Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 13. septembar

Danas je petak, 13. septembar

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 31 put, 21 intervencija bila je na poziv pacijenata, dok je u ambulanti obavljeno 10 pregleda. 

Radosne vesti:

U toku jučerašnjeg dana u Kikindi su rođeni su dve devojčice i jedan dečak.

Policijska uprava Kikinda:

Na teritoriji Severnobanatskog okruga u toku jučerašnjeg dana registrovana je jedna saobraćajna nezgoda na području Kikinde u kojoj je pričinjena materijalna šteta.

Obeležavanje godišnjice proboja Solunskog fronta u nedelju u Kikindi:

Gradski odbor Saveza potomaka ratnika Srbije od 1912. do 1920. godine u nedelju, 15. septembra, na Železničkom groblju u Kikindi, organizuje obeležavanje 101. godišnjice proboja Solunskog fronta. Početak je u 11 časova. 

Novo radno vreme kompanije FCC:

Kompanija FCC obaveštava korisnike usluga da od ponedeljka, 16. septembra počinje sa zimskim radnim vremenom, u dve smene: od 6 do 14 sati, i od 14 do 22 časa. 

Testiranje koeficijenta inteligencije:

Udruženje Mensa Srbija u nedelju, 15. septembra u Tehničkoj školi u našem gradu, organizuje testiranje koeficijenta inteligencije. Prijave se primaju od 9:30, a testiranje počinje u 10 časova. Cena testiranja je 1.200 dinara za sve zaposlene, đaci, studenti, nezaposleni i penzioneri plaćaju 900 dinara, dok je za one koji su darovali krv u poslednja tri meseca testiranje besplatno. Na testiranje je potrebno poneti lični dokument koji sadrži fotografiju i JMBG. Donja starosna granica za testiranje je 17 godina.

Akcija dobrovoljnog davanja krvi:

Crveni krst Kikinda i Zavod za transfuziju krvi Vojvodine u ponedeljak, 16. septembra organizuju akciju dobrovoljnog davanja krvi. Akcija će biti održana u prostorijama Crvenog krsta, od 9 do 13 sati. 

Rekreativna biciklistička vožnja do Ruskog Sela 15. septembra:

U okviru obeležavanja Evropske nedelje mobilnosti Sekretarijat za zaštitu životne sredine, poljoprivredu i ruralni razvoj Gradske uprave u nedelju, 15. septembra organizuje rekreativnu biciklističku vožnju od Kikinde do Kulturno-umetničkog i obrazovnog centra „Torontal“ u Ruskom Selu. Prijavljivanje traje još danas, na telefone: 410-157 ili 410-191, i putem  mejla: zastita@kikinda.org.rs. 

Prijave za projekat “Mladi protiv nasilja nad ženama”:

U toku je prijavljivanje za učešće u projektu Centra modernih veština “Mladi protiv nasilja prema ženama”, koji je namenjen srednjoškolcima iz Šapca, Paraćina, Kikinde i Beograda, ali i svim drugim srednjoškolcima koji dele vrednosti ravnopravnosti i nenasilja. Zainteresovani mogu popuniti prijavu na www.cmv.org.rs do 22. septembra. 

Kursna lista:

Dinar je danas neznatno promenio vrednost prema evru i zvanični srednji kurs iznosi 117,60 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Krajiški višeboj u BVS-u:

Ekipno prvenstvo u tradicionalnim sportovima „Krajiški višeboj“ biće održano jubilarni 10. put u Centralnom parku u Banatskom Velikom Selu, u subotu, 14. septembra sa početkom u 12 časova. 

Sport:

Odbojkaški klub ,,KI-0230″ u subotu, 14. septembra, treću godinu zaredom, na gradskom trgu organizuje Promociju sporta i fizičke aktivnosti ,,Dani odbojke“. Promocija će trajati od 10 do 12 časova, a podrazumeva niz aktivnosti sportskog, edukativnog i zabavnog karaktera, koje imaju cilj da promovišu sport kroz odbojku i podstaknu sugrađane na fizičku aktivnost. 

U okviru 5. kola Vojvođanske lige „Istok“ u subotu, 14. septembra „Kikinda 1909“ na Gradskom stadionu igra protiv „Proletera“ iz Banatskog Karlovca“, dok će ŽAK u Elemiru igrati protiv „Naftagasa“. U nedelju, kozaračka „Sloboda“ će u Banatskom Karađorđevu igrati protiv „Jedinstva“. Velikoselska „Kozara“ će petu utakmicu u Srpskoj ligi Vojvodina igrati u subotu, na domaćem terenu,  protiv pančevačkog „Dinama“. Sve utakmice počinju u 16 časova. 

Muški rukometni klub „Kikinda Grindeks“ prvu utakmicu u novoj sezoni Superlige Srbije igraće na domaćem terenu u nedelju, 15. septembra protiv beogradskog „Partizana“. Početak utakmice je u 19 sati. 

Vreme:
 
Danas sunčano i toplo, sa slabim severozapadnim vetrom. Najviša temperatura u Kikinbi biće 29 stepeni. 
 
Bioprognoza:
 
Očekivane biometeorološke prilike će biti relativno povolјne za većinu hroničnih bolesnika, kojima se preporučuje umerena aktivnost i adekvatno odevanje. Osobama sa srčanim problemima se savetuje izvestan oprez. Meteoropate mogu osetiti glavobolјu i promenlјivo raspoloženje.

Projekat Gradski info realizuje se zahvaljujući sredstvima lokalne samouprave, odobrenim u okviru Konkursa za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja na teritoriji grada Kikinde u 2019. godini.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!