Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 15. mart

Danas je petak, 15. mart 

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 36 puta, 20 intervencija bilo je na poziv pacijenata, dok je u ambulanti pomoć zatražilo 16 pacijenata. 

Policijska uprava: 

Na teritoriji Severnobanatskog okruga u toku jučerašnjeg dana registrovane su četiri saobraćajne nezgode, dve u Kikindi, jedna u Senti i jedna u Čoki, u kojima je jedno lice zadobilo lake telesne povrede. Registrovan je i jedan požar u Iđošu, u kojem je pričinjena materijalna šteta. 

Radosne vesti:

U toku jučerašnjeg dana u kikindskom porodilištu rođene su tri bebe, dečak i dve devojčice. 

Akcija dobrovoljnog davanja krvi:

Crveni krst Kikinda i Zavod za transfuziju krvi Vojvodine u ponedeljak, 18. marta oragnizuju akciju dobrovoljnog davanja krvi. Akcija će biti održana u prostorijama Crvenog krsta, u periodu od 9 do 12 časova. 

Isključenje struje: 

Zbog planiranih radova na električnoj danas od 9 do 10 časova bez struje će ostati korisnici u sledećim ulicama u Kikindi: Braće Arsenov, Koste Kljajića, Veljka Kljajića, Ivana Milutinovića, od Pere Segedinca do Stevana Sremca, i Stevana Sremca, od Ivana Milutinovića do Koste Kljajića. Takođe danas, od 11 do 13 časova, bez struje će ostati deo ulice Braće Bogaroški, od Čanadske do Karađorđeve. 

Pojačana kontrola vezivanja pojaseva i vožnje dece:

Uprava saobraćajne policije do nedelje, 17. marta, u okviru međunarodne akcije, sprovodi pojačanu kontrolu korišćenja sigurnosnog pojasa i načina prevoženja dece u vozilima. 

Besplatni preventivni pregledi: 

Svakog petka do kraja marta Kikinđani će u Opštoj bolnici u ORL ambulanti moći da obave besplatan preventivan pregled sluha. Pregledi će se obavljati u periodu od 14 do 17 časova. Pacijenti nisu obavezni da imaju zdravstveno osiguranje kako bi bili pregledani. 

Prolećna akcija sakupljanja kabastog otpada: 

U okviru prolećne akcije sakupljanja krupnog otpada u seoskim mesnim zajednicama, koju organizuju Sekretarijat za zaštitu životne sredine i kompanija FCC, kontejneri će do srede, 20. marta biti postavljeni u Sajanu. 

Sajam zapošljavanja:

Nacionalna služba za zapošljavanje Filijala Kikinda obaveštava građane da će Sajam zapošljavanja biti održan danas u Sportskoj sali „Partizan“, sa početkom u 11 časova. 

Predavanje o samopregledu dojki i prevenciji karcinoma grlića materice:

U okviru meseca borbe protiv raka večeras sa početkom u 19 sati u velikoj sali Kulturnog centra biće održano predavanje o samopregledu dojke i prevenciji karcinoma grlića materice. Predavači će biti patronažna sestra Slavica Bajić, i ginekolog dr Dragana Miladinov. 

Galerija „Terra“: 

Izložba pod nazivom „Takav je život“, akademske umetnice Adrien Ujhazi, biće otvorena večeras sa početkom u 19 sati u Galeriji „Terra“. 

Narodno pozorište:

Mjuzikl „Kauboji“ biće izveden na sceni Narodnog pozorišta u Kikindi u subotu, 16. marta sa početkom u 20 sati. 

Dečje pozorište „Lane“:

Na repertoaru Dečjeg pozorišta „Lane“ u nedelju, 17 marta biće predstava „Tri praseta“. Početak je u 17 časova. 

Kursna lista:

Dinar je danas neznatnoi pormenio vrednost prema evru u odnosu na juče, i zvanični srednji kurs iznosi 118,15 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije. 

Sport:

Rukometaši Kikinde Grindeks u subotu, 16. marta putuju u Beograd na važnu utakmicu protiv ekipe „Partizana“. Tri kola pre kraja prvenstva Kikinđani se nalaze na 6. mestu na tabeli, sa istim brojem bodova kao i petoplasirani subotički „Spartak“. 

U okviru drugog kola plej auta Futsal lige Vojvodine, u nedelju, 17. marta Klub malog fudbala Kikinda igraće u hali Sportskog centra „Jezero“ protiv ekipe „Mićko trend“ iz Novog Sada. Početak utakmice je u 20:30. Klub malog fudbala poziva Kikinđane da u što većem broju dođu u nedelju u Halu, podrže ih i pomognu im da nastave seriju pobeda. 

Vreme:

Danas umereno do potpuno oblačno. Najviša temperatura u Kikindi biće 14 stepeni. 

 

Pratite nas FB