Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 14. jun

Danas je petak, 14. jun

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 33 puta, 22 intervencije bilo je na poziv pacijenata, dok je u ambulanti obavljeno 11 pregleda. 

Policijska uprava:

U toku jučerašnjeg dana na teritoriji Severnobanatskog okruga registrovane su četiri saobraćajne nezgode, tri na području Kikinde i jedna u Senti u kojima je jedno lice zadobilo lake telesne povrede.

Radosne vesti:

U toku jučerašnjeg dana na Porođajnom odeljenju Opšte bolnice u Kikindi rođena je jedna devojčica.

Prolećna akcija sakupljanja kabastog otpada:

U okviru prolećne akcije sakupljanja kabastog otpada još danas će kontejneri biti postavljeni u ulicama: Save Lipovanova, Kraljevića Marka i u Kumanovskoj. Za vikend i u ponedeljak 4 kontejnera nalaziće se u Distričkoj ulici, i po jedan u Feješ Klare i Milana Sivčeva, na uglu sa Mokrinskim drumom. 

JP „Toplana“:

Javno preduzeće „Toplana“ obaveštava građane da će u ponedeljak, 17. juna započeti radove na rekonstrukciji vrelovodne mreže u Ulici Đoke Radaka (neparna strana), od Svetosavske do Nemanjine ulice. U subotu, 15. juna biće postavljena saobraćajna signalizacija na mestu radova. Iz pomenutog preduzeća mole građane da više ne parkiraju vozila na parkingu u Ulici Đoke Radaka, do okončanja predviđenih radova.

Visok rizik od pojave afričke kuge svinja u Srbiji:

 Veterinarska stanica Kikinda obaveštava uzgajivače svinja da je, usled povećanog rizika od pojave afričke kuge u našoj zemlji, a posebno u naseljenim mestima pogranične zone sa Rumunijom, potrebno na gazdinstvima sprovesti biosigurnosne mere. Mole se uzgajivači svinja da ozbiljno shvate situaciju u kojoj se nalaze gazdinstva na teritoriji našeg grada, jer će u slučaju atipične kuge svinja nadležne službe sprovoditi radikalne mere prilikom suzbijanja bolesti, s obzirom na to da se virus najčešće prenosi i širi putem hrane – navodi se u saopštenju Veterinarske stanice Kikinda. 

Svetski dan dobrovoljnih davalaca krvi:

Današnji datum obeležava se kao Svetski dan doborovljnih davalaca krvi. Tim povodom Crveni krst i Gradska uprava danas u 17 časova organizuju svečanu dodelu  plaketa „Široko srce“ i priznanja humanim ljudima koji su 35, 50, 75 i 100 puta dali krv. 

Raspisan konkurs za dodelu podsticaja za razvoj preduzetništva: 

Gradsko veće Kikinde i ove godine raspisalo je Javni konkurs za dodelu podsticaja za razvoj preduzetništva, mikro, malih i srednjih preduzeća do 100 zaposlenih, na teritoriji našeg grada. Lokalna samouprava za ovu namenu opredelila je dva miliona dinara, a konkurs je otvoren do 28. juna. 

„Raspust za sve“:

Lokalna samouprava danas i sutra na gradskom trgu organizuje program pod nazivom „Raspust za sve“, namenjen školarcima. Danas sa početkom u 16:30 biće održan ples đaka osmaka „Plešimo zajedno“. Od 17 sati poznata jutjuberka Ana Lazarević Anna će se, u okviru zabavnog programa, družiti sa mladim Kikinđanima, a sa početkom u 19 sati koncert će održati popularna pevačica Sara Jo.

U subotu u 15 časova biće organizovano druženje sa Aleksandrom Vesićem i Nemanjom Blažićem Trikijem, a nakon toga biće održan „Veseli basket“. Sa početkom u 19 časova nastupiće pobednik Pinkovih zvezdica, Ljubomir Stanković. 

SC „Jezero“:

Kupališna sezona na otvorenim bazenim SC „Jezero“ počinje sutra, 15. juna, a ulaz tog i narednog dana biće besplatan. Karta za pojedinačne ulaske ostaje nepromenjena i iznosiće 200 dinara za odrasle, a 150 dinara za decu od 5 do 15 godina. Mališani do 5 godina ne plaćaju ulaz. Deca sa posebnim potrebama takođe imaju besplatan ulazak, ali uz obaveznu pratnju roditelja ili neke druge odrasle osobe. 

Besplatne pripreme za Malu maturu: 

Poslednji set besplatne pripremne nastave za polaganje Male mature, koju organizuje Kancelarija za mlade, biće održan u subotu 15. juna u Kulturnom centru. Od 10 do 11:10 biće održan dvočas Fizike, od 11:30 do 12:40 dvočas Matematike, a od 13 do 14:10 Hemije. Osmaci će završni ispit polagati 17, 18. i 19. juna. 

Narodno pozorište:

Poslednja predstava koja će biti izvedena na sceni Narodnog pozorišta u Kikindi pred pauzu biće „Smrt čoveka na Balkanu“ Miroslava Momčilovića. Komad rađen po istoimenom filmu biće na repertoaru u subotu, 15. juna, sa početkom u 20 sati. Cena ulaznice je 150 dinara. 

Dečje pozorište „Lane“:

Na sceni Dečjeg pozorišta „Lane“ u nedelju, 16. juna sa početkom u 19 sati biće izvedena predstava za decu i odrasle „Crvenkapa“. 

Kursna lista:

Zvanični srednji kurs danas je 117,98 dinara za jedan evro, što je jačanje dinara u odnosu na juče za 0,1 odsto, objavila je Narodna banka Srbije.

Sport:

Noćni turnir u malom fudbalu u dvorištu Gimnazije „Dušan Vasiljev“ počinje sutra, 15. juna u 20:30. U okviru grupne faze igraće se po tri utakmice svake večeri. Cena ulaznice je 50 dinara, a gledaoce i ove godine očekuju nagrade koje su obezbedili prijatelji turnira. Takmičenje organizuje Sportski savez Kikinde, a pokrovitelj je lokalna samouprava. 

U okviru poslednjeg kola Kadetske područne lige Zrenjanin – grupa Sever u nedelju, 16. juna sa početkom u 10 časova na Vašarištu u Kikindi igraće „ŽAK“ i ruskoselska „Crvena zvezda“. Ulaz je besplatan. 

Kikindski klub američkog fudbala „Mamuti“ igraće u nedelju, 16. juna u 18 časova na stadionu FK „ŽAK“ utakmicu polufinala plej ofa protiv ekipe „Vitezovi“ iz Kleka. 

Vreme:

I danas će biti pretežno sunčano i toplo. Najviša temperatura u našem gradu biće 33 stepena. 

Bioprognoza:

Period relativno nepovolјnih biometeoroloških prilika za većinu hronično obolelih osoba se nastavlјa. Očekivani termički uslovi su znatno iznad prosečnih vrednosti za ovaj period godine. Preporučuje se oprez i smanjenje fizičkih napora, a takođe i primena adekvatne zaštite od UV zračenja.

Projekat Gradski info realizuje se zahvaljujući sredstvima lokalne samouprave, odobrenim u okviru Konkursa za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja na teritoriji grada Kikinde u 2019. godini. 

Pratite nas FB