Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 14. septermbar

Danas je petak, 14. septembar

Radosne vesti:

U toku jučerašnjeg dana u Kikindi su rođene dva dečaka i jedna devojčica.

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 33 puta, 17 intervencija bila na poziv pacijenata, dok je u ambulanti obavljeno 16 pregleda.

Policijska uprava: 

U toku jučerašnjeg dana na teritoriji Severnobanatskog okruga registrovane su dve  saobraćajnae nezgode ( Ada i Čoka).

U toku jučerašnjeg dana registrovan je manji požar u Kikindi. 

U toku radovi u Banatskoj Topoli i Ruskom Selu

U Ruskom Selu je urađena betonska podloga za novu pijačnu halu. Radovi na asfaltiranju ulica i trotoara planirani su u narednom periodu, do kraja 2018. godine. 

Dve kapele u Banatskoj Topoli, na pravoslavnom i katoličkom groblju, su u završnoj fazi izgradnje. Takođe je izgrađen deo trotoara na glavnoj ulici. 

JP “ Kikinda“

Javno preduzeće za komunalnu infrastrukturu i usluge „Kikinda“ obaveštava korisnike koji imaju neizmirena dugovanja za vodu i kanalizaciju da su u toku isklјučenja sa vodovodne mreže.

Pozivaju se korisnici da svoja dugovanja izmire u što kraćem roku, ili da dođu u prostorije Službe evidencije, obračuna i naplate koja se nalazi na adresi Iđoški put 4, kako bi sklopili Sporazum o izmirenju dugovanja na rate, i izbegli isključenje sa vodovodne mreže. 

Promocija programa „Brainobrain“ u nedelju ispred Centra lepih veština

Centar lepih veština u nedelju, 16. septembra na trgu, ispred svojih prostorija, organizuje pormociju rada i programa „Brainobrain“. Početak je u 16 časova. 

Koncert ansambla „Kolo“ u petak u Pozorištu

Nacionalni folklorni ansambl „Kolo“ ordžaće koncert u Narodnom pozorištu u Kikindi, danas, 14. septembra sa početkom u 20 sati. Karte po ceni od 300 dinara mogu se kupiti na blagajni Pozorišta.  Ansambl „Kolo“ osnovan je 15. maja 1948. godine. Već punih 7 decenija „Kolo“ na visokom umetničkom nivou čuva, neguje i prezentuje tradicionalnu umetnost, kroz igru, pesmu, muziku i običaje. Više od 60 vrhunskih umetnika, igrača koji su istovremeno i pevači, kao i 15 muzičara, prezentuju raznovrsnu i bogatu srpsku tradicionalnu umetnost.
Ansambl „Kolo“ je jedinstven ambasador kulture koji je gostovao na svim kontinentima, u najprestižnijim koncertnim salama kao što su Metropoliten, Karnegi Hol u Njujorku, Palata Šajo u Parizu i mnogim drugim. 

Renovirana fiskulturna sala u OŠ „6. Oktobar“

Juče je u Osnovnoj školi „6. Oktobar“ u Kikindi svečano otvorena renovirana fiskulturna sala, koja je adaptirana uz finansijsku pomoć Fondacije „Ana i Vlade Divac“, u okviru projekta „Da rastemo srećni“. 

Kulinarsko takmičenje „Kikindska zlatna jesen“ 23. septembra na Starom jezeru

UG „Banatski kulinari“ i ove godine u okviru manifestacije „Dani ludaje“, u nedelju 23. septembra organizuje takmičenje u kuvanju riblje čorbe. U toku je prijavljivanje, a kotizacija po ekipi iznosi 2.000 dinara. 

Skup takmičara je u nedelju u 10 časova, a u 11 sati počinje kuvanje riblje čorbe. Svaka ekipa dobija dva kilograma očišćene i isečene ribe i majice. Najbolje očekuju vredne nagrade, prvo mesto dobija lcd televizor, drugo bicikl, a treće mikrotalasnu rernu. 

Telefoni za prijavljivanje ekipa: 069/ 49 29 511 (Dušan), 060/ 434 10 37 (Radovan). 

Manifestacija ,,Promocija sporta i fizičke aktivnosti kroz odbojku“ u subotu na trgu

Druga po redu manifestacija ,,Promocija sporta i fizičke aktivnosti kroz odbojku“ biće održana u subotu, 15. septembra od 10 do 13 časova na gradskom trgu. Događaj organizuje Odbojkaški klub ,,KI-0230“. Manifestacija ,,Promocija sporta i fizičke aktivnosti kroz odbojku“ osim sportskog, ima i edukativni i zabavni. Pored takmičenja u mini odbojci, za devojčice polaznice škole odbojke ,,Ki-0230“, predškolci i osnovci će imati priliku da se oprobaju u sportskom poligonu, likovni radionicama o sportu, a za sve zainteresovane sugrađane biće organizovano takmičenje u odbojci zabavnog karaktera. Manifestacija je uspešno realizovana i prošle godine, i predstavlja najavu 9. po redu Međunarodnog odbojkaškog turnira ,,Ludaja kup“, koji će biti održan za vreme „Dana ludaje“. 

Otvoreno Prvenstvo Kikinde u tenisu

U subotu 15. i nedelju 16. septembera održaće se  Otvoreno Prvenstvo Kikinde u tenisu u kategoriji dečaka do 12 godina. Turnir organizuje Teniski Klub Kikinda u okviru takmičarskog kalendara Teniskog Saveza Srbije za 2018. godinu.Takmičenje počinje u subotu od 10h na otvorenim terenima Tenis Kluba Kikinda.

Ukida se pomeranje kazaljki satova u EU od 2019.

Poslednje pomeranje kazaljki na satu biće u martu 2019. godine, a nakon toga svaka zemlja EU moraće da odluči da li će ostati na letnjem ili će se vratiti na zimsko računanje vremena, navode iz Evropske komisije

Vreme:

I danas će u Kikindi biti pretežno sunčano i toplo. Najviša dnevna temoeratura biće 27 stepeni.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!