Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA – 13. mart

Danas je utorak, 13. mart

Elektrovojvodina:

Od 12. do 16. marta u trećem rejonu povremeno će se isključivati struja, zbog orezivanja rastinja u ovom delu grada.

Danas, od 9 do 10 sati u ulici Žarka Zrenajnina od Sterije Popovića do Nemanjine neće biti struje zbog radova na mreži.

Zavod za javno zdravlje Kikinda:

Kako se navodi na sajtu Zavoda za javno zdravlje Kikinda, 8. marta na teritoriji našeg grada proglašena je epidemija malih boginja, sa ukupno pet laboratorijski potvrđenih slučajeva.

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 24  puta, od čega je 16 intervencija bilo na poziv pacijenata, dok je u ambulanti obavljeno 8  pregleda.

Policijska Uprava:

Na teritoriji Severnobanatskoj okruka, juče su registrovane tri saobraćajne nezgode ( dve Kikinda, jedna Senta), u navedenim nezgodama nije bilo povređenih, ali je pričinjena materijana šteta.

Obaveza :

Obavezu upisivanja dece u prvi razred osnovne škole, u školskoj 2018/2019. godini, imaju roditelji i staratelji dece rođene u periodu između 1. marta 2011. i 29. februara 2012. godine.

Roditelji su u obavezi da prilikom prijavljivanja ponesu: fotokopiju izvod iz matične knjige rođenih za dete, uverenje o zdravstvenom pregeldu deteta i ličnu kartu sa tačnom adresom stanovanja roditelja gde i dete stanuje.

Nakon isteka predviđenog roka, od 30. aprila prijavljivanje će se vrštiti u Sekretarijatu za društvene delatnosti, u Gradskoj upravi, kancelarija broj 17.

Kursna lista:

Dinar je nastavio stagnaciju prema evru i zvanični srednji kurs iznosi 118,0546 dinara za evro, što je neznatna promena u odnosu na ponedeljak, objavila je Narodna banka Srbije.

Kultura:

Do petka u velikoj sali Kulturnog centra biće prikazana francuska ostvarenja, dobitnika filmske nagrade Cezar. Projekcije počinju u 20 časova, ulaz je slobodan.

Naš grad će krajem aprila na Pokrajisnkoj smotri recitatora u Sečnju predstavljati: Mario Komarek, učenik OŠ „Feješ Klara“, Marin Bešlin iz OŠ „Sveti Sava“, Natalija Francuski i Anastazija Palfi, učenici OŠ „Đura Jakšić“, i troje gimnazijalaca: Anja Vojinović, Nataša Laković i Božidar Kojić.

Konkurs:

Pokrajinski zavod za ravnopravnost polova raspisao je konkurs za dodelu bespovratnih sredstava bračnim parovima na teritoriji Autonomne Pokrajine Vojvodine za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom.

Vreme:

Po prognozi Hidrometeorološkog zavoda danas nas očekuje mestimično oblačno sa slabom kišom. Maksimalna temperatura do 14 stepeni.