Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 13. novembar

Danas je utorak, 13. novembar

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 32 puta, 18 intervencija je bilo na poziv pacijenta, dok je u ambulanti pomoć zatražilo 14 pacijenata. 

Policijska uprava:

Za dane vikenda na teritoriji Severnobanatskog okruga zabeleženo je osam saobraćajnih nezgoda, šest na području Kikinde, jedna u Kanjiži i jedna u Adi. U pomenutim nezgodama četiri lica su lakše povređena, a jedno lice je zadobilo teške telesne povrede.

Porođajno odeljenje: 

Na Porođajnom odeljenju Opšte bolnice u Kikindi u toku jučerašnjeg dana rođena je jedna devojčica.

Jesenja akcija prikupljanja krupnog otpada:

U okviru jesenje akcije sakupljanja kabastog otpada u seoskim menim zajednicama, koju organizuju kompanija FCC doo Kikinda i Sekretarijat za zaštitu životne sredine, poljoprivredu i ruralni razvoj, kontejneri za prikupljanje krupnog otpada do 30. novembra biće postavljeni u Bašaidu.

Javna prezentacija projekta uvođenja kućnog kompostiranja:

Projekat „Poslovni modeli za unapređenje prikupljanja i valorizacije otpada – kućno kompostiranje“ biće predstavljen danas, 13. novembra u velikoj sali Kulturnog centra, sa početkom u 12 sati. 

Narodni muzej Kikinda:

Interaktivna predstava i instalacija inspirasana plesom, namenjene deci uzrasta od 3 do 7 godina, biće realizovane u Narodnom muzeju u Kikindi u subotu, 17. novembra. Učešće je besplatno, a potrebno je da se zainteresovani unapred prijave na pedagoskanmk@gmail.com ili na brojeve telefona: 421-239 i 422-500.

Narodno pozorište:

Na repertoaru Narodnog pozorišta u Kikindi danas, 13. novembra biće komad „Izbiračica“. Početak predstave zakazan je za 20 sati.

Sport:

Odbojkaši MOK “Kikinde“ pobedili su u gostima ekipu “Klek Srbijašume“ sa 3:1 u setovima, i tako nastavili sa pobedničkim nizom u prvenstvu Prve Vojvođanske lige – istok. Kikinđani su bez većih problema, u utakmici 4. kola savladali domaćine. MOK “Kikinda“ sada je na drugoj poziciji na tabeli sa istim brojem bodova kao i prvoplasirana “Mladost“ iz Omoljice.

Takmičari kikindskog Džudo kluba „Partizan“ učestvovali su proteklog vikenda na kupu “Sirmium 2018” u Sremskoj Mitrovici, i na međunarodnom turniru “Kup Žandarmerije” održanom u Beogradu. Mladi džudsiti iz našeg grada osvojili su ukupno tri srebrne i jednu bronzanu medalju. 

Vreme:

Danas će biti pretežno sunčano sa umerenim jugoistočnim vetrom. Najviša dnevna temperatura u Kikindi biće 17 stepeni. 

 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!