Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 13. maj

Danas je ponedeljak, 13. maj

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 33 puta,  21 intervencija bila je na poziv pacijenata, dok je u ambulanti obavljeno 12 pregleda. 

Radosna vest iz porodilišta:

Na Ginekološko-porođajnom odeljenju Opšte bolnice u Kikindi u toku jučerašnjeg dana rođen je jedan dečak.

Otvorena izložba Vesne Čipčić i dodeljena nagrada „Dimitrije Mita Čipčić“:

Juče je u galeriji Kulturnog centra otvorena izložba slika pod nazivom „Klovnovi“, naše filmske, televizijske i pozorišne glumice Vesne Čipčić. Nakon otvaranja izložbe, svečano je dodeljena nagrada za inovaciju u razrednoj nastavi koja nosi ime učitelja Dimitrija Mite Čipčića. Dobitnica nagrade je Suzana Veljković, učiteljica u Osnovnoj školi „Branko Miljković” u Nišu.  

Besplatan izlet za penzionere: 

Gradska uprava Kikinda u sredu, 15. maja organizuje izlet na Palić, za penzionere sa teritorije našeg grada, a prijavljivanje traje još danas. Prijave mogu podnositi stariji sugrađani koji imaju prebivalište ili boravište na teritoriji Grada Kikinde. Za prijavu su potrebni: fotokopija vežeće lične karte podnosioca prijave i dokaz da je podnosilac prijave korisnik starosne, porodične ili invalidske penzije. Lice koje nema stečeni status penzionera (nikada nije bilo u radnom odnosu), ali ima navršenih 60 godina života na dan podnošenja prijave, potrebno je da sa sobom ponese fotokopiju važeće lične karte. Кompletna dokumentacija se predaje u Sekretarijatu za društvene delatnosti Gradske uprave, u kancelariji broj 17. Sve dodatne informacije i objašnjenja mogu se dobiti na telefon 0230/410-109. O prijavama će se odlučivati po prioritetu datuma podnošenja, do popune mesta. 

Takmičenje u pravljenju slavskog kolača:

Povodom slave grada Kikinde, letnjeg Svetog Nikole 22. maja, Gradska uprava upućuje javni poziv građanima, udruženjima građana i ostalim zainteresovanim pojedincima da se prijave za takmičenje u pravljenju slavskog kolača. Prijavljivanje se može obaviti lično u kancelariji 88 u Gradskoj upravi, ili putem telefona: 426-300, najkasnije do petka, 17. maja do 12 časova. Predaja slavskih kolača će biti na dan slave, 22. maja, od 10 do 11 sati u svečanoj sali Gradske uprave. 

Prolećna akcija sakupljanja kabastog otpada:

U okviru prolećne akcije sakupljanja krupnog otpada u seoskim mesnim zajednicama, kontejneri će do danas do srede biti postavljeni na uglovima sledećih ulica u Bašaidu:  Žarka Zrenjanina i Svetozara Miletića, Žarka Zrenjanina i Zmaj Jovine, Branislava Nušića i Svetozara Miletića, i Branislava Nušića i Zmaj Jovine. 

U gradskoj zoni, kontejneri će se danas nalaziti u Ulici Šumica, i na tri mesta u Mikronaselju (kod ulaza iz Partizanske ulice, na početku Ulice Josifa Pančića i na početku Braće Tatića). Sutra i u sredu, tri kontejnera biće postavljena u Ulici Braće Tatića, od Vuka Karadžića do Mihajla Pupina.

Narodno pozorište:

Na repertoaru Narodnog pozorišta u Kikindi u utorak, 14. maja biće predstava „Nastojnik“, rađena po tekstu britanskog nobelovca Harolda Pintera. Početak je u 20 sati.

Sport:

Na međunarodnom džudo turniru „Kup Dugave“ održanom u Zagrebu, takmičari kikindskog Džudo kluba „Partizan“ osvojili su pet medalja. Vladimir Talijanov osvojio je zlatnu, Tibor Kaločanj srebrnu, a Miljan Petković, Miloš Rakin  i Marko Mićić bronzane.

Na međunarodnom karate truniru u Beočinu, na kojem je učestvovalo više od sto klubova iz Srbije, Rumunije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine, kikindski karatisti su osvojili jednu zlatnu, dve srebrne i dve bronzane medalje. Nina Stojnić se okitila najsjajnijim odličjem, Una Kalanj i Petar Stupar osvojili su srebrne medalje, dok su Nevena Vunjak i ekipa u borbama u sastavu: Nina Stojnić, Una Kalanj i Nevena Vunjak osvojili bronzane medalje.

Proteklog vikenda odigrane su utakmice 25. kola Vojvođanske fudbalske lige Istok. Velikoselska „Kozara“ trijumfovala je na domaćem terenu protiv Krajine iz Krajišnika sa 3:0, u gradskom derbiju Kikinda 1909 je na stadionu ŽAK-a slavila sa 4:2, dok je kozaračka „Sloboda“ izgubila u Perlezu od Vojvodine 1928. Do kraja sezone ostalo je još 5 kola. Trenutno je na tabeli prva „Kozara“ sa 63 boda, 6 manje ima Vojvodina 1928, dok je „Sloboda“ na trećem mestu sa 44 boda.

Rukometaši Kikinde Grindeks izgubili su u Subotici od ekipe „Spartak Vojputa“ rezultatom 27:25, u utakmici 4. kola Plej kupa Superlige Srbije. Kikinđani su nakon dve pobede vezali dva poraza, a do kraja ostalo je da odigraju još dva kola.

Vreme:

Danas umereno do potpuno oblačno, sa povremenom kišom. Najviša temperatura u Kikindi biće 23 stepena.

Projekat Gradski info realizuje se zahvaljujući sredstvima lokalne samouprave, odobrenim u okviru Konkursa za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja na teritoriji grada Kikinde u 2019. godini. 

 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!