Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 14. februar

Danas je petak, 14. februar

Srpska pravoslavna crkva i vernici danas slave Svetog Trifuna, velikomučenika koji je stradao za hrišćansku veru, zaštitnika vinara i vinograda, ali i bračne ljubavi i vernosti. 

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 35 puta, 23 intervenicije bile su na poziv pacijenata, dok je u ambulanti obavljeno 12 pregleda.   

Isključenje struje:

Zbog planiranih radova na električnoj mreži danas, od 9 do 10 časova struje neće imati ulice Marije Bursać i Vašarište, od 10:30 do 11:30 Ulica Danila Kosića i Sinđelićeva, od Mihajla Pupina do Danila Kosića, a od 10 do 13 sati polovina Ulice Sterije Popovića, od Moravske do Vojina Zirovića, i Moravska, od Nikile Francuskog do Sterije Popovića. 

U subotu Dan državnosti, ponedeljak neradan dan:

Srbija u subotu, 15. ferbuara obeležava Dan državnosti, u znak sećanja na dan kada je 1804. godine u Orašcu počeo Prvi srpski ustanak, ali i na isti dan 1835. godine, kada je proglašen prvi srpski Ustav. Istog dana, obeležava se i veliki verski praznik Sretenje Gospodnje, koji je u crkvenom kalendaru obeležen crvenim slovom. Prema Zakonu o državnim i drugim praznicima u Srbiji, Sretenje je državni praznik i praznuje se 15. i 16. februara. S obzirom na to da ova dva datuma padaju u subotu i nedelju, prema zakonu neradan je i prvi sledeći radni dan – ponedeljak, 17. februar. 

Radno vreme Kompanije FCC tokom praznika:

Kompanija FCC doo Kikinda obeveštava korisnike da upravna zgrada, koja se nalazi u Ulici Generala Drapšina, neće raditi u subotu, 15. februara i u ponedeljak, 17. februara. Kada je u pitanju sakupljanje komunalnog otpada, i u subotu i u ponedeljak, radiće se po redovnom programu. 

Radno vreme JP „Kikinda“ tokom praznika:

Javno preduzeće „Kikinda“ obaveštava korisnike svojih usluga da će zbog obeležavanja Dana državnosti Republike Srbije, subota 15. i ponedeljak, 17. februar biti neradni dani.

Služba parkinga JP „Kikinda“ tokom prazničnih dana neće kontrolisati i naplaćivati parkiranje u zoniranim delovima grada. Redovna naplata parkinga nastaviće se u utorak, 18. februara.

Službe vodovoda i kanalizacije dežuraće tokom praznika, a za sve informacije i eventualne kvarove dostupni su brojevi pozivnog centra: 062/88-44-891 062/88-44-888. 

Narodni muzej:

Danas, poslednjeg dana Festivala etnološkog filma u Narodnom muzeju, biće prikazana dva ostvarenja: „Igranka za pokojnog Emilijana“  i „Teslin narod“. Početak je u 17 sati, ulaz je slobodan.  

Narodna biblioteka „Jovan Popović“:

Narodna biblioteka „Jovan Popović“ i ove godine organizuje pripremu za polaganje završnog ispita iz srpskog jezika. Zainteresovani se mogu prijaviti lično, na Dečjem odeljenju, do kraja februara. Časovi su besplatni za članove Biblioteke. 

Poklon koncert za Dan zaljubljenih:

Poznati pevač pop muzike Nenad Knežević Knez nastupiće večeras u sali Narodnog pozorišta u Kikindi. Početak je u 20 časova, ulaz je slobodan. Koncert je poklon lokalne samouprave sugrađanima za Dan zaljubljenih. 

Galerija „Tera“:

Izložba akademske slikarke Jane Stojaković, pod nazivom ,,Lepota modifikovane prirode“, biće otvorena večeras u Galeriji „Tera“. Početak otvaranja zakazan je za 20 sati. 

ADZNM „Gusle“:

Akademsko društvo za negovanje muzike „Gusle“ tradicionalno na Sretenje, 15. februara, povodom obeležavanja krsne slave, organizuje koncert narodnih pesama i igara. Svečanost će biti održana u sali Narodnog pozorišta, sa početkom u 16:30, a ulaz je slobodan.

Dečje pozorište „Lane“:

Na repertoaru Dečjeg pozorišta „Lane“ u nedelju, 16. februara biće predstava „Sukob bajki“. Početak je u 17 sati. 

Sport:

U okviru 17. kola Arkus lige Srbije rukometaši „Kikinde Grindeks“ u subotu, 15. ferbuara, sa početkom u 18 sati, igraju u Zrenjaninu protiv „Proletera“. Nakon tri vezana poraza, „Kikinda“ trenutno zauzima 8. poziciju na tabeli, dok je njihov subotnji protivnik na pretposlednjem, 11. mestu. 

Kursna lista:

Zvanični srednji kurs dinara prema evru iznosi danas 117,5576 dinara za evro, što je neznatna promena u odnosu na juče, objavila je Narodna banka Srbije.

Vreme:

Danas oblačno sa kišom, maksimalno 10 stepeni.

Bioprognoza:

Srčanim bolesnicima i osobama sa respiratornim obolјenjima se savetuje opreznost usled očekivanog uticaja biometeorološke situacije. Moguće meteoropatske reakcije su bolovi u kostima, nervoza i glavobolјa. Preporučuje se dodatan oprez učesnicima u saobraćaju.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!