Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 14. novembar

Danas je sreda, 14. novembar

Danas je Svetski dan borbe protiv dijabetesa.

Srpska pravoslavna crkva danas, 14. novembra, obeležava praznik posvećen svetiteljima Kozmi i Damjanu, u narodu poznatiji kao Sveti Vrači.

 

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 41 put, 25 intervencija je bilo na poziv pacijenta, dok je u ambulanti pomoć zatražilo 16 pacijenata. 

Porođajno odeljenje: 

Na Porođajnom odeljenju Opšte bolnice u Kikindi u toku jučerašnjeg dana rođene su dve devojčice.

Jesenja akcija prikupljanja krupnog otpada:

U okviru jesenje akcije sakupljanja kabastog otpada u seoskim menim zajednicama, koju organizuju kompanija FCC doo Kikinda i Sekretarijat za zaštitu životne sredine, poljoprivredu i ruralni razvoj, kontejneri za prikupljanje krupnog otpada do 30. novembra biće postavljeni u Bašaidu. 

Javna prezentacija projekta uvođenja kućnog kompostiranja:

Juče je u velikoj sali Kulturnog centra u Kikindi održana javna prezentacija projekta „Poslovni modeli za unapređenje prikupljanja i valorizacije otpada – kućno kompostiranje“. Projekat su predstavili Sanela Veljkovski iz Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju, Nemanja Stanisavljević sa Fakulteta tehničkig nauka iz Novog Sada, Miroslava Krnić iz sekretarijata za zaštitu životne sredine, poljoprivredu i ruralni razvoj i Ana Babić iz kompanije FCC doo Kikinda.

Preko projekta „Poslovni modeli za unapređenje prikupljanja i valorizacije otpada – kućno kompostiranje“ 110 Kikinđana biće obučeno za kućno kompostiranje. 

U narednih nekoliko dana biće izvršena distribucija kompostera po mesnim zajednicama, a svi zainteresovni sugrađani koji su se prijavili dobiće i vodiče za kompostiranje. 

Deo Ruskog Sela u četvrtak i petak bez struje:

Zbog planiranih radova na električnoj mreži u četvrtak, 15. i u petak, 16. novembra u periodu od 10 do 14 sati bez struje će ostati korinici u sledećim ulicama u Ruskom Selu: Vojvode Knićanina, polovina Mladena Stojanovića do Vojvode Knićanina, polovina Petefi Šandora do Vojvode Knićanina, i polovina Feješ Klare do Vojvode Knićanina.

Narodni muzej Kikinda:

Interaktivna predstava i instalacija inspirasana plesom, namenjene deci uzrasta od 3 do 7 godina, biće realizovane u Narodnom muzeju u Kikindi u subotu, 17. novembra. Učešće je besplatno, a potrebno je da se zainteresovani unapred prijave na pedagoskanmk@gmail.com ili na brojeve telefona: 421-239 i 422-500.

Vreme:

Danas promenjivo oblačno sa sunčanim intervalima. Maksimalna temperatura 15 stepeni.

 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!