Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 15. oktobar

Danas je utorak, 15. oktobar

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 45 puta, 30 intervenicija bilo je na poziv pacijenata, dok je u ambulanti obavljeno 15 pregleda. 

Radosne vesti:

U toku jučerašnjeg dana u Kikindi su rođeni devojčica i dva dečaka.

Policijska uprava:

Na teritoriji Severnobanatskog okruga u toku jučerašnjeg dana registrovana je jedna saobraćajna nezgoda na području Kikinde u kojoj je jedno lice zadobilo teške telesne povrede.

Službenici Policijske uprave u Kikindi, u okviru svojih redovnih aktivnosti, na strelištu u Crnoj Bari izvodiće bojevo gađanje, radnim danima od 8 do 14 časova, od danas do 10. novembra. U cilju preduzimanja potrebnih mera bezbednosti, PU Kikinda apeluje na građane da u predviđenom vremenu ne izvode poljske radove i ne kreću se u blizini strelišta. 

Isključenje struje:

Zbog planiranih radova na električnoj mreži danas, od 9:30 do 12:30 i u sredu, 16. oktobra, od 9:30 do 11:30, bez struje će ostati sledeće ulice u Ruskom Selu: Feješ Klare, Đure Jakšića, Petefi Šandora, Kiš Ferenca, Knićaninova, Bratstva jedinstva, od Mladena Stojanovića do Farme, Stevice Jovanovića, Iva Lole Ribara, Solunskih dobrovoljaca, Braće Domazet, Desančićeva, Sonje Marinković, Braće Opsenice, Žarka Zrenjanina i Njegoševa. 

Danas od 11 do 12 časova struje neće biti u sledećim ulice u Bašaidu: Branislava Nušića, od Rade Mikalačkog do 4. Oktobra, i Zmaj Jovina, od Branislava Nušića do Jove Jurišina.

Pravo na još jedan dečji dodatak:

Sekretarijat za društvene delatnosti Grada Kikinde obaveštava korisnike dečjeg dodatka, čija su deca redovno pohađala srednju školu od 1. septembra 2018. godine i sa uspehom završila školsku godinu, da prema potvrdi nadležne škole sa septembraskom isplatom ove godine ostvaruju pravo na još jedan dečji dodatak. Za sve informacije možete se obratiti u kancelariji broj 20 u Gradskoj upravi, ili na broj telefona: 410-149. 

Jesenji sajam cveća:

Lokalna samouprava i ove jeseni organizuje prodajnu izložbu cveća i sadnog materijala. Sajam će biti održan u četvrtak, 17. oktobra, u periodu od 9 do 18 časova, na platou ispred Gradske kuće. 

Akcija dobrovoljnog davanja krvi:

Vanredna akcija dobrovoljnog davanja krvi biće održana u četvrtak, 17. oktobra u transfuziomobilu, koji će biti postavljen na gradskom trgu od 9 do 13 časova. Zavod za transfuziju krvi Vojvodine trenutno raspolaže smanjenim zalihama svih krvnih grupa, posebno sa negativnim RH faktorom. Crveni krst Kikinda apeluje na dobrovoljne davaoce da se u što većem broju odazovu i daruju dragocenu tečnost, kako bi se zalihe što pre stabilizovale. 

Kursna lista:

Dinar je danas neznatno promenio vrednost prema evru i zvanični srednji kurs iznosi 117,4946 dinara za jedan evro, što je naviša vrednost domaće valute prema evru ove godine, objavila je Narodna banka Srbije.

Sport:

Takmičari kikindskog Streličarskog kluba „Kentaur“ bili su uspešni prethodnog vikenda na Državnom prvenstvu u 3D streličarstvu, održanom u Novom Sadu. Seniori Kristijana Kukić i Tibor Horvat sovojili su srebnre medalje u svojim disciplinama. 

Takmičari kikindskog Džudo kluba „Partizan“, braća Simon i Miljan Petković, ostvarili su zapažen uspeh na Državnom prvenstvu za mlađe juniore, održanom proteklog vikenda u Beogradu. U kategoriji preko 66 kilograma, Simon je osvojio srebrnu, a Miljan bronzanu medalju. 

Kikindski Džudo klub „Partizan“ prima nove članove, decu uzrasta od 6 do 8 godina. Zaintersovani mogu da dođu u Sportsku salu „Partizan“, ponedeljkom, sredom i petkom u 18 časova. 

Muški odbojkaški klub „Kikinda“ poziva dečake osnovnoškolskog uzrasta da pohađaju jednu od najboljih škola odbojke. Treninzi se odvijaju u školama „Žarko Zrenjanin“ i „Đura Jakšić“. Svi zainteresovani informacije mogu dobiti pozivom na:  064/24 37 975. 

Vreme:

I danas sunčano i toplo. Najviša temperatura u Kikindi biće 27 stepeni. 

Bioprognoza:

Biometeorološke prilike mogu imati relativno povolјan uticaj na većinu hroničnih bolesnika. U jutarnjim satima izvestan oprez se savetuje cerebrovaskularnim bolesnicima i astmatičarima. Kod osetlјivih osoba mogući su zamaranje i glavobolјa. Potrebno je uskladiti odevanje sa očekivanom jutarnjom i maksimalnom dnevnom temperaturom vazduha.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!