Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 15. april

Danas je ponedeljak, 15. april

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 34 puta, 15 intervencija bilo je na poziv pacijenata u gradu, 6 u okolnim selima, dok je u ambulanti obavljeno  13 pregleda. 

Policijska uprava:

U toku proteklog vikenda na teritoriji Severnobanatskog okruga regiostrovane su dve saobraćajne nezgode, u Senti i Kikindi, u kojima je jedno lice zadobilo teške telesne povrede. 

Radosna vest iz porodilišta:

Na Ginekološko-porođajnom odeljenju Opšte bolnice u Kikindi u toku jučerašnjeg dana rođena je jedna devojčica. 

Isključenje struje:

Zbog planiranih radova na električnoj mreži danas u periodu od 10 do 11 časova bez struje će ostati ulica Pere Segedinca, od Karađorđeve do Ivana Milutinovića. 

Sutra, od 10 do 10:30 sati bez struje će ostati neparna strana Partizanske ulice u Kikindi, od Svetosavske do Jovana Jovanovića Zmaja. Istog dana, od 11 do 11:30 struje neće biti u Kumanovskoj ulici, od Stevana Lakaija Gige do Kiš Mihalja. 

Takođe u utorak, 16. aprila u periodu od 9 do 13 sati bez struje će ostati korisnici u sledećim ulicama u Banatskom Velikom Selu: Krajiška, od Vuka Karadžića do Mladena Stojanovića, i Mladena Stojanovića, od Krajiške do Srpskih ratnika. Istog dana, u periodu od 12:15 do 12:45 struje neće biti u ulici Vojvode Knićanina u Ruskom Selu, od Feješ Klare do Đure Jakšića. 

Sutra će od 8 do 13 bez struje ostati i celo Nakovo. 

Akcija dobrovoljnog davanja krvi:

Crveni krst Kikinda i Zavod za transfuziju krvi Vojvodine danas aprila akciju dobrovoljnog davanja krvi. Akcija će biti održana u prostorijama Crvenog krsta, u periodu od 9 do 13 sati. 

Prolećna akcija sakupljanja kabastog otpada: 

U okviru prolećne akcije sakupljanja krupnog otpada u seoskim mesnim zajednicama, kontejneri će od danas do 22. aprila biti postavljeni u Novim Kozarcima. 

U gradskoj zoni, kontejneri će se još danas nalaziti u ulici Cara Dušana. U utorak i sredu biće postavljeni u ulici Pere Segedinca, na sredini ulice Koste Krnića i na sredini ulice Milana Petrovića. 

Narodna biblioteka:

Narodna biblioteka „Jovan Popović“ u Kikindi raspisala je po drugi put nagradni konkurs za najbolji trejler za knjigu. Pravo učešća imaju mladi starosti do 20 godina, a konkurs je otvoren do 5. maja. 

Kulturni centar:

Kulturni centar Kikinda i ove godine na gradskom trgu organizuje manifestaciju „Pozdrav proleću“, u okviru koje će biti održana i tradicionalna trka beba „Naj kića“. Pravo učešća imaju bebe do 16 meseci, a prijavljivanje traje do utorka, 16. aprila. 

Prijavljivanje se vrši lično u Kulturnom centru, radnim danima od 10 do 15 sati, ili pozivom na: 422 544. 

Narodno pozorište: 

U mobilnom bioskopu u Narodnom pozorištu danas u 16 sati biće prikazan igrani film „Dambo“, u 18 će na repertoaru biti akciona avantura „Helboj“, a u 20:30 „Balkanska međa“. 
 
Monodrama „Oj živote“ biće izvedena na sceni Narodnog pozorišta u utorak, 16. aprila sa početkom u 20 sati. 

Vreme:

Danas malo do umereno oblačno, sa slabim do umernim severoistočnim vetrom. Najviša temperatura u Kikindi biće 16 stepeni. 

Pratite nas FB