Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 15. jun

Danas je petak, 15. jun

Radosne vesti:

U Kikindi u protekla 24 sata rođene su četiri bebe. Tri devojčice i jedan dečak.

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 18 puta, od čega je 14  intervencija bila na poziv pacijenata, dok je u ambulanti obavljeno 4 pregleda.

Policijska uprava:

Nateritoriji Severnobanatskog okuga juče su registrovane dve saobraćajne nezgode. U pomenutim nezgoidana jedno lice je lakše povređeno, pričinjene su materijalne štete.

U protekla 24 sata registrovan je požar, usled neispravne elektroinstalacije na putničkom automobilu. Nije bilo povređenih.

Uručena priznanja dobrovoljnim davaocima krvi

Povodom Svetskog dana dobrovoljnih davalaca krvi, Crveni krst Kikinda je u saradnji sa Gradskom upravom grada oragnizovao je juče u svojim prostorijama svečanost za one koji su najviše puta dali dragocenu tečnost. Tom prilikom uručena su prizanja  za 35, 50, 75 i 100 puta datu krv, kao i plakete „Široko srce“ za kategorije: srednja škola, javna preduzeća, ustanove, kompanije, naseljena mesta i udruženja građana.

Dečija pijaca:

Od ove, pa svake naredne subote tokom letnjeg raspusta u dvorištu Kulturnog centra biće otvorena Dečja pijaca.

Na Dečjoj pijaci u našem gradu, koja se organizuje već deset godina, najmlađi sugrađani mogu da prodaju, menjaju ili kupe različite stvari za decu. Pijaca će biti otvorena svake subote do početka školske godine, u periodu od 9 do 11 sati.

Društva za borbu protiv dijabetesa:

Društva za borbu protiv dijabetesa iz Kikinde u subotu, 16. juna sa početkom u 10 časova, u velikoj sali Kulturnog centra organizuje skupštinu.

Kikindska Ekonomsko-trgovinska škola pobednik „Kuhinjskog kalfe“ RTS-a

Prema oceni stručnog žirija, tročlana ekipa Ekonomsko-trgovinske škole iz Kikinde bila je najbolja u sedmoj sezoni takmičenja „Kuhinjski kalfa“, koje organizuje Radio televizija Srbije. Učenici Ekonomsko-trgovinske škole iz našeg grada, bili su najmlađi među svim takmičarima. Oni su pripremili đačku užinu koju su nazvali krompirica. Pobednicima će u utorak biti uručena plaketa i nagrada u vidu knjiga RTS Izdavaštva.

Nagrađeni najbolji učenici:

Juče je u Gradskoj kući upriličen prijem za đake generacije svih osnovnih i srednjih škola sa teritorije Grada Kikinde. Ukupno je nagrađeno 17 učenika, 13 iz osnovnih i četiri iz srednjih škola.Gradonačelnik Pavle Markov izrazio je veliko zadovoljstvo što je primio najbolje učenike kikindskih škola, i istakao da lokalna samouprava ovakvim događajima pridaje poseban značaj. Gradska uprava nagradila je ovogodišnje učenike generacije poklon vaučerima. Najbolji osnovci dobili su putovanje u Orašac pet dana gde odlaze krajem jula, dok su srednjoškolci dobili putovanje u Budimpeštu u trajanju od dva dana, i polaze sredinom avgusta.

Šansa za mlade:

Mladi iz Kikinde imaće priliku da od 19. do 21. juna učestvuju na trodnevnim besplatnim edukativnim radionicama, u okviru kojih će moći da steknu nove lične i profesionalne veštine značajne za buduće zaposlenje.

Radionice će održati sertifikovani predavači u Kulturnom centru Kikinda, Trg srpskih dobrovoljaca 23, u vremenskom periodu od 9 do 17 časova, u okviru nacionanog programa Coca-Cola podrška mladima, koji kompanija Coca-Cola HBC Srbija sprovodi već drugu godinu zaredom, u saradnji sa  Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Nacionalnom službom za zapošljavanje i NALED-om.

Vreme:

Danas i za vikend malo toplije, ali su i dalje mogući pljuskovi s grmljavinom.

Bioprognoza:

Očekuje se relativno nepovolјna biometeorološka situacija koja može doprineti pojačanju tegoba kod osoba koje pate od reume i povišenog krvnog pritiska. Kod meteoropata moguća je glavobolјa, pospanost i loša koncentracija. Preporučuje se adekvatno odevanje jer će maksimalna dnevna temperatura vazduha biti ispod prosečnih vrednosti za ovaj period godine. Neophodna je dodatna pažnja u saobraćaju.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!