Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 15. avgust

Danas je četvrtak, 15. avgust

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 23 puta, 15 intervencija  bilo je na poziv pacijenata, dok je u  ambulanti obavljeno 8 pregleda. 

Policijska uprava:

Na teritoriji Severnobanatskog okruga u toku jučerašnjeg dana registrovana je jedna saobraćajna nezgoda na podruju Kikide u kojoj je pričinjena materijalna šteta. 

Isključenje struje:

Zbog planiranih radova na niskonaponskoj mreži, danas u periodu od 10 do 11 časova bez struje će ostati sledeće ulice u Kikindi: Sterije Popovića, od Moravske do Žarka Zrenjanina, Prizrenska, od Nikole Francuskog do Sterije Popovića, i Žarka Zrenjanina, od Suvačarske do Sterije Popovića. 

Isplata posebne novčane naknade:

Nacionalna služba za zapošljavanje obaveštava javnost da će danas biti isplaćena posebna novčana naknada za jul mesec tekuće godine, uplatom na račune kod poslovnih banaka.  

Akcija dobrovoljnog davanja krvi: 

Crveni krst Kikinda i Zavod za transfuziju krvi Vojvodine u ponedeljak, 19. avgusta organizuju akciju dobrovoljnog davanja krvi. Svi koji to žele, dragocenu tečnost moći će da daju u prostorijama Crvenog krsta, od 9 do 13 časova.  

Letnji bioskop:

Na repertoaru letnjeg bioskopa u Bibiloteci večeras će biti animirani film „Mali princ“. Početak projekcije je u 21 sat, ulaz je besplatan.

Dani sela u Iđošu:

Mesna zajednica Iđoš i ove godine povodom Preobraženja, slave sela, od danas do 19. avgusta organizuje višednevnu proslavu, u okviru koje će biti održani promocija iđoškog vina, Etno bazar, kulinarski dan, radionice za decu, Krofnijada, izložbe, završnica turnira u malom fudbalu i veče u šumi „Hajdemo na bubalice“. 

Likovna kolonija ”Dušan Kerkez Džev“:

Treća po redu likovna kolonija, koja se organizuje u čast talentovanog umetnika Dušana Kerkeza Dževa, biće održana u Banatskom Velikom Selu od petka, 16. do nedelje 18. avgusta. Na ovogodišnjoj koloniji učestvovaće dvadeset pet slikara iz Vojvodine, a događaj organizuje Udruženje likovnih i književnih stvaralaca „Džev“. 

Kikindsko leto:

U okviru manifestacije „Kikindsko leto“ u petak, 16. avgusta kraj otvorenih bazena SC „Jezero“ biće organizovano muzičko veče posvećeno domaćim hitovima iz devedesetih godina. Početak je u 21 sat, ulaz je besplatan. 

Kulturni centar Kikinda i lokalna samouprava u subotu, 17. avgusta na gradskom trgu organizuju reviju oldtajmer vozila. Početak je u 18 časova. 

Predstava „Nisam lud da umrem gladan“ biće izvedena u dvorištu Narodnog muzeja u subotu, 18. avgusta, s apočetkom u 21 sat. Ulaz je besplatan. 

Kursna lista:

Dinar je danas neznatno promenio vrednost prema evru i zvanični srednji kurs iznosi 117,7512 dinara za jedan evro, objavila je danas Narodna banka Srbije.

Vreme:
 
Danas sunčano i umereno toplo, sa pojačanim severnim vetrom. Najviša temperatura biće 27 stepeni. 
 
Bioprognoza:
 
Očekuju se nešto povolјnije biometeorološke prilike za većinu hroničnih bolesnika. Oprez se i dalјe savetuje osobama sa bronhijalnom astmom i srčanim tegobama. Od meteoropatskih reakcija se mogu javiti glavobolјa i poremećaj sna. Učesnicima u saobraćaju se savetuje dodatna pažnja. 

Projekat Gradski info realizuje se zahvaljujući sredstvima lokalne samouprave, odobrenim u okviru Konkursa za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja na teritoriji grada Kikinde u 2019. godini.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!