Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 15. oktobar

Danas je petak, 15. oktobar

Hitna služba: 

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 13 puta na terenu, a 9 intervecija bilo je u ambulanti.

Epidemiološka situacija:

Prema poslednjim podacima kikindskog ZZJZ u našem gradu aktivno je 937 slučajeva koronavirusa. Za 24 sata registrovano je 59 novoobolelih. Dve doze vakcine primile su 24 404 osobe, samo prvu dozu njih 926, a treću više od 8 hiljada Kikinđana. 

Isključenje struje:

Zbog planiranih radova na električnoj mreži danas od 8 do 10 sati bez struje će ostati potrošači u sledećim ulicama u Kikindi: Vojvode Putnika, od Semlačke do Jaše Tomića, i Jaše Tomića od Vojvode Putnika do Dositejeve, a od 9 do 12 sati u Ulici Braće Tatić, od Vuka Karadžića do Miloša Velikog, i Generala Drapšina do broja 8. 

Zbog planiranih radova na električnoj mreži u ponedeljak, 18. oktobra, od 9:30 do 10:30 bez struje će ostati potrošači u Ulici Nikole Francuskog, od Vojina Zirojevića do Moravske, od 11 do 12 sati: Rade Trnića, od Prvog maja do Maksima Gorkog, Prvog maja i Maksima Gorkog, a od 11:30 do 12:30: Sterije Popovića, od Moravske do Žarka Zrenjanina, Prizrenska, od Sterije Popovića do Nikole Francuskog, i Žarka Zrenjanina, od Sterije Popovića do Suvačarske. 

Sakupljanje krupnog otpada:

U okviru akcije sakupljanja kabastog otpada još danas 6 kontejnera biće postavljeno duž Ulice Nikole Francuskog, od danas do ponedeljka,  6 kontejnera biće postavljeno duž Ulice Sterije Popovića, a u ponedeljak i utorak 6 kontejnera nalaziće se u Sutjeskoj ulici, od Mike Antića do Žarka Zrenjanina.

Akcija dobrovoljnog davanja krvi:

Na jučerašnju akciju dobrovoljnog davanja krvi došla su 44 potencijalna davaoca, od kojih je samo jedna osoba odbijena iz medicinskih razloga. Naredna akcija zakazana je za ponedeljak, 25. oktobar. 

Prikupljanje sredstava za sugrađanina Arsena Tanackova:

Fondacija „Budi human“ prikuplja novčana sredstva za dvadesetdvogodišnjeg Arsena Tanackova iz Kikinde, koji je prošle godine u teškoj saobraćajnoj nesreći zadobio povrede opasne po život. Da bi Arsen ponovo prohodao i vratio se starom životu neophodna je dalja rehabilitacija u vidu neurorobotike, fizikalnih terapija kao i tretman matičnim ćelijama koje bi mu pomogle u oporavku. Sredstva su mu potrebna i za ortopedska pomagala, medicinski potrošni materijal, za troškove apoteke kao i za putne troškove i smeštaj. Arsenu možete pomoći slanjem sms poruke, upišite 1112 i pošaljite na 3030. Cena poruke je 200 dinara. 

Narodno pozorište:

Na repertoaru Narodnog pozorišta večeras sa početkom u 20 časova biće gostujuća predstava na mađarskom jeziku sa titlom „Ostajem, ostati“ samostalne istraživačke produkcije grupe glumaca iz Novog Sada. Broj mesta je ograničen zbog epidemiološke situacije. Telefon za informacije i rezervacije je: 0230/422-638.
 
Galerija „Tera“:
 
U Galeriji „Tera“ večeras u 19 sati biće otvorena izložba Jelene Šalinić Terzić. 
 
Jesenji sajam cveća:
 
Mini sajam cveća biće održan na Gradskom trgu u subotu, 16. oktobra, u periodu od 10 do 16 sati. 
 
Dečje pozorište „Lane“: 
 
Na repertoaru Dečjeg pozorišta „Lane“ u nedelju, 17. oktobra biće predstava „Lepotica i zver“. Početak je u 17 sati. 
 
Sport:
 
U utakmicama 10. kola Vojvođanske lige Istok, u subotu „Sloboda“ u Novim Kozarcima dočekuje „Begej“ iz Žitišta, a ruskoselska „Crvena zvezda“ u Banatskom Karađorđevu igra protiv „Jedinstva“. Velikoselska „Kozara“ će u nedelju u Starčevu igrati protiv „Borca“. 
„OFK Kikinda“ danas u 15 sati na Gradskom stadionu dočekuje „Prvi maj“ iz Rume, u utakmici 10. kola Srpske lige Vojvodina. 
 
Rukometašice Kikinde sutra u hali SC „Jezero“ sa početkom u 16:30 igraju protiv „Zaječara 1949“. U subotu će u hali domaćini biti i rukometaši „Kikinde Grindeks“, koji od 19 sati dočekuju  „Moravu“ iz Velike Plane, u 4. kolu Super B rukometne lige. 
 
Odbojkaši „Kikinde“ sezonu u Drugoj saveznoj ligi započinju u nedelju u 17 časova, kada će u hali SC „Jezero“ igrati protiv zrenjaninskog „Proletera“. 

Vreme:

Danas promenjivo oblačno i malo toplije. Temperatura u Kikindi biće do 14 stepeni. 

Bioprognoza: 

Biometeorološka situacija će izazvati uobičajene tegobe kod većine hroničnih bolesnika. Oprez se svetuje astmatičarima i osobama sa povišenim krvnim pritiskom. Kod meteoropata su očekivani reumatski bolovi i neraspoloženje. Pažnja se preporučuje svim učesnicima u saobraćaju.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!