeg dana kikindska Hitna pomoć intervenisala je 23 puta. Na poziv pacijenata bilo je 14 pregleda, dok je pomoć u ambulanti potražilo 9 građana.

Radosne vesti:

U kikindskom porodilištu u toku jučerašnjeg dana na svet je došao jedan dečak.

Policijska uprava:

Na teritoriji Sevenrobanatskog okruga, u toku jučerašnjeg dana, registrovana je jedna saobraćajna nezgoda na području Kikinde, u kojoj je pričinjena materijalna šteta.

Isključenje struje:

Zbog planiranih radova na električnoj mreži u sredu, 16. septembra, od 8 do 10 sati, bez struje će ostati potrošači u sledećim ulicama u Kikindi: Šumica, Miloševački drum, Bašaidski drum, od početka ulice do Miloša Ostojina, kao i blokovi A1, B1, C1 i D1 u Mirkonaselju. Istog dana, od 10:30 do 12:30, bez struje će ostati: Ulica Miloša Ostojina, od Mihajla Pupina do Bašaidskog druma, Partizanska od  Jovana Jovanovića Zmaja do Braće Subotički, Njegoševa, od Partizanske do Radničke, Radnička, od Bašaidskog druma do Toze Markovića, Bašaidski drum, od Miloša Ostojina prema kraju, Braće Subotički, od Partizanske do Radničke, Jovana Jovanovića Zmaja, od Bašaidskog druma do Mihajla Pupina, Karlovački drum, Josifa Pančića brojevi 1a, 2, 3, 4, 5, 6, i 7, Beogradska brojevi 4 i 6 i blokovi I i E1. 

FCC:

Kompanija FCC Kikinda obaveštava građane da se sakupljanje i transport komunalnog otpada sa teritorije grada Kikinde obavlja u dve smene. Prva smena je od 6 sati ujutru, a druga od 14 časova. 

Suzbijanje komaraca:

Sekretarijat za zaštitu životne sredine, poljoprivredu i ruralni razvoj obaveštava javnost da će u sredu, 16. septembra, u periodu od 18:30 do 22 sata, biti izvršen tretman odraslih formi komaraca sa zemlje, na teritoriji Kikinde i okolnih naseljenih mesta. Narednog dana, 17. septembra, u ranim jutarnjim satima, biće izvršen tretman odraslih komaraca u centru grada. Preparat koji će biti korišćen toksičan je za pčele. Takođe u četvrtak, planiran je i larvicidni tretman suzbijanja komaraca na kanalima, barama, kao i tretman u podrumima stambenih i drugih objekata. Preparati koji će biti korišćeni u ovim tertmanima nisu otrovni za pčele. 

JP „Autoprevoz“:

Javno preduzeće „Autoprevoz“ obaveštava putnike da se privremeno ukidaju sledeći polasci: Rusko Selo u 8, 10:30 i 17:00, Sajan u 7:35, 13:20 i 17:00, Bašaid i Banatska Topola u 6:55, 11:20 i 13:20 i Mokrin u 8:00, 11:00, 13:20 i 17:00. Takođe od danas, polasci u 12:00 za Mokrin i u 12:20 za Rusko Selo i Nove Kozarce, Bašaid, Banatsko Veliko Selo i Nakovo u 12:20 pomeraju se na 12:30. Autobusi koji su saobraćali u 19:20 ka Mokrinu, Sajanu, Ruskom Selu (kružno) i Bašaidu od sada kreću u 18:30. 

Akcija dobrovoljnog davanja krvi:

Na jučerašnju akciju dobrovoljnog davanja krvi došlo je 58 potencijalnih davalaca, od kojih je 47 dalo dragocenu tečnost. Naredna akcija biće održana u ponedeljak, na gradskom trgu u transfuziomobilu. 

VŠSSOV:

Visoka škola strukovnih studija za obrazovanje vaspitača u Kikindi raspisala je Konkurs za upis studenata u drugom septembarskom upisnom roku, za školsku 2020/20221. Ostalo je slobodnih još 55 mesta, na samofinansiranju, i to 38 na smeru Strukovni vaspitač dece predškolskog uzrasta, a 17 na smeru Strukovni vaspitač za tradicionalne igre. Visina školarine za školsku godinu iznosi 48.000 dinara, a može se platiti u osam jednakih mesečnih rata. Prijava kandidata traje do petka, 18. septembra, od 9 do 13 sati. Provera muzičkih, govornih i fizičkih sposobnosti zakazana je za subotu, 19. septembar u 10 časova, a za 11 sati zakazano je polaganje prijemnog ispita. Nakon toga biće objavljena rang lista i obavljen upis primeljenih kandidata. 

Sport:

Takmičarke Teniskog kluba „Kikinda“ Dunja Vlaisavljević i Mila Pejčić bile su uspešne proteklog vikenda na Prvenstvu Vojvodine za dečake i devojčice uzrasta do 10 godina. Obe teniserke osvojile su 3. mesto i obezbedile plasman na Državno prvenstvo, koje će biti održano u nedelju u Nišu. 

Kursna lista:

Zvanični srednji kurs dinara prema evru iznosi 117,5866 dinara za evro, što je neznatna promena u odnosu na juče, objavila je Narodna banka Srbije.

Vreme:

Sunčano i toplo, maksimalno 32 stepena.

Bioprognoza:

Relativno povolјna biometeorološka situacija za većinu hroničnih bolesnika. Oprez se savetuje osobama sa srčanim problemima. Kod osetlјivih osoba se mogu javiti glavobolјa i poremećaj sna. Preporučuje se primena adekvatne zaštite od UV zračenja i smanjenje fizičkih napora.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!