INFO GRAD KIKINDA, 13. oktobar

fb-share-icon0
0
Pin Share20

Danas je sreda, 13. oktobar

Epidemiološka situacija:

Prema poslednjim podacima kikindskog ZZJZ u našem gradu aktivna su 923 slučaja koronavirusa. Za 24 sata registrovano je 45 novoobolelih. 

Isključenje struje:

Elektrodistribucija obaveštava korisnike da će danas između 8 i 15 časova, prema potrebi orezivanja rastinja, povremeno pojedinice ulice u Kikindi biti bez struje. 

Zbog planiranih radova na električnoj mreži u četvrtak, 14. oktobra, od 8 do 14 sati bez struje će ostati celo Banatsko Veliko Selo. 

Akcija dobrovoljnog davanja krvi:

U četvrtak, 14. oktobra u prostorijama Crvenog krsta, u periodu između 8:30 i 13 časova, biće održana akcija dobrovoljnog davanja krvi.

Sakupljanje krupnog otpada:

U okviru akcije sakupljanja kabastog otpada danas 5 kontejnera nalaziće se u Ulici Vojvode Mišića, a jedan na uglu Srbobranske i Moravske ulice, danas i u četvrtak 2 kontejnera biće u Srbobranskoj ulici, od Vojina Zirojevića do Omladinske, i 4 duž Ulice Ivana Jakšića, u četvrtak i petak 6 kontejnera biće postavljeno duž Ulice Nikole Francuskog, a od petka, 15. do ponedeljka, 18. oktobra 6 kontejnera biće postavljeno duž Ulice Sterije Popovića. 

Projekcija filma „Toma“ u Kikindi: 

Film „Toma“ biće prikazan u hali SC „Jezero“ još danas u terminima od 18 sati i 21 čas. Karte po ceni od 350 dinara mogu se kupiti  na recepciji SC „Jezero“, u „Partizanu“ i sportskoj hali u Mokrinu. 

Predavanje u Muzeju:

Istorijski arhiv i Arhiv Vojvodine u četvrtak, 14. oktobra u svečanoj sali Narodnog muzeja organizuju predavanje prof. dr Borisa Stojkovskog  o Srbima na teritoriji današnje Vojvodine pre Velike seobe 1690. godine i promociju knjige „Put dokumenta“. Početak je u 19 časova, ulaz je slobodan. 

Narodno pozorište:

Na repertoaru Narodnog pozorišta u petak, 15. oktobra sa početkom u 20 časova biće gostujuća predstava na mađarskom jeziku sa titlom „Ostajem, ostati“ samostalne istraživačke produkcije grupe glumaca iz Novog Sada. Broj mesta je ograničen zbog epidemiološke situacije. Telefon za informacije i rezervacije je: 0230/422-638.
 
Galerija „Tera“:
 
U Galeriji „Tera“ u petak, 15. oktobra biće otvorena izložba Jelene Šalinić Terzić. Početak otvaranja je u 19 časova. 
 
Kursna lista:
 
Dinar je danas neznatno promenio vrednost prema evru i zvanični srednji kurs je 117,5603 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Vreme:

Promenjivo oblačno sa sunčanim intervalima. Temperatura u Kikindi biće do 14 stepeni. 

Bioprognoza: 

Većina hroničnih bolesnika može imati uobičajene tegobe usled relativno nepovolјne biometeorološke situacije. Meteoropatske reakcije i dalјe su moguće u vidu reumatskih bolova, glavobolјe i neraspoloženja. Svim učesnicima u saobraćaju se preporučuje dodatna pažnja.

fb-share-icon0
0
Pin Share20
error: Content is protected !!