Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 15. septembar

Danas je nedelja, 15. septembar

 

Obeležavanje godišnjice proboja Solunskog fronta u nedelju u Kikindi:

Gradski odbor Saveza potomaka ratnika Srbije od 1912. do 1920. danas na Železničkom groblju u Kikindi, organizuje obeležavanje 101. godišnjice proboja Solunskog fronta. Početak je u 11 časova. Prevoz za sve zainteresovane građane biće obezbeđen od stambenog bloka Galadska, sa polaskom u 10:30. 

Novo radno vreme kompanije FCC:

Kompanija FCC obaveštava korisnike usluga da od ponedeljka, 16. septembra počinje sa zimskim radnim vremenom, u dve smene: od 6 do 14 sati, i od 14 do 22 časa. 

Testiranje koeficijenta inteligencije:

Udruženje Mensa Srbija danas u Tehničkoj školi u našem gradu, organizuje testiranje koeficijenta inteligencije. Prijave se primaju od 9:30, a testiranje počinje u 10 časova. Cena testiranja je 1.200 dinara za sve zaposlene, đaci, studenti, nezaposleni i penzioneri plaćaju 900 dinara, dok je za one koji su darovali krv u poslednja tri meseca testiranje besplatno. Na testiranje je potrebno poneti lični dokument koji sadrži fotografiju i JMBG. Donja starosna granica za testiranje je 17 godina.

Olimpijski trening na gradskom trgu:

Olimpijski trening sa Vojvođanskom bankom biće održan na gradskom trgu, ispred Narodnog muzeja, u ponedeljak, 16. septembra, od 12 do 14 časova. Posetioce očekuju razna iznenađenja, a osnovci iz 5 škola će se takmičiti u više disciplina, dok će najbolja ekipa osvojiti vrednu nagradu za svoju školu. Događaju će prisustvovati i predsednik Olimpijskog komiteta Srbije, jedan od najuspešnijih evropskih košarkaških trenera, Božidar Maljković.

Akcija dobrovoljnog davanja krvi:

Crveni krst Kikinda i Zavod za transfuziju krvi Vojvodine u ponedeljak, 16. septembra organizuju akciju dobrovoljnog davanja krvi. Akcija će biti održana u prostorijama Crvenog krsta, od 9 do 13 sati. 

Prijave za projekat “Mladi protiv nasilja nad ženama”:

U toku je prijavljivanje za učešće u projektu Centra modernih veština “Mladi protiv nasilja prema ženama”, koji je namenjen srednjoškolcima iz Šapca, Paraćina, Kikinde i Beograda, ali i svim drugim srednjoškolcima koji dele vrednosti ravnopravnosti i nenasilja. Zainteresovani mogu popuniti prijavu na www.cmv.org.rs do 22. septembra. 

Narodni muzej:

Narodni muzej Kikinda nakon trideset godina ponovo organizuje retrospektivnu izložbu slika Milana Konjovića, istaknutog umetnika srpskog i evropskog savremenog slikarstva. Izložba će biti otvorena u četvrtak, 19. septembra, a posetioci će postavku moći da pogledaju do 15. novembra.

Kursna lista:

Dinar će u ponedeljak, 16. septembra, neznatno promeniti vrednost prema evru i zvanični srednji kurs biće 117, 61 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Sport:

U okviru 5. kola Vojvođanske lige „Istok“ kozaračka „Sloboda“ u Banatskom Karađorđevu danas, sa početkom u 16 časova, igra protiv „Jedinstva“.

Muški rukometni klub „Kikinda Grindeks“ prvu utakmicu u novoj sezoni Superlige Srbije igraće večeras na domaćem terenu protiv beogradskog „Partizana“. Početak utakmice je u 19 sati, a iz kluba apeluju na sugrađane da malo ranije dođu u halu.

Vreme:
 
Danas sunčano sa slabim severnim vetrom. Najviša temperatura u Kikindi biće 26 stepeni.
 
Bioprognoza:
 
Nastavlјa se povolјan uticaj biometeoroloških prilika na većinu hronično obolelih. Blagi oprez se savetuje srčanim bolesnicima. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu glavobolјe i poremećaja sna. Preporučuje se boravak na otvorenom uz umerenu fizičku aktivnost.

Projekat Gradski info realizuje se zahvaljujući sredstvima lokalne samouprave, odobrenim u okviru Konkursa za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja na teritoriji grada Kikinde u 2019. godini.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!