Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 13. jul

Danas je subota, 13. jul

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 28 puta, 13 intervencija bilo je na poziv pacijenata u gradu, 5 u okolnim selima, dok je u ambulanti obavljeno 10 pregleda. 

Radosna vest:

Na Ginekološko-porođajnom odeljenju Opšte bolnice u Kikindi u toku jučerašnjeg dana na svet su došli dva dečaka i devojčica. 

Ministar poljoprivrede posetio Nakovo:

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Vladi Republike Srbije, Branislav Nedimović, posetio je juče Nakovo, gde se sastao sa poljoprivrednicima iz ovog sela i predstavnicima gradske vlasti. Ministar je tom prilikom najavio digitalizaciju u stočarstvu: Farma porodice Latinović u Nakovu je dobar primer gde će muža krava biti potpuno modernizovana. Ministarstvo će pomoći povraćajem od 60 posto novca, i to je pokazatelj da idemo napred u ovom sektoru – rekao je ministar Nedimović

NSZ:

Nacionalna služba za zapošljavanje obaveštava javnost da će u ponedeljak, 15. jula biti isplaćena posebna novčana naknada za jun mesec, uplatom na tekuće račune korisnika kod poslovnih banaka. 

Akcija dobrovoljnog davanja krvi:

Crveni krst Kikinda i Zavod za transfuziju krvi Vojvodine u ponedeljak, 15. jula organizuju akciju dobrovoljnog davanja krvi. Akcija će biti održana u prostorijama Crvenog krsta, na adresi Nemanjina broj 4, od 9 do 13 časova. 

Suvača demofest:

Četvrti po redu „Suvača demofest“ biće održan danas, na uglu Srbobranske i Moravske ulice u Kikindi. Cilj ovog muzičkog događaja je afirmisanje mladih nada i oživljavanje rok scene. Program počinje u 18 časova. 

Dečje pozorište „Lane“:

Predstava „Crvenkapa“ biće izvedena na sceni Dečjeg pozorišta „Lane“ u nedelju, 14. jula sa početkom u 20 sati. 

Kursna lista:
 
Dinar će u ponedeljak, 15. jula, imati novu rekordnu vrednost prema evru u ovoj godini i zvanični srednji kurs iznosiće 117,73dinara za evro, što je neznatna promena u odnosu na petak, objavila je Narodna banka Srbije.

Vreme:

Danas promenjivo oblačno sa povremenim pljuskovima i grmljavinom. Najviša temperatura u Kikindi biće 23 stepena. 

Bioprognoza:

Biometeorološka situacija uticaće nepovolјno na hronično obolele, a najizraženije tegobe mogu osetiti kardiovaskularni bolesnici i astmatičari. Kod meteoropata su mogući bolovi u mišićima, nervoza i glavobolјa. Preporučuje se dodatan oprez učesnicima u saobraćaju.

Projekat Gradski info realizuje se zahvaljujući sredstvima lokalne samouprave, odobrenim u okviru Konkursa za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja na teritoriji grada Kikinde u 2019. godini

Pratite nas FB