Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 15. maj

Danas je sreda, 15. maj

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 24 puta, 17 intervencija bilo je na poziv pacijenata, dok je u ambulanti obavljeno 7 pregleda. 

Radosna vest iz porodilišta:

Na Ginekološko-porođajnom odeljenju Opšte bolnice u Kikindi u toku jučerašnjeg dana rođena je jedna devojčica.

Isplata posebne novčane naknade za april:

Nacionalna služba za zapošljavanje obaveštava građane da će posebna novčana naknada za april biti isplaćena danas, uplatom na tekuće račune korisnika kod poslovnih banaka. 

Takmičenje u pravljenju slavskog kolača:

Povodom slave grada Kikinde, letnjeg Svetog Nikole 22. maja, Gradska uprava upućuje javni poziv građanima, udruženjima građana i ostalim zainteresovanim pojedincima da se prijave za takmičenje u pravljenju slavskog kolača. Prijavljivanje se može obaviti lično u kancelariji 88 u Gradskoj upravi, ili putem telefona: 426-300, najkasnije do petka, 17. maja do 12 časova. Predaja slavskih kolača će biti na dan slave, 22. maja, od 10 do 11 sati u svečanoj sali Gradske uprave. 

Prolećna akcija sakupljanja kabastog otpada:

U okviru prolećne akcije sakupljanja krupnog otpada u seoskim mesnim zajednicama, kontejneri će od danas do petka, 17. maja biti postavljeni na sledećim lokacijama u Bašaidu: ugao Branislava Nušića i Nikole Tesle, Branislava Nušića i Raše Lazarevića, Žarka Zrenjanina i Nikole Tesle, i Žarka Zrenjanina i Raše Lazarevića. 

U gradskoj zoni, još danas će tri kontejnera biti postavljena u Ulici Braće Tatića, od Vuka Karadžića do Mihajla Pupina. U četvrtak, 16. i u petak, 17. maj šest kontejnera će biti postavljeno u Svetosavskoj ulici. 

Promocija javnih poziva namenjenih privrednim subjektima:

Regionalni centar za društveno-ekonomski razvoj „Banat“ i Regionalna privredna komora Severnobanatskog upravnog okruga u Kikindi, uz podršku Ministarstva privrede i Razvojne agencije Srbije, u petak, 17. maja organizuju promociju aktuelnih javnih poziva, namenjenih potencijalnim i postojećim privrednim subjektima. Promocija će biti održana u petak u prostorijama Regionalne privredne komore u Kikindi, na adresi Trg srpskih dobrovoljaca broj 48, sa početkom u 11 časova. Svi zainteresovani svoje učešće mogu prijaviti do kraja radnog vremena u četvrtak, 16. maja, na 0230/438-080.

Karavan kulture govora u sredu u Kulturnom centru:

Edukativna tribina o unapređivanju kulture govora biće održana danas u Kulturnom centru u Kikindi, sa početkom u 20 časova. Predavači će biti: Slobodan Roksandić, master komuniklog, Arno Gujon, humanitarni radnik, i dr Radovan Knežević, profesor dikcije. Ulaz na predavanje je slobodan. 

Narodna biblioteka „Jovan Popović“:

Knjiga „Istraživanje savršenstva“, autora Save Damjanova, biće predstavljena u Narodnoj biblioteci „Jovan Popović u četvrtak, 16. maja. Početak promocije je u 19 sati. 

Maturantska parada: 

Maturanti sve četiri kikindske srednje škole će u petak, 17. maja na gradskom trgu plesati u isto vreme sa vršnjacima iz cele zemlje i regiona. Početak je u 12 časova. 

Takmičenje u kuvanju pilećeg paprikaša na Starom jezeru:

Udruženje građana „Banatski kulinari“ u subotu, 18. maja na Starom jezeru u Kikindi organzuje takmičenje u kuvanju pilećeg paprikaša. Skup takmičara je u 10 časova, a početak kuvanja je u 11 sati. Kotizacija za učešće se ne plaća, a svaka ekipa od organizatora dobija očišćeno pile od oko 2 kilograma. Najbolji će biti nagrađeni peharima.

Muzejske manifestacije u subotu u Teri i Narodnom muzeju: 

Tradicionalna manifestacija „Noć muzeja“, koja se svake godine održava u maju mesecu širom Srbije, biće održana i u kikindskom Narodnom muzeju u subotu, 18. maja od 18 časova do ponoći. Iste večeri u Muzeju Terra posebnim programom biće obeležena Evropska noć muzeja.  

Vreme:

Danas pre podne oblačno sa kišom, posle podne razvedravanje. Najviša temperatura u Kikindi biće 18 stepeni.

Projekat Gradski info realizuje se zahvaljujući sredstvima lokalne samouprave, odobrenim u okviru Konkursa za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja na teritoriji grada Kikinde u 2019. godini. 

 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!