Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 14. avgust

Danas je petak, 14. avgust

Za pravoslavne vernike počinje Velikogospojinski post kojim se pripremaju za praznik Uspenja Presvete Bogorodice – Velike Gospojine koji se slavi 28. avgusta.

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 26 puta, 21 intervencija je bila na poziv pacijenata, dok je u ambulanti obavljeno 5 pregleda. 

Radosne vesti:

U toku jučerašnjeg dana u Kikindi rođena je jedna beba ( dečak).

Policijska uprava:

U toku jučerašnjeg dana registrovane su tri saobraćajne nezgode sa pričinjenim materijanim štetama, dva lica su lakse povređena. 

Akcija davanja krvi:

Akcija dobrovoljnog davanja krvi biće održana u Crvenom krstu u ponedeljak, 17. avgusta, od 8:30 do 13 sati. 

Rok za uplatu treće rate poreza na imovinu do 14. avgusta:

Vlasnici nekretnina u našoj zemlji imaju rok još danas da plate treću kvartalnu ratu ovogodišnjeg poreza na imovinu, što važi i za poreske obveznike koji još uvek nisu dobili poreska rešenja za 2020. godinu. Za svaki dan kašnjenja uplate poreza na imovinu obveznik plaća zateznu kamatu, koja trenutno iznosi 9,25 odsto.

Isplata posebne novčane naknade:

Nacionalna služba za zapošljavanje obaveštava javnost da danas izvršiti isplatu posebne novčane naknade za mesec jul, uplatom na tekuće račune korisnika kod poslovnih banaka.

Dom zdravlja:

Ambulanta za febrilna stanja i respiratorne infekcije, koja se nalazi u Drugoj zdravstvenoj ambulanti, kod Tehničke škole, radi svakog dana od 7 do 19 sati. 

Kovid ambulanta za decu:

Kovid ambulanta, koja prima školsku i mlađu decu sa povišenom temperaturom, kašljem i otežanim disanjem nalazi se u Mikronaselju, kod Vrtića „Miki“, a radi svakog dana od 7 do 18 sati. Svi ostali pacijenti javljaju se u Dispanzeru u Ulici Kralja Petra I ili u ambulanti kod Vrtića „Kolibri“. 

Kompanija FCC:

U okviru akcije sakupljanja kabastog otpada od danas do ponedeljka 4 kontejnera nalaziće se u Ulici Braće Laković, a 2 u Semlačkoj, na uglu sa Nikole Pašića i na uglu sa Jugovićevom, a od ponedeljka do srede po jedan kontejner biće u Vinogradskoj i u Jugovićevom sokačetu, a 4 u Jugovićevoj ulici. 

Narodni muzej:

Narodni muzej do kraja avgusta organizuje program „Kikinda od A do Š“ namenjen školarcima i porodicama sa decom. Ovogodišnji program se razlikuje od prethodnih kampova po tome što nema dužeg zadržavanja većeg broja dece u isto vreme u Muzeju. Zainteresovani mogu od utorka do subote, u periodu od 10 do 18 sati, da u Muzeju preuzmu edukativni radni list za istraživanje našeg grada. Sve informacije o letnjem programu možete dobiti slanjem poruke na Fejsbuk stranici Muzeja ili na broj: 421-239.

Kursna lista:

Zvanični srednji kurs dinara prema evru iznosi 117,5804 dinara za evro, što je neznatna promena u odnosu na juče, objavila je Narodna banka Srbije.

Vreme:

U Srbiji se danas očekuje pretežno sunčano i toplo vreme, posle podne i uveče uz lokalni razvoj oblačnosti u planinskim predelima, retka pojava pljuskova s grmljavinom, saopštio je Reoublički hidrometeorološki zavod Srbije.

Bioprognoza:

Nastavlјa se period sa relativno povolјnom biometeorološkom situacijom. U popodnevnim satima tegobe su moguće kod osoba sa kardiovaskularnim obolјenjima. Problemi sa snom i razdražlјivost su očekivane meteoropatske reakcije.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!