Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 14. oktobar

Danas je četvrtak, 14. oktobar

Policijska uprava:

Prema izveštaju policijske uprave, na teritoriji Severnobanatskog okruga u proteklom danu registrovane su tri saobraćajne nezgode u Kikindi. U pomenutim nezgodama pričinjene su materijalne štete, jedno lice je lekše povređeno.

Hitna služba: 

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 22 puta na terenu i 14 intervecija bilo je u ambulanti.

Epidemiološka situacija:

Prema poslednjim podacima kikindskog ZZJZ u našem gradu aktivna su 943 slučaja koronavirusa. Za 24 sata registrovano je 26 novoobolelih. U kikidnskoj Bolnici hospitalizovano je 39 pacijenata, među kojima je i četvoromesečna beba. 

Isključenje struje:

Zbog planiranih radova na električnoj mreži danas od 8 do 14 sati bez struje će ostati celo Banatsko Veliko Selo. 

U petak, 15. oktobra od 8 do 10 sati bez struje će ostati potrošači u sledećim ulicama u Kikindi: Vojvode Putnika, od Semlačke do Jaše Tomića, i Jaše Tomića od Vojvode Putnika do Dositejeve, a od 9 do 12 sati u Ulici Braće Tatić, od Vuka Karadžića do Miloša Velikog, i Generala Drapšina do broja 8. 

JP „Toplana“:

Zbog radova na sanaciji havarije, danas od 9 časova bez grejanja će ostati korisnici na adresi Partizanska 2 i 2A (nekadašnji Blok C1). Završetak radova i normalizacija grejanja očekuju se u popodnevnim časovima, saopšteno je iz Javnog preduzeća „Toplana“. 

Akcija dobrovoljnog davanja krvi:

Akcija dobrovoljnog davanja krvi biće održana danas u Crvenom krstu, od 8:30 do 13 sati. 

Sakupljanje krupnog otpada:

U okviru akcije sakupljanja kabastog otpada još danas 2 kontejnera biće u Srbobranskoj ulici, od Vojina Zirojevića do Omladinske, i 4 duž Ulice Ivana Jakšića, danas i u petak 6 kontejnera biće postavljeno duž Ulice Nikole Francuskog, a od petka, 15. do ponedeljka, 18. oktobra 6 kontejnera biće postavljeno duž Ulice Sterije Popovića. 

NSZ:

Nacionalna služba za zapošljavanje obaveštava javnost da će danas biti isplaćena posebna naovčana naknada za mesec septembar, uplatom na tekuće račune korisnika kod poslovnih banaka. 

Predavanje u Muzeju:

Istorijski arhiv i Arhiv Vojvodine danas u svečanoj sali Narodnog muzeja organizuju predavanje prof. dr Borisa Stojkovskog  o Srbima na teritoriji današnje Vojvodine pre Velike seobe 1690. godine i promociju knjige „Put dokumenta“. Početak je u 19 časova, ulaz je slobodan. 

Narodno pozorište:

Na repertoaru Narodnog pozorišta u petak, 15. oktobra sa početkom u 20 časova biće gostujuća predstava na mađarskom jeziku sa titlom „Ostajem, ostati“ samostalne istraživačke produkcije grupe glumaca iz Novog Sada. Broj mesta je ograničen zbog epidemiološke situacije. Telefon za informacije i rezervacije je: 0230/422-638.
 
Galerija „Tera“:
 
U Galeriji „Tera“ u petak, 15. oktobra biće otvorena izložba Jelene Šalinić Terzić. Početak otvaranja je u 19 časova. 
 
Jesenji sajam cveća:
 
Mini sajam cveća biće održan na Gradskom trgu u subotu, 16. oktobra, u periodu od 10 do 16 sati. 
 
Kursna lista:
 
 Dinar vredi  prema evru isto kao juče, zvanični srednji kurs  iznosi 117,5608 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Vreme:

Malo do umereno oblačno, sa temperaturom do 12 stepeni. 

Bioprognoza: 

Nastavak relativno povolјne biometeorološke situacije za većinu hronično obolelih i osetlјivih osoba. Oprez se savetuje cerebrovaskularnim i srčanim bolesnicima. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu glavobolјe i smanjenja koncentracije. I dalјe se preporučuje povećana pažnja u saobraćaju.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!