Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 14. mart

Danas je četvrtak, 14. mart 

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 40 puta, 19 intervencija bilo je na poziv pacijenata u gradu, 7 u okolnim selima, dok je u ambulanti pomoć zatražilo 14 pacijenata. 

Policijska uprava: 

Na teritoriji Severnobanatskog okruga u toku jučerašnjeg dana registrovane su dve saobraćajne nezgode, u Senti i Kikindi, u kojima je pričinjena materijalna šteta. 

Radosne vesti:

U toku jučerašnjeg dana u kikindskom porodilištu rođena je jedan devojčica.  

Donacija Crvenog krsta Porođajnom odeljenju: 

Predstavnici Crvenog krsta Kikinda posetili su juče Ginekološko-porođajno odeljenje Opšte bolnice, gde su uručili televizor i električnu pumpicu za porodilje. Sredstva u iznosu od 28 hiljada dinara prikupljena su u okviru akcija „Deca deci“ i „Čaj od srca“.  

Isključenje struje: 

Zbog planiranih radova na električnoj mreži u petak, 15. marta od 9 do 10 časova bez struje će ostati korisnici u sledećim ulicama u Kikindi: Braće Arsenov, Koste Kljajića, Veljka Kljajića, Ivana Milutinovića, od Pere Segedinca do Stevana Sremca, i Stevana Sremca, od Ivana Milutinovića do Koste Kljajića. Istog dana, u periodu od 11 do 13 časova, bez struje će ostati deo ulice Braće Bogaroški, od Čanadske do Karađorđeve. 

Deo centra grada danas bez grejanja:

Zbog radova na sanaciji havarije u ulici Generala Drapšina sutra, 14. marta od 11 časova bez grejanja će ostati korisnici u sledećim ulicama: Generala Drapšina, od broja 2 do broja 20, Trg srpskih dobrovoljaca, od Pošte do Poreske uprave i od Poreske uprave do Zemljoradničke zadruge, Vojvode Putnika 21 i 23, kao i Kulturni centar, zgrada NIS-a, OŠ „Feješ Klara“, TC „Pijace“ i zgrada Mikinice. Normalizacija grejanja se očekuje u večernjim satima. 

Pojačana kontrola vezivanja pojaseva i vožnje dece:

Uprava saobraćajne policije do nedelje, 17. marta, u okviru međunarodne akcije, sprovodi pojačanu kontrolu korišćenja sigurnosnog pojasa i načina prevoženja dece u vozilima. 

Besplatni preventivni pregledi: 

Svakog petka do kraja marta Kikinđani će u Opštoj bolnici u ORL ambulanti moći da obave besplatan preventivan pregled sluha. Pregledi će se obavljati u periodu od 14 do 17 časova. Pacijenti nisu obavezni da imaju zdravstveno osiguranje kako bi bili pregledani. 

Prolećna akcija sakupljanja kabastog otpada: 

U okviru prolećne akcije sakupljanja krupnog otpada u seoskim mesnim zajednicama, koju organizuju Sekretarijat za zaštitu životne sredine i kompanija FCC, kontejneri će do srede, 20. marta biti postavljeni u Sajanu. 

Obuka za mlade nazaposlene osobe:

Kancelarija za mlade i Klub za traženje posla Nacionalne službe za zapošljavanje organizuju besplatnu obuku za nezaposlene mlade, starosti između 18 i 30 godina, koji su prijavljeni na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje. Zainteresovani mogu da se prijave na 064/86 88 373, ili lično u Kancelariji za mlade, koja se nalazi u Kulturnom centru.

Sajam zapošljavanja:

Nacionalna služba za zapošljavanje Filijala Kikinda obaveštava građane da će Sajam zapošljavanja biti održan u petak, 15. marta u Sportskoj sali „Partizan“. Početak je u 11 časova. 

Predavanje o samopregledu dojki i prevenciji karcinoma grlića materice:

U okviru meseca borbe protiv raka u petak, 15. marta sa početkom u 19 sati u velikoj sali Kulturnog centra biće održano predavanje o samopregledu dojke i prevenciji karcinoma grlića materice. Predavači će biti patronažna sestra Slavica Bajić, i ginekolog dr Dragana Miladinov. 

Narodna bibliotka „Jovan Popović“:

Knjiga „Banatsko Veliko Selo: Priča o selu i ljudima“ autora Biserke Ilijašev i Rajka Popovića, biće predstavljena u Narodnoj biblioteci „Jovan Popović“ večeras, sa početkom u 18 sati. 

Galerija „Terra“: 

Izložba pod nazivom „Takav je život“, akademske umetnice Adrien Ujhazi, biće otvorena u petak, 15. marta u Galeriji „Terra“. Početak otvaranja zakazan je za 19 časova. 

Vreme:

Danas umereno oblačno i mirno bez vetra. Najviša temperatura u Kikindi biće 13 stepeni. 

 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!