Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 14. jun

Danas je četvrtak, 14. jun

 

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 33 puta, od čega je 17 intervencija bila na poziv pacijenata u Kikindi, 4 pregleda u selima, dok je u ambulanti obavljeno 12 pregleda.

Za prvo dete roditeljima pomoć od 100.000 dinara

Finansijska podrška porodicama za rođenje drugog, trećeg i četvrtog deteta počeće da se primenjuje od 1. jula, a cilj joj je da se ublaži ekonomska cena podizanja deteta, izjavila je ministarka bez portfelja zadužena za demografiju i populacionu politiku Slavica Đukić Dejanović.

Ona je naglasila da je državi važan standard svakod deteta i da će roditelji koji dobiju drugo dete ubuduće dobijati 10.000 dinara mesečno dve godine, dok će za treće i četvrto dete dobijati po 12.000 dinara, odnosno 18.000 dinara narednih deset godina.

Šansa za mlade:

Mladi iz Kikinde imaće priliku da od 19. do 21. juna učestvuju na trodnevnim besplatnim edukativnim radionicama, u okviru kojih će moći da steknu nove lične i profesionalne veštine značajne za buduće zaposlenje.

Radionice će održati sertifikovani predavači u Kulturnom centru Kikinda, Trg srpskih dobrovoljaca 23, u vremenskom periodu od 9 do 17 časova, u okviru nacionanog programa Coca-Cola podrška mladima, koji kompanija Coca-Cola HBC Srbija sprovodi već drugu godinu zaredom, u saradnji sa  Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Nacionalnom službom za zapošljavanje i NALED-om.

Vreme:

Danas osetno svežije, uz povremene pljuskove i grmljavinu.

Bioprognoza:

Biometeorološke prilike mogu nepovolјno uticati na osobe sa srčanim i cerebrovaskularnim tegobama. Meteoropatske reakcije se mogu javiti u vidu bolova u kostima i zglobovima, nervoze i glavobolјe. Svim učesnicima u saobraćaju se preporučuje povećanje koncentracije.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!