Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 14. septembar

Danas je subota, 14. septembar

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 28 puta, 15 intervencija bilo je na poziv pacijenata, dok je u ambulanti obavljeno 13 pregleda. 

Otvoren Sajam poljoprivrede:

Dvodnevna smotra agrara u Kikindi počela je juče ujutru u kompleksu Sportsko-rekreativnog centra „Jezero“. Manifestacija je svečano otvorena prigodnim kulturno-umetničkim programom, uz prisustvo ministra poljoprivrede, Branislava Nedimovića i pokrajinskog sekretara za poljopirvredu, vodoprivredu i šumarstvo, dr Vuka Radojevića. Posetioci će danas na atletskom stadionu moći da pogeldaju berzu sitnih životinja, a sa početkom u 12 sati u dvorištu Etno kuć Strajnić biće održana 25. Fijakerijada. 

Obeležavanje godišnjice proboja Solunskog fronta u nedelju u Kikindi:

Gradski odbor Saveza potomaka ratnika Srbije od 1912. do 1920. godine u nedelju, 15. septembra, na Železničkom groblju u Kikindi, organizuje obeležavanje 101. godišnjice proboja Solunskog fronta. Početak je u 11 časova. Prevoz za sve zainteresovane građane biće obezbeđen od stambenog bloka Galadska, sa polaskom u 10:30. 

Novo radno vreme kompanije FCC:

Kompanija FCC obaveštava korisnike usluga da od ponedeljka, 16. septembra počinje sa zimskim radnim vremenom, u dve smene: od 6 do 14 sati, i od 14 do 22 časa. 

Testiranje koeficijenta inteligencije:

Udruženje Mensa Srbija u nedelju, 15. septembra u Tehničkoj školi u našem gradu, organizuje testiranje koeficijenta inteligencije. Prijave se primaju od 9:30, a testiranje počinje u 10 časova. Cena testiranja je 1.200 dinara za sve zaposlene, đaci, studenti, nezaposleni i penzioneri plaćaju 900 dinara, dok je za one koji su darovali krv u poslednja tri meseca testiranje besplatno. Na testiranje je potrebno poneti lični dokument koji sadrži fotografiju i JMBG. Donja starosna granica za testiranje je 17 godina.

Akcija dobrovoljnog davanja krvi:

Crveni krst Kikinda i Zavod za transfuziju krvi Vojvodine u ponedeljak, 16. septembra organizuju akciju dobrovoljnog davanja krvi. Akcija će biti održana u prostorijama Crvenog krsta, od 9 do 13 sati. 

Prijave za projekat “Mladi protiv nasilja nad ženama”:

U toku je prijavljivanje za učešće u projektu Centra modernih veština “Mladi protiv nasilja prema ženama”, koji je namenjen srednjoškolcima iz Šapca, Paraćina, Kikinde i Beograda, ali i svim drugim srednjoškolcima koji dele vrednosti ravnopravnosti i nenasilja. Zainteresovani mogu popuniti prijavu na www.cmv.org.rs do 22. septembra. 

Kursna lista:

Dinar će u ponedeljak, 16. septembra, neznatno promeniti vrednost prema evru i zvanični srednji kurs biće 117, 61 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Krajiški višeboj u BVS-u:

Ekipno prvenstvo u tradicionalnim sportovima „Krajiški višeboj“ biće održano jubilarni 10. put u Centralnom parku u Banatskom Velikom Selu, danas sa početkom u 12 časova. 

Sport:

Odbojkaški klub ,,KI-0230″ danas na gradskom trgu organizuje Promociju sporta i fizičke aktivnosti ,,Dani odbojke“. Promocija će trajati od 10 do 12 časova, a podrazumeva niz aktivnosti sportskog, edukativnog i zabavnog karaktera, koje imaju cilj da promovišu sport kroz odbojku i podstaknu sugrađane na fizičku aktivnost. 

U okviru 5. kola Vojvođanske lige „Istok“ danas „Kikinda 1909“ na Gradskom stadionu dočekuje „Proleter“ iz Banatskog Karlovca“, dok će ŽAK u Elemiru igrati protiv „Naftagasa“. U nedelju, kozaračka „Sloboda“ će u Banatskom Karađorđevu igrati protiv „Jedinstva“. Velikoselska „Kozara“ će petu utakmicu u Srpskoj ligi Vojvodina igrati danas na domaćem terenu,  protiv pančevačkog „Dinama“. Sve utakmice počinju u 16 časova. 

Muški rukometni klub „Kikinda Grindeks“ prvu utakmicu u novoj sezoni Superlige Srbije igraće na domaćem terenu u nedelju, 15. septembra protiv beogradskog „Partizana“. Početak utakmice je u 19 sati. 

Vreme:
 
I danas sunčanoi i toplo, sa slabim severnim vetrom. Najviša temperatura u Kikindi biće 29 stepeni. 
 
Bioprognoza:
 
Biometeorološka situacija pogodovaće većini hroničnih bolesnika. Tegobe mogu osetiti osobe sa srčanim obolјenjima i varirajućim krvnim pritiskom. Od meteoropatskih reakcija mogući su nesanica i glavobolјa. Preporučuje se boravak u prirodi uz primenu adekvatne UV zaštite.

Projekat Gradski info realizuje se zahvaljujući sredstvima lokalne samouprave, odobrenim u okviru Konkursa za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja na teritoriji grada Kikinde u 2019. godini.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!