Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 15. februar

Danas je subota, 15. februar

Srbija danas obeležava Dan državnosti, u znak sećanja na dan kada je 1804. godine u Orašcu počeo Prvi srpski ustanak, ali i na isti dan 1835. godine, kada je proglašen prvi srpski Ustav. Danas je i veliki verski praznik Sretenje Gospodnje, koji je u crkvenom kalendaru obeležen crvenim slovom. 

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 30 puta, 20 intervenicija bilo je na poziv pacijenata, dok je u ambulanti obavljeno 10 pregleda.   

Radosne vesti:

U toku jučerašnjeg dana u Kikindi je rođen je jedan dečak.

Radno vreme Kompanije FCC tokom praznika:

Kompanija FCC doo Kikinda obeveštava korisnike da upravna zgrada, koja se nalazi u Ulici Generala Drapšina, neće raditi danas i u ponedeljak, 17. februara. Kada je u pitanju sakupljanje komunalnog otpada, i danas i u ponedeljak, radiće se po redovnom programu. 

Radno vreme JP „Kikinda“ tokom praznika:

Javno preduzeće „Kikinda“ obaveštava korisnike svojih usluga da će zbog obeležavanja Dana državnosti Republike Srbije, danasšnji dan i ponedeljak, 17. februar biti neradni dani. Služba parkinga JP „Kikinda“ tokom prazničnih dana neće kontrolisati i naplaćivati parkiranje u zoniranim delovima grada. Redovna naplata parkinga nastaviće se u utorak, 18. februara. Službe vodovoda i kanalizacije dežuraće tokom praznika, a za sve informacije i eventualne kvarove dostupni su brojevi pozivnog centra: 062/88-44-891 062/88-44-888. 

Narodna biblioteka „Jovan Popović“:

Narodna biblioteka „Jovan Popović“ i ove godine organizuje pripremu za polaganje završnog ispita iz srpskog jezika. Zainteresovani se mogu prijaviti lično, na Dečjem odeljenju, do kraja februara. Časovi su besplatni za članove Biblioteke. 

ADZNM „Gusle“:

Akademsko društvo za negovanje muzike „Gusle“ danas, povodom obeležavanja krsne slave, organizuje koncert narodnih pesama i igara. Svečanost će biti održana u sali Narodnog pozorišta, sa početkom u 16:30, a ulaz je slobodan.

Dečje pozorište „Lane“:

Na repertoaru Dečjeg pozorišta „Lane“ u nedelju, 16. februara biće predstava „Šumska bajka“. Početak je u 17 sati. 

Sport:

U okviru 17. kola Arkus lige Srbije rukometaši „Kikinde Grindeks“ danas, sa početkom u 18 sati, igraju u Zrenjaninu protiv „Proletera“. Nakon tri vezana poraza, „Kikinda“ trenutno zauzima 8. poziciju na tabeli, dok je njihov današnji protivnik na pretposlednjem, 11. mestu. 

U okviru 12. kola Prve vojvođanske lige, odbojkaši „Kikinde“ u nedelju, 16. februara, sa početkom u 15 sati, u hali SC „Jezero“ dočekuju ekipu iz Vrbasa. U tri preostala kola kikindskim odbojkašima potrebna je još jedna pobeda za plasman u plej of i nadmetanje za ulazak u viši rang, Drugu republičku ligu.

Kursna lista:

Zvanični srednji kurs dinara prema evru iznosiće u utorak, 18. februara, 117,5581 dinara za evro, što je neznatna promena u odnosu na juče, objavila je Narodna banka Srbije.

Vreme:

Sunčano sa slabim severnim vetrom. Najviša temperatura u Kikindi biće 12 stepeni. 

Bioprognoza:

Biometeorološke prilike mogu imati povolјan uticaj na hronično obolele i osetlјive osobe. Izvesna opreznost se savetuje srčanim bolesnicima. Moguća je pojava glavobolјe u blažoj formi. Preporučuje se boravak na otvorenom uz umerenu fizičku aktivnost.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!