Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 15. novembar

Danas je četvrtak, 15. novembar 

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 28 puta, 19 intervencija je bilo na poziv pacijenta, dok je u ambulanti pomoć zatražilo 9 pacijenata. 

Policijska uprava:

U toku jučerašnjeg dana na teritoriji Severnobanatskog okruga zabeležen je jedan manji požar u Mokrinu. 

Jesenja akcija prikupljanja krupnog otpada:

U okviru jesenje akcije sakupljanja kabastog otpada u seoskim menim zajednicama, koju organizuju kompanija FCC doo Kikinda i Sekretarijat za zaštitu životne sredine, poljoprivredu i ruralni razvoj, kontejneri za prikupljanje krupnog otpada do 30. novembra biće postavljeni u Bašaidu. 

Deo Ruskog Sela danas i sutra bez struje:

Zbog planiranih radova na električnoj mreži danas i sutra u periodu od 10 do 14 sati bez struje će ostati korinici u sledećim ulicama u Ruskom Selu: Vojvode Knićanina, polovina Mladena Stojanovića do Vojvode Knićanina, polovina Petefi Šandora do Vojvode Knićanina, i polovina Feješ Klare do Vojvode Knićanina.

Više od 300 učenika učestvovalo u promociji školskog sporta:

Juče je u hali Sportskog centra „Jezero“ održano opštinsko takmičenje u rukometu, kao i revija mini-rukometa u kojoj su učestvovali učenici četvrog razreda osnove škole i deca iz Migrantskog centra. Manifestacija koja ima za cilj promociju školskog sporta okupila je preko 300 učenika. 

Biblioteka „Jovan Popović“ sutra obeležava 173 godine od osnivanja:

Biblioteka „Jovan Popović“ u petak, 16. novembra obeležava 173 godine od osnivanja. U okviru svečanosti biće otvorena izložba  „Život i delo Jovana Popovića“, biće dodeljene nagrade za najbolje literarne i likovne radove, a od 18 časova biće održano književno veče sa Goranom Petrovićem. 

Narodni muzej Kikinda:

Interaktivna predstava i instalacija inspirasana plesom, namenjene deci uzrasta od 3 do 7 godina, biće realizovane u Narodnom muzeju u Kikindi u subotu, 17. novembra. Učešće je besplatno, a potrebno je da se zainteresovani unapred prijave na pedagoskanmk@gmail.com ili na brojeve telefona: 421-239 i 422-500.

Vreme:

Danas promenjivo oblačno sa sunčanim intervalima. Maksimalna temperatura 12 stepeni.

 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!