Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 13. avgust

Danas je četvrtak, 13. avgust

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 25 puta, 17 intervencija bilo je na poziv pacijenata, dok je u ambulanti obavljeno 8 pregleda. 

Radosne vesti:

U toku jučerašnjeg dana u Kikindi je rođene su dve bebe (dva dečaka).

Akcija davanja krvi:

Naredna akcija dobrovoljnog davanja krvi biće organizovana u Crvenom krstu u ponedeljak, 17. avgusta, u periodu između 8:30 i 13 časova. 

Javni poziv za dodelu pomoći izbeglicama na teritoriji Kikinde:

Komisija za izbor korisnika za dodelu pomoći izbeglim licima na teritoriji grada Kikinde, raspisala je  Javni poziv, za dodelu pomoći namenjene poboljšanju uslova stanovanja porodica izbeglica, kroz nabavku građevinskog materijala za adaptaciju ili popravku seoske kuće sa okućnicom na teritoriji grada Kikinde. Obrazac prijave i objedinjene izjave, kao i sve dodatne informacije, mogu se dobiti u prostorijama Povereništva za izbeglice u Gradskoj upravi kancelarija broj 11, na sajtu grada Kikinde, kao i pozivom na broj telefona 0230/410-164. Poziv je otvoren do 13. avgusta. 

Rok za uplatu treće rate poreza na imovinu do 14. avgusta:

Vlasnici nekretnina u našoj zemlji imaju rok do petka, 14. avgusta da plate treću kvartalnu ratu ovogodišnjeg poreza na imovinu, što važi i za poreske obveznike koji još uvek nisu dobili poreska rešenja za 2020. godinu. Za svaki dan kašnjenja uplate poreza na imovinu obveznik plaća zateznu kamatu, koja trenutno iznosi 9,25 odsto.

Dom zdravlja:

Ambulanta za febrilna stanja i respiratorne infekcije, koja se nalazi u Drugoj zdravstvenoj ambulanti, kod Tehničke škole, radi svakog dana od 7 do 19 sati. 

Kovid ambulanta za decu:

Kovid ambulanta, koja prima školsku i mlađu decu sa povišenom temperaturom, kašljem i otežanim disanjem nalazi se u Mikronaselju, kod Vrtića „Miki“, a radi svakog dana od 7 do 18 sati. Svi ostali pacijenti javljaju se u Dispanzeru u Ulici Kralja Petra I ili u ambulanti kod Vrtića „Kolibri“. 

Kompanija FCC:

U okviru akcije sakupljanja kabastog otpada još danas i sutra po 6 kontejnera biće postavljeno u Dositejevoj ulici, od Nikole Tesle do pijace, i u Ulici Vojvode Putnika, od Nikole Tesle do Branka Radičevića, a od petka do ponedeljka 4 kontejnera nalaziće se u Ulici Braće Laković, a 2 u Semlačkoj, na uglu sa Nikole Pašića i na uglu sa Jugovićevom.

Narodni muzej:

Narodni muzej do kraja avgusta organizuje program „Kikinda od A do Š“ namenjen školarcima i porodicama sa decom. Ovogodišnji program se razlikuje od prethodnih kampova po tome što nema dužeg zadržavanja većeg broja dece u isto vreme u Muzeju. Zainteresovani mogu od utorka do subote, u periodu od 10 do 18 sati, da u Muzeju preuzmu edukativni radni list za istraživanje našeg grada. Sve informacije o letnjem programu možete dobiti slanjem poruke na Fejsbuk stranici Muzeja ili na broj: 421-239.

Kursna lista:

Zvanični srednji kurs dinara prema evru iznosi  117,5934 dinara za evro, što je neznatna promena u odnosu na juče, objavila je Narodna banka Srbije.

Vreme:

Prema prognozi za narednih sedam dana, u petak će biti pretežno sunčano i toplo. Posle podne i uveče uz lokalni razvoj oblačnosti sa pljuskovima i grmljavinom.

Za dane vikenda nestabilno, povremeno sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom izraženijim u subotu, uz manji pad dnevne temperature. Sledeće nedelje pretežno sunčano i veoma toplo.

Bioprognoza:

Očekuju se povolјne biometeorološke prilike. Izvestan oprez savetuje se osobama sa disajnim problemima. Meteoropatske reakcije su moguće u blažoj formi. Savetuje se smanjena fizička aktivnost i zaštita od UV zračenja.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!