Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 13. februar

Danas je četvrtak, 13. februar

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 39 puta, 25 intervenicija bilo je na poziv pacijenata, dok je u ambulanti obavljeno 14 pregleda.   

Isključenje struje:

Zbog planiranih radova na električnoj mreži danas, od 9:30 do 13 časova, bez struje će ostati korisnici u sledećim ulicama u Kikindi: Kumanovska, od Dimitrija Tucovića do Đure Daničića, Dimitrija Tucovića, od Albertove do Kinđe, Laze Kostića, od Albertove do Kraljevića Marka, Kraljevića Marka, od Đure Daničića do Gradskog stadiona, i Albertova, od Laze Kostića do Žarka Zrenjanina. 

U petak, 14. februara, od 9 do 10 časova struje neće imati ulice Marije Bursać i Vašarište, od 10:30 do 11:30 Ulica Danila Kosića i Sinđelićeva, od Mihajla Pupina do Danila Kosića, a od 10 do 13 sati polovina Ulice Sterije Popovića, od Moravske do Vojina Zirovića, i Moravska, od Nikile Francuskog do Sterije Popovića. 

U subotu Dan državnosti, ponedeljak neradan dan:

Srbija u subotu, 15. ferbuara obeležava Dan državnosti, u znak sećanja na dan kada je 1804. godine u Orašcu počeo Prvi srpski ustanak, ali i na isti dan 1835. godine, kada je proglašen prvi srpski Ustav. Istog dana, obeležava se i veliki verski praznik Sretenje Gospodnje, koji je u crkvenom kalendaru obeležen crvenim slovom. Prema Zakonu o državnim i drugim praznicima u Srbiji, Sretenje je državni praznik i praznuje se 15. i 16. februara. S obzirom na to da ova dva datuma padaju u subotu i nedelju, prema zakonu neradan je i prvi sledeći radni dan – ponedeljak, 17. februar. 

Isplata posebne novčane naknade:

Nacionalna služba za zapošljavanje obaveštava javnost da će posebna novčana naknada za januar mesec, korisnicima kojima nedostaje do 5 godina do ispunjavanja prvog uslova za ostvarivanje prava na penziju, biti isplaćena danas.  

Narodni muzej:

U okviru Festivala etnološkog filma danas će biti prikazana sledeća ostvarenja: „Simfonija“ iz Srbije, „Ožiljci“ iz Francuske i „Trebalo je da sve postanemo kraljice“ iz Nemačke i Španije. Početak je u 17 sati, ulaz je slobodan.  

Koncert pod nazivom „Veče koje trenutke nosi u večnost“ biće održan u svečanoj sali Narodnog muzeja večeras, sa početkom u 19 sati. Ulaz je slobodan. 

Narodna biblioteka „Jovan Popović“:

Promocija knjige „Magareće uši“, autorke Olivere Skoko, biće održana večeras u Gradskoj biblioteci, sa poečtkom u 19 sati. 

Narodna biblioteka „Jovan Popović“ i ove godine organizuje pripremu za polaganje završnog ispita iz srpskog jezika. Zainteresovani se mogu prijaviti lično, na Dečjem odeljenju, do kraja februara. Časovi su besplatni za članove Biblioteke. 

Poklon koncert za Dan zaljubljenih:

Poznati pevač pop muzike Nenad Knežević Knez nastupiće u petak, 14. februara u sali Narodnog pozorišta u Kikindi. Početak je u 20 časova, ulaz je slobodan. Koncert je poklon lokalne samouprave sugrađanima za Dan zaljubljenih. 

Galerija „Tera“:

Izložba akademske slikarke Jane Stojaković, pod nazivom ,,Lepota modifikovane prirode“, biće otvorena u petak, 14. ferbuara u Galeriji „Tera“. Početak otvaranja zakazan je za 20 sati. 

ADZNM „Gusle“:

Akademsko društvo za negovanje muzike „Gusle“ tradicionalno na Sretenje, 15. februara, povodom obeležavanja krsne slave, organizuje koncert narodnih pesama i igara. Svečanost će biti održana u sali Narodnog pozorišta, sa početkom u 16:30, a ulaz je slobodan.

Kursna lista:

Zvanični srednji kurs dinara prema evru iznosi danas 117,5549 dinara za evro, što je neznatna promena u odnosu na juče, objavila je Narodna banka Srbije.

Vreme:

Danas sunčano, sa slabim zapadnim vetrom. Najviša temperatura u Kikindi biće 10 stepeni. 

Bioprognoza:

Biometeorološka situacija izazivaće uobičajene tegobe kod većine hronično obolelih. Oprez se savetuje srčanim i cerebrovaskularnim bolesnicima. Od meteoropatskih reakcija mogući su reumatski bolovi i neraspoloženje. I dalјe se preporučuje povećana koncentracija svim učesnicima u saobraćaju.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!