Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 13. mart

Danas je sreda, 13. mart 

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 41 put, 26 intervencija bilo je na poziv pacijenata, dok je u ambulanti obavljeno 15 pregleda. 

Policijska uprava: 

Na teritoriji Severnobanatskog okruga u toku jučerašnjeg dana registrovana je jedan saobraćajna nezgoda u Senti, u kojoj nije bilo povređenih. Registrovana su i dva požara, u Kikindi i Senti, u kojima je pričinjena materijalna šteta. 

Pojačana kontrola vezivanja pojaseva i vožnje dece:

Uprava saobraćajne policije do nedelje, 17. marta, u okviru međunarodne akcije, sprovodi pojačanu kontrolu korišćenja sigurnosnog pojasa i načina prevoženja dece u vozilima. 

Besplatni preventivni pregledi: 

Svakog petka do kraja marta Kikinđani će u Opštoj bolnici u ORL ambulanti moći da obave besplatan preventivan pregled sluha. Pregledi će se obavljati u periodu od 14 do 17 časova. Pacijenti nisu obavezni da imaju zdravstveno osiguranje kako bi bili pregledani. 

Prolećna akcija sakupljanja kabastog otpada: 

U okviru prolećne akcije sakupljanja krupnog otpada u seoskim mesnim zajednicama, koju organizuju Sekretarijat za zaštitu životne sredine i kompanija FCC, kontejneri će do srede, 20. marta biti postavljeni u Sajanu. 

Obuka za mlade nazaposlene osobe:

Kancelarija za mlade i Klub za traženje posla Nacionalne službe za zapošljavanje organizuju besplatnu obuku za nezaposlene mlade, starosti između 18 i 30 godina, koji su prijavljeni na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje. Zainteresovani mogu da se prijave na 064/86 88 373, ili lično u Kancelariji za mlade, koja se nalazi u Kulturnom centru.

Sajam zapošljavanja:

Nacionalna služba za zapošljavanje Filijala Kikinda obaveštava građane da će Sajam zapošljavanja biti održan u petak, 15. marta u Sportskoj sali „Partizan“. Početak je u 11 časova. 

Predavanje o samopregledu dojki i prevenciji karcinoma grlića materice:

U okviru meseca borbe protiv raka u petak, 15. marta sa početkom u 19 sati u velikoj sali Kulturnog centra biće održano predavanje o samopregledu dojke i prevenciji karcinoma grlića materice. Predavači će biti patronažna sestra Slavica Bajić, i ginekolog dr Dragana Miladinov. 

Narodna bibliotka „Jovan Popović“:

Knjiga „Banatsko Veliko Selo: Priča o selu i ljudima“ autora Biserke Ilijašev i Rajka Popovića, biće predstavljena u Narodnoj biblioteci „Jovan Popović“ u četvrtak, 14. marta. Početak promocije je u 18 sati. 

Vreme:

Danas malo do umereno oblačno sa slabim južnim vetrom. Najviša temperatura u Kikindi biće 12 stepeni. 

 

 

Pratite nas FB