Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 14. januar

Danas je četvrtak, 14. januar

Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici danas obeležavaju dan posvećen Svetom Vasiliju Velikom. Na ovaj dan praznuje se i Mali Božić, prvi dan nove godine po julijanskom kalendaru, kao i Obrezanje Isusa Hrista. U bogoslužbenom kalendaru SPC ovi praznici su obeleženi crvenim slovom, kao zapovedni i od velikog značaja za pravoslavnu hrišćansku crkvu.

 

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 37 puta. Na poziv pacijenata bila su 23 pregleda, dok je u ambulanti pomoć zatražilo 14 građana. 

Policijska uprava:

Prema podacima Policijske uprave Kikinda u toku jučerašnjeg dana, na teritoriji Severnobanatskog okruga, registrovane su 4 saobraćajne nezgode, 3 u Kikindi i jedna u Kanjiži. U pomenutim nezgodama pričinejna je materijalna šteta. 

Smanjen broj dnevnih pregleda i novih slučajeva koronavirusa:

Epidemiološka situacija u našem gradu ocenjuje se kao nestabilna. I dalje se savetuje oprez i poštovanje svih mera. Kontrolni pregledi se obavljaju u ambulanti u Mirkonaselju, od 7 do 20 časova, a broj telefona je 316-218. Druga zdravstvena ambulanta, kod Tehničke škole, ponovo prima i pacijente koji nemaju simptome koronavirusa. U dvorištu ove ambulante, kao i do sada, na prvi pregled mogu da se jave građani koji sumnjaju da su oboleli od koronavirusa. Radno vreme i ove ambulante je od 7 do 20 sati, a telefon je: 316-204. Ambulanta u Svetosavskoj ulici broj 53 biće dežurna vikendom. 

Upis prvaka:

Roditelji i drugi zakonski zastupnici će od ponedeljka, 18. januara 2021. godine biti u mogućnosti da stupe u kontakt sa školom u koju žele da upišu svoje dete. Zahtevi izabranoj školi se podnose lično do 15. februara 2021. Na ovaj način, škole će evidentirati zainteresovanost roditelja da upišu dete u određenu školu. Roditelji i drugi zakonski zastupnici će od ponedeljka, 18. januara 2021. godine biti u mogućnosti da stupe u kontakt sa školom u koju žele da upišu svoje dete. Zahtevi izabranoj školi se podnose lično do 15. februara 2021. Na ovaj način, škole će evidentirati zainteresovanost roditelja da upišu dete u određenu školu.

Plivanje za časni krst:

Ronilački klub „Orka“ i Srpska pravoslavna crkva i ove godine organizuju tradicionalno plivanje za bogojavljenski krst, koje će biti održano 19. januara na Starom jezeru, sa počektom u 12 sati. Prijavljivanje traje do 17. januara na broj: 063/ 384 792.

Plivanje će biti i ove godine održano i na jezeru Strelište u Novim Kozarcima, sa početkom u 11 časova. Telefon za prijavljivanje je 064/ 44 79 137. 

Poziv punoletnim licima za uvođenje u vojnu evidenciju:

Na osnovu Zakona o vojnoj, radnoj i materijalnoj obavezi Ministarstvo odbrane Republike Srbije poziva lica muškog pola rođena 2003. godine da ispune svoju zakonsku obavezu i uvedu se u vojnu evidenciju. Obavezi uvođenja u vojnu eviudenciju podležu i lica muškog pola starijih godišta, rođena od 1991. do 2002. godine, koja iz bilo kojih razloga nisu uvedena u evidenciju vojnih obveznika. U Kikindi se uvođenje u evidenciju može izvršiti svakog radnog dana u periodu od 9 do 15 časova, od 18. januara do 28. februara, u Centru Ministarstva odbrane, u Ulici Kralja Petra I 37. 

Kursna lista:

Zvanični srednji kurs dinara prema evru iznosi 117,5898 dinara za evro, što je neznatna promena u odnosu na juče, objavila je Narodna banka Srbije.

Sport:

Kikindskom klubu za sport i rekreaciju slepih i slabovidih „Budućnost“ uručena je juče donacija u vidu golova, lopti i naočara za golbal, koje je obezbedio Golbal savez. Naš grad biće domaćin Prvenstva Srbije u ovom sportu 23. januara, a takmičenje u Sportskom centru „Jezero“ okupiće 8 ekipa. 

Vreme:

Promenjivo oblačno sa uslovima za slab sneg. najviša temperatura biće 3 stepena. 

Bioprognoza: 

Hronično obolelim osobama i meteoropatama se savetuje opreznost usled nepovolјnih biometeoroloških prilika. Naročito izražene tegobe mogu imati astmatičari i cerebrovaskularni bolesnici. Mogući su glavobolјa, promenlјivo raspoloženje i pospanost. Savetuje se slojevito odevanje, kao i izbegavanje većih fizičkih napora. U saobraćaju je neophodna dodatna pažnja.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!