Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 15. januar

Danas je utorak, 15. januar

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 36 puta, 24 intervenicije bilo su na poziv pacijenata, dok je u ambulanti obavljeno 12 pregleda. 

Policijska uprava:

Na teritoriji Severnobanatskog okruga u toku jučerašnjeg dana registrovane su tri saobraćajne nezgode, u Senti, Kikindi i Čoki. Jedno lice zadobilo je lake telesne povrede. 

Isplata posebne novčane naknade za decembar:

Nacionalna služba za zapošljavanje obaveštava građane da će danas biti isplaćena posebna novčana naknada za decembar 2018. godine, uplatom na tekuće račune korisnika kod poslovnih banaka.

Počinje drugo polugodište:

Učenici osnovnih i srednjih škola u Vojvodini danas se, nakon zimskog raspusta, vraćaju u školske klupe. Prva subota u drugom polugodištu, 19. januar biće radna, a nastava će biti održana prema rasporedu časova za petak.

Plivanje za časni krst:

I ove godine Ronilački klub „Orka“ i Srpska pravoslavna crkva na Bogojavljenje, 19. januara organizuju tradicionalno plivanje za časni krst. Svaki učesnik mora da ima uverenje o zdravstvenoj sposobnosti, izdato od strane lekara sportske medicine. Zainteresovani mogu da se prijave do srede, 16. januara na broj telefona:  063/ 384 792. 

Januarski računi za grejanje veći za oko 7 procenata:

Domaćinstva i ostali korisnici daljinskog grejanja u Kikindi dobiće račune za januar mesec uvećane za 6,51, odnosno 7,38 procenata. Povećanje cene obrazloženo je  poskupljenjem prirodnog gasa, čija je cena od 1. oktobra 2018. veća za oko 20 procenata, i u povećanjem cene električne energije koja je od 1. januara 2019. skuplja 22 posto. 

Obaveštenje o uvođenju u vojnu evidenciju:

Na osnovu Zakona o vojnoj, radnoj i materijalnoj obavezi Ministarstvo odbrane Republike Srbije poziva lica muškog pola rođena 2001. godine da ispune svoju zakonsku obavezu i uvedu se u vojnu evidenciju.Kako je navedeno u obaveštenju Ministarstva odbrane, obavezi uvođenja u vojnu evidenciju podležu i lica muškog pola starijih godišta, rođena u periodu od 1989. do 2000. godine, koja iz bilo kojih razloga nisu uvedena u evidenciju vojnih obveznika. Uvođenje u evidenciju po opštem pozivu može se izvršiti u nadležnom Centru Ministartsva odbrane za lokalnu samoupravu ili opštinskoj kancelariji, a prema mestu prebivališta, i to od 14. januara do 28. februara. 

Besplatan prevoz za doček Putina

Povodom posete predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina Republici Srbiji u četvrtak, 17. januara 2019. godine, Grad Кikinda organizuje besplatan prevoz za sve građane koji žele da prisustvuju ovom događaju.

Svi zainteresovani mogu se javiti na brojeve telefona 064/86 88 369 i 064/86 88 361, ili lično u Uslužnom centru svakog radnog dana od 8 do 15 časova.

Javni konkurs za dodelu studentskih stipendija: 

Komisija za dodelu stipendija Grada Kikinde raspisala je Javni konkurs za dodelu stipendija studentima visokoškolskih ustanova, za školsku 2018/2019. godinu. Pravo učešća na Javnom konkursu imaju: studenti prve godine studija koji se školuju u obrazovnoj ustanovi čiji je osnivač Republika Srbija; studenti druge i viših godina studija prvog i drugog stepena koji se školuju u obrazovnoj ustanovi čiji je osnivač Republika Srbija, a koji su ostvarili prosečnu ocenu najmanje 9,00 u prethodnoj godini studija i studenti druge i viših godina studija prvog i drugog stepena u obrazovnoj ustanovi čiji je osnivač Republika Srbija, a koji su slabijeg materijalnog stanja.  Konkurs je otvoren do 22. januara. 

Javni konkurs za finansiranje projekata i programa rada udruženja građana:

Gradonačelnik Kikinde Pavle Markov raspisao je Javni konkurs za izbor programa rada/projekata udruženja građana koji su od posebnog značaja za grad, iz oblasti kulture, umetnosti, muzičkog stvaralaštva i socijalne i zdravstvene zaštite građana i preventivnog delovanja. Konkurs je otvoren do 22. januara. 

Novine u poljoprivredi:

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede objavilo je novi Pravilnik o uslovima i načinu ostvarivanja prava na podsticaje u stočarstvu za tov junadi, tov svinja, tov jagnjadi i tov jaradi, objavljeno je na sajtu Uprave za agrarna plaćanja.

Ovim pravilnikom bliže se propisuju uslovi i način ostvarivanja prava na podsticaje u stočarstvu zapomenuti tov, kao i obrasci zahteva za ostvarivanje tih podsticaja.

Zahtevi za podsticaje se podnose Upravi za agrarna plaćanja Ministarstva poljoprivrede.

Kulturni centar Kikinda:

Aleksandra Ninković Tašić predstaviće svoju knjigu „Zvezdobrojci: Pupin, Tesla, Milanković“ u sredu, 16. januara u Kulturnom centru u Kikindi. Početak promocije zakazan je za 18 sati. 

Božićni turnir u malom fudbalu:

Na Božićnom turniru u malom fudbalu, koji se igra u hali SC „Jezero“, danas i sutra igraju se četvrtfinalni mečevi. Večeras se sa početkom u 17:30 sastaju “Nezavisni sindikat policije“ i “Autoservis Jovin“, a nakon njih igraće “Crni i drugari“ protiv ekipe “MZ Novaković i Pivnica“. Cena ulaznice je 100 dinara. 

Vreme:

Danas tokom većeg dela dana suvo, u popodnevnim i večernjim satima mogući su kiša i susnežica. Najviša temperatura u Kikindi biće 3 stepena. 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!