Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 13. januar

Danas je ponedeljak, 13. januar

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 35 puta,  20 intervenicija bilo je na poziv pacijenata, dok je u ambulanti obavljeno 15 pregleda.  

Radosne vesti:

Na Ginekološko-porođajnom odeljenju Opšte bolnice u Kikindi u toku jučerašnjeg dana rođena je jedna devojčica.

Policijska uprava:

Na teritoriji Severnobanatskog okruga u toku proteklog vieknda registrovano je šest saobračajnih nezgoda, dve u Kikindi i po jedna u Adi, Čoki, Senti i Kanjiži. U pomenutim nezgodama jedno lice je teže povređeno.

Grad raspisao konkurs za dodelu studentskih stipendija:

Komisija za dodelu stipendija Grada Kikinde raspisala je Javni konkurs za dodelu stipendija studentima visokoškolskih ustanova, za školsku 2019/2020. godinu. Konkurs je otvoren do 14. januara. Pravo učešća na Javnom konkursu imaju: studenti prve godine studija koji se školuju u obrazovnoj ustanovi čiji je osnivač Republika Srbija; studenti druge i viših godina studija prvog i drugog stepena koji se školuju u obrazovnoj ustanovi čiji je osnivač Republika Srbija, a koji su ostvarili prosečnu ocenu najmanje 9,00 u prethodnoj godini studija, i studenti druge i viših godina studija prvog i drugog stepena u obrazovnoj ustanovi čiji je osnivač Republika Srbija, a koji su slabijeg materijalnog stanja.  

Uvođenje u vojnu evidenciju:

Na osnovu Zakona o vojnoj, radnoj i materijalnoj obavezi Ministarstvo odbrane Republike Srbije poziva lica muškog pola rođena 2002. godine da ispune svoju zakonsku obavezu i uvedu se u vojnu evidenciju. Obavezi uvođenja u vojnu eviudenciju podležu i lica muškog pola starijih godišta, rođena u periodu od 1992. do 2001, koja iz bilo kojih razloga nisu uvedena u evidenciju vojnih obveznika. Uvođenje u evidenciju može se izvršiti u nadležnom Centru Ministartsva odbrane za lokalnu samoupravu ili opštinskoj kancelariji, a prema mestu prebivališta, nakasnije do 28. februara 2020. godine. U Kikindi se uvođenje u evidenciju može izvršiti svakog radnog dana, u periodu od 9 do 13 časova. 

Vaučeri za odmor u Srbiji i ove godine:

Građani Srbije će i ove godine imati mogućnost da dobiju vaučere za odmor, čija će pojedinačna vrednost biti 5.000 dinara. Pravo, kao i do sada, imaju penzioneri, nezaposlena lica, korisnici prava na tuđu negu i pomoć, zaposleni čija primanja ne prelaze iznos od 60.000 dinara, korisnici prava na naknadu na porodičnu invalidninu po palom borcu, ratni vojni invalidi i civilni invalidi rata sa primanjima nižim od 60.000 dinara, kao i nosioci aktivnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva.

Plivanje za bogojavljenski krst:

Ronilački klub „Orka“ i Srpska pravoslavna crkva na Bogojavljenje, u nedelju, 19. januara organizuju tradicionalno plivanje za časni krst na Starom jezeru. Prijavljivanje traje do srede, 15. januara. Svaki učesnik mora da ima uverenje o zdravstvenoj sposobnosti, izdato od strane lekara sportske medicine, koji radi samo ponedeljkom i utorkom. Zainteresovani mogu da se prijave na broj: 063/ 384 792. 

Kursna lista:

Dinar je danas neznatno promenio vrendost prema evru u odnosu na petak, i zvanični srednji kurs iznosi 117,59 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Sport:

Memorijalni turnir u malom fudbalu „Branislav Gecić Geca“ biće održan od 20. januara u hali Sportskog centra „Jezero“. Prijavljivanje ekipa traje do 19. januara, a nagradni fond iznosi 350.000 dinara. Pokrovitelj takmičenja je Grad Kikinda. Uplata po ekipi iznosi 10.000 dinara, a broj za prijavljivanje je: 064/ 461-61-38.

Vreme:

Danas maglovito i tmurno, maksimalno 2 stepena u Kikindi.

Bioprognoza:

Na većinu hroničnih bolesnika biometeorološke prilike mogu imati relativno povolјan uticaj. Poseban oprez se preporučuje kardiovaskularnim bolesnicima i astmatičarima. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu glavobolјe i reumatskih bolova. Preporučuje se adekvatno odevanje.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!