Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 13. januar

Danas je sreda, 13. januar

Radosne vesti:

U toku jučerašnjeg dana u kikindskom porodilištu na svet su došli devojčica i dečak. 

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 23 puta. Na poziv pacijenata bilo je 15 pregleda, dok je u ambulanti pomoć zatražilo 8 građana. 

Policijska uprava:

Prema podacima Policijske uprave Kikinda u toku jučerašnjeg dana, na teritoriji Severnobanatskog okruga, registrovana je jedna saobraćajna nezgoda u Kikindi. Na sreću, nije bilo povređenih lica. 

Smanjen broj dnevnih pregleda i novih slučajeva koronavirusa:

Epidemiološka situacija u našem gradu ocenjuje se kao nestabilna. I dalje se savetuje oprez i poštovanje svih mera. Prema jučerašnjim podacima u Kikindi je aktivno 435 slučajeva koronavirusa. Dnevno se registruje oko 10 novoobolelih.

Kontrolni pregledi se obavljaju u ambulanti u Mirkonaselju, od 7 do 20 časova, a broj telefona je 316-218. Druga zdravstvena ambulanta, kod Tehničke škole, ponovo prima i pacijente koji nemaju simptome koronavirusa. U dvorištu ove ambulante, kao i do sada, na prvi pregled mogu da se jave građani koji sumnjaju da su oboleli od koronavirusa. Radno vreme i ove ambulante je od 7 do 20 sati, a telefon je: 316-204. Ambulanta u Svetosavskoj ulici broj 53 biće dežurna vikendom. 

Mere populacione i socijalne politike lokalne samouprave: 

U okviru mera populacione politike za 2021. godinu, Grad Kikinda, između ostalog, izdvojiće milion dinara za bračne parove koji su zainteresovani za vantelesnu oplodnju. I u ovoj godini lokalna samouprava nastojaće da obezbedi uslove za poboljšanje života porodica sa decom. U budžetu grada su i u 2021. obezbeđena sredstva za te namene i još kvalitetniji dodatni sadržaj u smislu podrške porodicama sa decom. Za roditeljski dodatak za prvorođeno dete opredeljeno je 6.300.000 dinara, za novčanu pomoć nezaposlenim porodiljama 10.500.000 dinara, na ime roditeljskog dodatka za drugo dete 4.000.000 dinara, za bebi-pakete za svako novorođenče budžetom je predviđeno 4.200.000 dinara, za studentske stipendije 8.772.000 dinara, za prevoz učenika srednjih škola 33.000.000 dinara, a za prevoz studenata opredeljeno je 12.000.000 dinara. 

Plivanje za časni krst:

Ronilački klub „Orka“ i Srpska pravoslavna crkva i ove godine organizuju tradicionalno plivanje za bogojavljenski krst, koje će biti održano 19. januara na Starom jezeru, sa počektom u 12 sati. Prijavljivanje traje do 17. januara na broj: 063/ 384 792. 

Poziv punoletnim licima za uvođenje u vojnu evidenciju:

Na osnovu Zakona o vojnoj, radnoj i materijalnoj obavezi Ministarstvo odbrane Republike Srbije poziva lica muškog pola rođena 2003. godine da ispune svoju zakonsku obavezu i uvedu se u vojnu evidenciju. Obavezi uvođenja u vojnu eviudenciju podležu i lica muškog pola starijih godišta, rođena od 1991. do 2002. godine, koja iz bilo kojih razloga nisu uvedena u evidenciju vojnih obveznika. U Kikindi se uvođenje u evidenciju može izvršiti svakog radnog dana u periodu od 9 do 15 časova, od 18. januara do 28. februara, u Centru Ministarstva odbrane, u Ulici Kralja Petra I 37. 

Kursna lista:

Zvanični srednji kurs je danas 117,5795 dinara za jedan evro, što je neznatna promena u odnosu na juče, objavila je Narodna banka Srbije.

Sport:

Fudbalski klub „Kikinda 1909“ ima novog trenera, Marka Gutešu, koji je donedavno vodio „Begej“ iz Žitišta, dok je novi sportski direktor Miroslav Zečević. Kikinđani su jesenji deo prvenstva završili na drugom mestu tabele, sa samo bodom manje od lidera, „Mladosti“ iz Omoljice. Cilj kluba je prvo mesto Vojvođanske lige Istok i plasman u Srpsku ligu. 

Vreme:

Promenjivo oblačno sa sunčanim intervalima. Najviša temperatura u Kikindi biće 3 stepena. 

Bioprognoza: 

Relativno nepovolјne biometeorološke prilike za hronično obolele. Oprez se savetuje srčanim i bolesnicima sa respiratornim tegobama. Bolovi u mišićima i zglobovima, kao i poremećaji sna su moguće meteoropatske reakcije. Dodatna pažnja se preporučuje učesnicima u saobraćaju.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!