Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 14. novembar

Danas je četvrtak, 14. novembar

Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici danas obeležavaju praznik posvećen svetiteljima Kozmi i Damjanu, u narodu poznatiji kao Sveti Vrači. Ovaj praznik Hram svetih Kozme i Damjana u Kikindi obeležava kao krsnu slavu. 

Danas se obeležava i Svetski dan borbe protiv dijabetesa, bolesti koja pogađa preko 425 miliona ljudi.

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 35 puta, 25 intervenicija bilo je na poziv pacijenata, dok je u ambulanti obavljeno 10 pregleda. 

Policijska uprava:

U toku jučerašnjeg dana na teritoriji Severnobanatskog okruga zabeležene su dve saobraćajne nezgode na području Kikinde.

Isključenje struje:

Zbog planiranih radova na električnoj mreži, danas u periodu između 9 i 13 časova, bez struje će ostati korisnici u Ulici Hajduk Veljka u Iđošu. 

Zbog planiranih radova na električnoj mreži u petak, 15. novembra, od 9:30 do 10:30 bez struje će ostati korisnici u Sutjeskoj ulici u Kozarcima, od Krajiške do Kralja Petra I. Istog dana, takođe u Novim Kozarcima, od 11 do 12 časova, struje neće biti u sledećim ulicama: Kralja Petra I, od Vatrogasnog doma do Milana Ličine i Petra Mećave. 

Isplata posebne novčane naknade:

Nacionalna služba za zapošljavanje obaveštava građane da će danas biti isplaćena posebna novčana naknada, uplatom na tekuće račune korisnika kod poslovnih banaka. 

Obaveza plaćanja poreza:

Rok za plaćanje poslednje, četvrte rate ovogodišnjeg poreza na imovinu ističe danas. Obaveza plaćanja poreza na imovinu odnosi se na fizička lica, preduzetnike i pravna lica. Porez na imovinu plaća se kvartalno, i to u roku od 45 dana od dana početka tromesečja, tako da rate padaju uglavnom sredinom meseca februara, maja, avgusta i novembra. Za svaki dan kašnjenja uplate poreza na imovinu obveznik plaća zateznu kamatu od 11 odsto, dok je za izbegavanje plaćanja tog poreza predviđena kazna od 5.000 dinara.

Licitacija državnog zemljišta 22, 25. i 26. novembra: 

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede obaveštava sve zainetresovane poljoprivrednike da će javna nadmetanja za davanje u zakup državnog poljoprivrednog zemljišta u prvom krugu, za teritoriju grada Kikinde, biti održana 22, 25. i 26. novembra. Rok za prijavljivanje za učešće na licitaciji je 18. novembar. Zemljište je oglašeno na period zakupa od godinu, 10 i 30 godina. Uvid u dokumentaciju, grafički pregled parcela po katastarskim opštinama i spisak parcela po fromiranim javnim nadmetanjima, koje su predmet izdavanja u zakup i na korišćenje, može se izvršiti u Uslužnom centru, radnim danima od 12 do 15 sati. 

Narodni muzej Kikinda:

Zbog velikog interesovanja, danas sa početkom u 18 sati u Narodnom muzeju u Kikindi biće organizovano još jedno stručno tumačenje retrospektivne izložbe, istaknutog srpskog slikara Milana Konjovića. Posetioce će, kroz izložbu voditi Jelena Ciganović, kustos istoričar umetnosti. 

Kulturni centar:

Kulturni centar Kikinda u ponedeljak, 18. novembra organizuje veče sa glumicom i spisateljicom Ivom Štrljić. Početak je u 18 časova. 

Kursna lista:

Zvanični srednji kurs danas iznosi 117.5156 dinara za evro, što je neznatna promena u odnosu na juče, objavila je Narodna banka Srbije.

Sport:

Rukometaši „Kikinde Grindeks“ u subotu, 16. novembra, sa početkom u 18 sati u hali SC „Jezero“ dočekuju „Crvenu zvezdu“. Nakon 9 odigranih kola, „Kikinda“ je sa 11 bodova na 5. mestu prvenstvene tabele, dok njen subotnji protivnik trenutno zauzima pretposlednju poziciju. 

Vreme:

Danas umereno do potpuno oblačno sa kišom. Maksimalna temperatura 15 stepeni.

Bioprognoza:

Biometeorološka situacija uticaće relativno nepovolјno na većinu hroničnih bolesnika. Oprez se savetuje astmatičarima i srčanim bolesnicima. Kod osetlјivih osoba mogu se javiti glavobolјa, pospanost i neraspoloženje. Povećana pažnja je neophodna svim učesnicima u saobraćaju. 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!