Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 14. avgust

Danas je sreda, 14. avgust

Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici danas obeležavaju praznik posvećen sedmorici svetitelja, braći Makaveji. Na ovaj dan počinje gospojinski post, a ovaj praznik se u Banatskoj Topoli obeležava kao seoska slava. 

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 23 puta, 16 intervencija  bilo je na poziv pacijenata, dok je u  ambulanti obavljeno 7 pregleda. 

Policijska uprava:

Na teritoriji Severnobanatskog okruga u toku jučerašnjeg dana registrovane su dve saobraćajne nezgode u Kikindi i Kanjiži u kojima je pričinjena materijalana šteta. Registrovan je i jedan požar u Ostojićevu sa pričinjenom materijalnom štetom.

Isključenje struje:

Zbog planiranih radova na niskonaponskoj mreži u četvrtak, 15. avgusta u periodu od 10 do 11 časova bez struje će ostati sledeće ulice u Kikindi: Sterije Popovića, od Moravske do Žarka Zrenjanina, Prizrenska, od Nikole Francuskog do Sterije Popovića, i Žarka Zrenjanina, od Suvačarske do Sterije Popovića. 

Tribina o vegetarijanskoj ishrani:

Institut za medicinska istraživanja iz Beograda, UG „Zdravlje na dlanu“ iz Kikinde i novosadsko udruženje „Ritam zdravlja“ danas sa početkom u 18 sati u dvorištu Narodne biblioteke „Jovan Popović“ organizuju tribinu pod nazivom „Biljna ishrana – trend ili izbor budućnosti“. Predavači će biti dr Jelena Milešević, dr Tatjana Jezdimirović i dr Goran Abraham. Ulaz je slobodan. 

Letnji bioskop:

Na repertoaru letnjeg bioskopa u Bibiloteci u četvrtak, 15. avgusta biće animirani film „Mali princ“. Početak projekcije je u 21 sat, ulaz je besplatan.

Dani sela u Iđošu:

Mesna zajednica Iđoš i ove godine povodom Preobraženja, slave sela, od 15. do 19. avgusta organizuje višednevnu proslavu, u okviru koje će biti održani promocija iđoškog vina, Etno bazar, kulinarski dan, radionice za decu, Krofnijada, izložbe, završnica turnira u malom fudbalu i veče u šumi „Hajdemo na bubalice“. 

Kikindsko leto:

U okviru manifestacije „Kikindsko leto“ u petak, 16. avgusta kraj otvorenih bazena SC „Jezero“ biće organizovano muzičko veče posvećeno domaćim hitovima iz devedesetih godina. Početak je u 21 sat, ulaz je besplatan. 

Kulturni centar Kikinda i lokalna samouprava u subotu, 17. avgusta na gradskom trgu organizuju reviju oldtajmer vozila. Početak je u 18 časova. 

Predstava „Nisam lud da umrem gladan“ biće izvedena u dvorištu Narodnog muzeja u subotu, 18. avgusta, s apočetkom u 21 sat. Ulaz je besplatan. 

Kursna lista:

Dinar je danas neznatno promenio vrednost u odnosu na juče i zvanični srednji kurs iznosi 117,7677 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Vreme:
 
Danas pre podne pretežno sunčano, posle podne naoblačenje sa kišom, uz pad temperature. 
 
Bioprognoza:
 
Biometeorološke prilike mogu uticati nepovolјno na većinu hronično obolelih osoba. Kod astmatičara, cerebrovaskularnih i psihičkih bolesnika tegobe će biti najizraženije.Meteoropatske reakcije su moguće u vidu bolova u kostima i zglobovima, glavobolјe i promenlјivog raspoloženja. Preporučuje se odevanje u skladu sa očekivanim termičkim uslovima. Oprez svim učesnicima u saobraćaju. 

Projekat Gradski info realizuje se zahvaljujući sredstvima lokalne samouprave, odobrenim u okviru Konkursa za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja na teritoriji grada Kikinde u 2019. godini.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!