Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 13. jul

Danas je ponedeljak, 13. jul 

Hitna služba:

Zaposleni u kikindskoj Hitnoj pomoći juče su intervenisali 33 puta. Na poziv pacijenata bile su 23 intervencije, dok je u ambulanti pomoć zatražilo 10 građana.

Policijska uprava:

Na teritoriji Severnobanatskog okruga, u toku proteklog vikenda, registrovane su dve saobraćajne nezgode na području Kikinde, u kojima je jedno lice zadobilo lake telesne povrede.

Tretmani suzbijanja komaraca:

Gradski Sekretarijat za zaštitu životne sredine obaveštava javnost da će danas, u periodu između 18 sati i 22 časa, biti izvršen tretman suzbijanja odraslih formi komaraca, hemijskim putem iz vazduha i sa zemlje, na teritoriji Kikinde i okolnih naseljenih mesta. Sutra, 14. jula, od 5 časova ujutru, biće izvršen tretman suzbijanja komaraca sa zemlje u centru grada. 

Isključenje struje:

Zbog planiranih radova na električnoj mreži danas od 8 do 11 sati bez struje će ostati korisnici u sledećim ulicama u Kikindi: Žarka Zrenjanina, od Sterije Popovića do Save Lipovanova, Kumanovska, od Veljka Petrovića do Đure Daničića, Kraljevića Marka, od Žarka Zreljanina do Đure Daničića, Đure Daničića, od Kraljevića Marka do Albertove, Veljka Petrovića od Kumanovske do Albertove, Sutjeska, od početka do sokačeta, Sterije Popovića, od Žarka Zrenjanina do Prizrenske, i Prizrenska, od Sterije Popovića do Nikole Francuskog. Od 10:30 do 11:30 električnu energiju neće imati deo Ulice Jovana Jovanovića Zmaja, od Mihajla Pupina, do polovine ulice prema Prizrenskoj. 

U utorak, 14. jula od 8 do 11 časova struju neće imati potrošači u Njegoševoj ulici u Kikindi, od Iva Lole Ribara do Kosovske, i u Kosovskoj, od Njegoševe do Toze Markovića, a od 8:30 do 12:30 cela naseljena mesta Rusko Selo i Novi Kozarci, i deo Banatskog Velikog Sela, od centra ka Novim Kozarcima. 

Akcija dobrovoljnog davanja krvi:

Akcija dobrovoljnog davanja krvi biće održana u Crvenom krstu danas, od 8:30 do 13 časova. 

Dom zdravlja:

Ambulanta za febrilna stanja i respiratorne infekcije, koja se nalazi u Drugoj zdravstvenoj ambulanti, kod Tehničke škole, radi svakog dana od 7 do 17 sati. 

Testiranje na koronavirus na lični zahtev i u Kikindi:

Kikinđani koji žele da se testiraju na koronavirus mogu to da učine na Odeljenju mikrobiologije Zavoda za javno zdravlje, koje se nalazi u Opštoj bolnici. Pre testiranja neophodno je uplatiti iznos od 6.000 dinara na žiro račun koji se može pronaći na sajtu Ministarstva zdravlja i na sajtu Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje. Nakon toga, građani sa priznanicom, kao dokazom uplate, dolaze na testiranje, koje se obavlja jednostavno, uzimanjem brisa iz nosa i grla, radnim danima od 7 do 15 sati. Rezultati se dobijaju u roku od 48 sati. Pravo na besplatno testiranje imaju građani sa simptomima koronavirusa, kao i studenti i maloletna lica koji putuju u zemlje koje zahtevaju negativan PCR test. 

Kovid ambulanta za decu:

Kovid ambulanta, koja prima školsku i mlađu decu sa povišenom temperaturom, kašljem i otežanim disanjem nalazi se u Mikronaselju, kod Vrtića „Miki“, a radi svakog dana od 7 do 18 sati. Svi ostali pacijenti javljaju se u Dispanzeru u Ulici Kralja Petra I ili u ambulanti kod Vrtića „Kolibri“. 

Gerontološki centar: 

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije, a u cilju sprečavanja širenja koronavirusa, posete Gerontološkom centru su ponovo zabranjene. 

Kompanija FCC:

U okviru akcije sakupljanja kabastog otpada kontejneri će od danas do srede biti na sledećim lokacijama u Bašaidu: ugao Svetosavske i Nikole Tesle, Svetosavske i Raše Lazarevića, Aleksandra Grujića i Nikole Tesle i ugao Aleksandra Grujića i Raše Lazarevića, a od srede do petka: ugao Rade Budurina i Nikole Tesle, Rade Budurina i Raše Lazarevića, Đure Jakšića i Nikole Tesle i Đure Jakšića i Raše Lazarevića. 

U gradskoj zoni, od danas do srede 6 kontejnera nalaziće se u Ulici Sterije Popovića, a od srede do petka 6 kontejnera biće u Sutjeskoj ulici, od Mike Antića do Žarka Zrenajnina. Telefon za informacije: 0800/ 111 666. 

Izmena u saobraćaju na pruzi Zrenjanin – Kikinda:

Zbog zatvaranja pružnog koloseka između železničkih stanica Elemir i Miloševo, voz koјi iz Zrenjanina za Kikindu polazi u 7:20 časova, kao i voz koјi iz Kikinde za Zrenjanin polazi u 10:55, neće saobraćati do 31. jula. Za putnike ovih vozova biće organizovan autobuski prevoz, saopštila je kompanija „Srbija voz“.

VŠSSOV:

Prvi upisni rok Visoke škole strukovnih studija za obrazovanje vaspitača za školsku 2020/20201. godinu je završen, a ostalo je još 66 slobodnih mesta. Na smeru Strukovni vaspitač dece predškolskog uzrasta ima još 45 mesta na samofinansiranju, dok će na smeru Strukovni vaspitač za tradicionalne igre na budžetu moći da se upišu još dva studenta, a na samofinansiranju 19. Prijava kandidata zakazana je za 3. i 4. septembar, narednog dana biće održani provera sklonosti i sposobnosti, kao i prijemni ispit. Jedinstvena rang lista biće objavljena 8. septembra, a upis primljenih kandidata u drugom konkursnom roku biće održan 11. i 12. septembra. 

Narodni muzej:

Narodni muzej do kraja avgusta organizuje program „Kikinda od A do Š“ namenjen školarcima i porodicama sa decom. Ovogodišnji program se razlikuje od prethodnih kampova po tome što nema dužeg zadržavanja većeg broja dece u isto vreme u Muzeju. Zainteresovani mogu od utorka do subote, u periodu od 10 do 18 sati, da u Muzeju preuzmu edukativni radni list za istraživanje našeg grada. Sve informacije o letnjem programu možete dobiti slanjem poruke na Fejsbuk stranici Muzeja ili na broj: 421-239.

Otkazane manifestacije i sporstki događaji:

Evropski kup snagatora, koji je trebalo da bude održan 18. jula u Novim Kozarcima, otkazan je zbog pogoršanja epidemiološke situacije. Ovog leta neće biti ni Krajiškog višeboja u Banatskom Velikom Selu, kao ni tradicionalnih noćnih turnira u malom fudbalu i basketu.

Kursna lista:

Dinar je danas neznatno promenio vrednost prema evru u odnsou na petak i zvanični srednji kurs iznosi 117,59 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Vreme:

Sunčano i malo toplije. Maksimalno 24 stepena.

Bioprognoza:

Biometeorološke prilike će biti povolјnije, ali hronični bolesnici mogu osećati izvesne tegobe, pa im se preporučuje da se pridržavaju svoje terapije. Meteoropatske reakcije u vidu nervoze i glavobolјe moguće su kod osetlјivih osoba. U saobraćaju je potrebna opreznost.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!