Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 14. maj

Danas je utorak, 14. maj

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 30 puta, 20 intervencija bilo je na poziv pacijenata, dok je u ambulanti obavljeno 10 pregleda. 

Policijska uprava:

Na teritoriji Severnobantskog okruga u toku jučerašnjeg dana zabeležene su četiri  saobraćajne nezgode, tri na području Kikinde i jedna u Senti. U pomenutim nezgodama pričinjena je materijalna šteta.

Radosna vest iz porodilišta:

Na Ginekološko-porođajnom odeljenju Opšte bolnice u Kikindi u toku jučerašnjeg dana rođena je jedna devojčica.

Besplatan izlet za penzionere: 

Zbog najavljenih loših vremenskih prilika, jednodnevni izlet na Palić za starije sugrađane u organizaciji Gradske uprave, planiran za 15. i 16. maj je odložen. Izlet će biti realizovan 29. i 30. maja. Sve detaljnije informacije biće objavljene blagovremeno. 

Takmičenje u pravljenju slavskog kolača:

Povodom slave grada Kikinde, letnjeg Svetog Nikole 22. maja, Gradska uprava upućuje javni poziv građanima, udruženjima građana i ostalim zainteresovanim pojedincima da se prijave za takmičenje u pravljenju slavskog kolača. Prijavljivanje se može obaviti lično u kancelariji 88 u Gradskoj upravi, ili putem telefona: 426-300, najkasnije do petka, 17. maja do 12 časova. Predaja slavskih kolača će biti na dan slave, 22. maja, od 10 do 11 sati u svečanoj sali Gradske uprave. 

Prolećna akcija sakupljanja kabastog otpada:

U okviru prolećne akcije sakupljanja krupnog otpada u seoskim mesnim zajednicama, kontejneri će danas i sutra biti postavljeni na uglovima sledećih ulica u Bašaidu:  Žarka Zrenjanina i Svetozara Miletića, Žarka Zrenjanina i Zmaj Jovine, Branislava Nušića i Svetozara Miletića, i Branislava Nušića i Zmaj Jovine. 

U gradskoj zoni, danas i sutra, tri kontejnera će biti postavljena u Ulici Braće Tatića, od Vuka Karadžića do Mihajla Pupina. 

Promocija javnih poziva namenjenih privrednim subjektima:

Regionalni centar za društveno-ekonomski razvoj „Banat“ i Regionalna privredna komora Severnobanatskog upravnog okruga u Kikindi, uz podršku Ministarstva privrede i Razvojne agencije Srbije, u petak, 17. maja organizuju promociju aktuelnih javnih poziva, namenjenih potencijalnim i postojećim privrednim subjektima. Promocija će biti održana u petak u prostorijama Regionalne privredne komore u Kikindi, na adresi Trg srpskih dobrovoljaca broj 48, sa početkom u 11 časova. Svi zainteresovani svoje učešće mogu prijaviti do kraja radnog vremena u četvrtak, 16. maja, na 0230/438-080.

Narodno pozorište:

Predstava „Nastojnik“, rađena po tekstu britanskog nobelovca Harolda Pintera, biće izvedena na sceni Narodnog pozorišta u Kikindi večeras sa početkom u 20 sati. 

Karavan kulture govora u sredu u Kulturnom centru:

Edukativna tribina o unapređivanju kulture govora biće održana u sredu, 15. maja u Kulturnom centru u Kikindi, sa početkom u 20 časova. Predavači će biti: Slobodan Roksandić, master komuniklog, Arno Gujon, humanitarni radnik, i dr Radovan Knežević, profesor dikcije. Ulaz na predavanje je slobodan.

Narodna biblioteka „Jovan Popović“:

Knjiga „Istraživanje savršenstva“, autora Save Damjanova, biće predstavljena u Narodnoj biblioteci „Jovan Popović u četvrtak, 16. maja. Početak promocije je u 19 sati. 

Takmičenje u kuvanju pilećeg paprikaša na Starom jezeru:

Udruženje građana „Banatski kulinari“ u subotu, 18. maja na Starom jezeru u Kikindi organzuje takmičenje u kuvanju pilećeg paprikaša. Skup takmičara je u 10 časova, a početak kuvanja je u 11 sati. Kotizacija za učešće se ne plaća, a svaka ekipa od organizatora dobija očišćeno pile od oko 2 kilograma. Najbolji će biti nagrađeni peharima.

Sport:

Odbojkaški klub invalida „Feniks“ iz našeg grada, uspeo je proteklog vikenda da odbrani titulu šampiona na Prvenstvu Mađarske, i to na veoma ubedljiv način, bez izgubljenog seta u poslednjem kolu takmičenja. Ovim trijumfom je dominacija Feniksa u Mađarskoj ove i prethodne godine postala apsolutna i dokazana odbranom titule prvaka i ovogodišnjom duplom krunom, jer ova serija pobeda uključuje i osvajanje ovogodišnjeg Kupa Mađarske. 

Takmičari Streličarskog kluba „Kentaur“, nastupili su u nedelju na turniru u fild streličarstvu, održanom na Petrovaradinskoj tvrđavi. Seniorka Kristijana Kukić je u stilu goli luk osvojila zlatnu medalju.

Vreme:

Danas oblačno, sa povremenom kišom. Najviša temperatura u Kikindi biće 15 stepeni.

Projekat Gradski info realizuje se zahvaljujući sredstvima lokalne samouprave, odobrenim u okviru Konkursa za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja na teritoriji grada Kikinde u 2019. godini. 

 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!