Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 13. avgust

Danas je utorak, 13. avgust

Radosne vesti:

U toku jučerašnjeg dana u kikindskom porodilištu rođeni su dva dečaka i jedna devojčica.

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 38 puta, 23 intervencije  bilo je na poziv pacijenata, dok je u  ambulanti obavljeno 15 pregleda. 

Policijska uprava:

Na teritoriji Severnobanatskog okruga u toku jučerašnjeg dana registrovane su dve saobraćajne nezgode na području Kikinde sa pričinjenom materijalnom štetom.

Početak radova u Dečjem i Školskom dispanzeru:

Projektom „Unapređenje sistema primarne zdravstvene zaštite dece i omladine na teritoriji Grada Кikinda“, koji je finasiran u okviru programa društvene odgovornosti „Zajednici zajedno“ kompanije NIS za 2019. godinu, Domu zdravlja „Kikinda“ odobreno je 17 miliona dinara za investiciono održavanje objekata Dečjeg i Školskog dispanzera, nabavku medicinske opreme i nameštaja i nabavku sanitetskog vozila sa opremom.

Hor i orkestar KCK osvojili zlatnu plaketu na Festivalu u Bugarskoj:

Hor i orkestar Kulturnog centra Kikinda „Attendite“ osvojili su zlatnu plaketu u kategoriji mešovitih horova na 25. Balkan folk festu u Varni, u Bugarskoj.

Tribina o vegetarijanskoj ishrani:

Institut za medicinska istraživanja iz Beograda, UG „Zdravlje na dlanu“ iz Kikinde i novosadsko udruženje „Ritam zdravlja“, u sredu, 14. avgusta u dvorištu Narodne biblioteke „Jovan Popović“ organizuju tribinu pod nazivom „Biljna ishrana – trend ili izbor budućnosti“. Predavači će biti dr Jelena Milešević, dr Tatjana Jezdimirović i dr Goran Abraham. Početak je u 18 sati. 

Letnji bioskop:

Na repertoaru letnjeg bioskopa u Bibiloteci u četvrtak, 15. avgusta biće animirani film „Mali princ“. Početak projekcije je u 21 sat, ulaz je besplatan.

Dani sela u Iđošu:

Mesna zajednica Iđoš i ove godine povodom Preobraženja, slave sela, od 15. do 19. avgusta organizuje višednevnu proslavu, u okviru koje će biti održani promocija iđoškog vina, Etno bazar, kulinarski dan, radionice za decu, Krofnijada, izložbe, završnica turnira u malom fudbalu i veče u šumi „Hajdemo na bubalice“. 

Kikindsko leto:

U okviru manifestacije „Kikindsko leto“ u petak, 16. avgusta kraj otvorenih bazena SC „Jezero“ biće organizovano muzičko veče posvećeno domaćim hitovima iz devedesetih godina. Početak je u 21 sat, ulaz je besplatan. 

Kursna lista:

Dinar je danas neznatno promenio vrednost prema evru i zvanični srednji kurs iznosi 117,6809 dinara za jedan evro, što je najveća vrednost dinara prema evru od početka godine, objavila je danas Narodna banka Srbije.

Vreme:
 
Još danas sunčano i vrlo toplo, sa temperaturom do 38 stpeni. 
 
Bioprognoza:
 
Nastavlјa se period sa nepovolјnim uticajem biometeoroloških prilika na većinu hronično obolelih. Poseban oprez se savetuje osobama sa kardiovaskularnim i psihičkim problemima. Kod meteoropata moguća je razdražlјivost, loša koncentracija i pospanost. Učesnicima u saobraćaju se savetuje dodatan oprez.

Projekat Gradski info realizuje se zahvaljujući sredstvima lokalne samouprave, odobrenim u okviru Konkursa za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja na teritoriji grada Kikinde u 2019. godini.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!