Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 14. jul

Danas je nedelja, 14. jul

NSZ:

Nacionalna služba za zapošljavanje obaveštava javnost da će u ponedeljak, 15. jula biti isplaćena posebna novčana naknada za jun mesec, uplatom na tekuće račune korisnika kod poslovnih banaka. 

Akcija dobrovoljnog davanja krvi:

Crveni krst Kikinda i Zavod za transfuziju krvi Vojvodine u ponedeljak, 15. jula organizuju akciju dobrovoljnog davanja krvi. Akcija će biti održana u prostorijama Crvenog krsta, na adresi Nemanjina broj 4, od 9 do 13 časova. 

Dečje pozorište „Lane“:

Predstava „Crvenkapa“ biće izvedena na sceni Dečjeg pozorišta „Lane“ večeras sa početkom u 20 sati. 

Letnji bioskop:

U okviru letnjeg bioskopa u bašti Narodne biblioteke „Jovan Popović“ u četvrtak, 18. jula biće prikazana kriminalistička drama sa elementima misterije, pod nazivom „Uteha“. Početka je u 21 sat, ulaz je slobodan. 

Sova fest:

Festival urbanog zvuka pod nazivom „Sova fest“, biće održan u petak, 19. i u subotu 20. jula u dvorištu Kulturnog centra u Kikindi. Događaj organizuje Kancelarija za mlade, povodom obeležavanja desetog rođendana. U okviru dvodnevnog festivala nastupiće više od 10 izvođača. Početak programa obe večeri je u 22 sata, ulaz se neće naplaćivati. Festival je humanitarnog karaktera, na ulazu će biti postavljena kutija za prikupljanje sredstava za opremanje Ustanove za pružanje usluga socijalne zaštite „Naša kuća“. 

Kursna lista:
 
Dinar će u ponedeljak, 15. jula, imati novu rekordnu vrednost prema evru u ovoj godini i zvanični srednji kurs iznosiće 117,73 dinara za evro, što je neznatna promena u odnosu na petak, objavila je Narodna banka Srbije.

Vreme:

I danas će biti promenjivo oblačno, sa povremenom kišom. Najviša temperatura u Kikindi biće 24 stepena. 

Bioprognoza:

Očekivane biometeorološke prilike mogu relativno nepovolјno uticati na hronične bolesnike, naročito na astmatičare. Kod osetlјivih osoba su mogući reumatski bolovi i neraspoloženje, kao meteoropatske reakcije. Preporučuje se povećana koncentracija svim učesnicima u saobraćaju.

Projekat Gradski info realizuje se zahvaljujući sredstvima lokalne samouprave, odobrenim u okviru Konkursa za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja na teritoriji grada Kikinde u 2019. godini.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!