Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 15. jul

Danas je ponedeljak, 15. jul

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 30 puta,20  intervencija bilo je na poziv pacijenata, dok je u ambulanti obavljeno 10 pregleda. 

Radosna vest:

Na Ginekološko-porođajnom odeljenju Opšte bolnice u Kikindi u toku jučerašnjeg dana rođena je jedna beba (dečak).

Policijska uprava:

Na teritoriji Severnobanatskog okruga u toku vikenda registrovano je  šest saobraćajnih nezgoda. Tri saobraćajne nezgode registrovane su na teritoriji Sente, jedna u Adi i dve saobraćajne nezgode u Kikindi.U pomenutim nezgodama pričinjene su materijalne štete, jedno lice je zadobilo lakše telesne povrede.

NSZ:

Nacionalna služba za zapošljavanje obaveštava javnost da će danas biti isplaćena posebna novčana naknada za jun mesec, uplatom na tekuće račune korisnika kod poslovnih banaka. 

Akcija dobrovoljnog davanja krvi:

Crveni krst Kikinda i Zavod za transfuziju krvi Vojvodine danas, u periodu između 9 i 13 časova, organizuju akciju dobrovoljnog davanja krvi. Akcija će biti održana u prostorijama Crvenog krsta, na adresi Nemanjina broj 4.

Odred izviđača „Proka S. Plavi“ uspešan i u Obrenovcu:

Članovi kikindskog Odreda izviđača „Proka S. Plavi“ učestvovali su proteklog vikenda na Izviđačkom višeboju „Drugi Zvezdanovi susreti“ u Obrenovcu, gde je starija ekipa osvojila prvo mesto.

Letnji bioskop:

U okviru letnjeg bioskopa u bašti Narodne biblioteke „Jovan Popović“ u četvrtak, 18. jula biće prikazana kriminalistička drama sa elementima misterije, pod nazivom „Uteha“. Početka je u 21 sat, ulaz je slobodan.

Sova fest:

Festival urbanog zvuka pod nazivom „Sova fest“, biće održan u petak, 19. i u subotu 20. jula u dvorištu Kulturnog centra u Kikindi. Događaj organizuje Kancelarija za mlade, povodom obeležavanja desetog rođendana. U okviru dvodnevnog festivala nastupiće više od 10 izvođača. Početak programa obe večeri je u 22 sata, ulaz se neće naplaćivati. Festival je humanitarnog karaktera, na ulazu će biti postavljena kutija za prikupljanje sredstava za opremanje Ustanove za pružanje usluga socijalne zaštite „Naša kuća“.

Kursna lista:
 
Dinar danas ima novu najveću vrednost prema evru u ovoj godini, i zvanični srednji kurs iznosi 117,73 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.
 
Vreme:
 
Dana delimično oblačno i umereno toplo. Najviša tempratura u Kikindi biće 26 stepeni.
 
Bioprognoza:
 
Očekivana biometeorološka situacija će izazivati uobičajene tegobe kod većine hroničnih bolesnika. Oprez se savetuje astmatičarima i reumatičarima. Glavobolјa i poremećaji sna su mogući kao meteoropatske reakcije. Svim učesnicima u saobraćaju se preporučuje povećana pažnja.

Projekat Gradski info realizuje se zahvaljujući sredstvima lokalne samouprave, odobrenim u okviru Konkursa za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja na teritoriji grada Kikinde u 2019. godini.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!