Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 13. april

Danas je petak, 13. april

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 33 puta, 12 intervencija bilo je na poziv pacijenata u gradu, 6 u okolnim selima, dok je u ambulanti obavljeno 15 pregleda. 

Radosna vest iz porodilišta:

Na Ginekološko-porođajnom odeljenju Opšte bolnice u Kikindi u toku jučerašnjeg dana rođen je jedan dečak. 

Isključenje struje:

Zbog planiranih radova na električnoj mreži u ponedeljak, 15. aprila u periodu od 10 do 11 časova bez struje će ostati ulica Pere Segedinca, od Karađorđeve do Ivana Milutinovića. 

Akcija dobrovoljnog davanja krvi:

Crveni krst Kikinda i Zavod za transfuziju krvi Vojvodine u ponedeljak, 15. aprila organizuju akciju dobrovoljnog davanja krvi. Akcija će biti održana u prostorijama Crvenog krsta, u periodu od 9 do 13 sati. 

Prolećna akcija sakupljanja kabastog otpada: 

U okviru prolećne akcije sakupljanja krupnog otpada u seoskim mesnim zajednicama, kontejneri će do ponedeljka, 15. aprila biti postavljeni u Banatskom Velikom Selu. Nakon toga, akcija se nastavlja u Novim Kozarcima. 

U gradskoj zoni, kontejneri će se za vikend i u ponedeljak biti postavljeni u ulici Cara Dušana. 

Narodna biblioteka:

Narodna biblioteka „Jovan Popović“ u Kikindi raspisala je po drugi put nagradni konkurs za najbolji trejler za knjigu. Pravo učešća imaju mladi starosti do 20 godina, a konkurs je otvoren do 5. maja. 

Kulturni centar:

Kulturni centar Kikinda i ove godine na gradskom trgu organizuje manifestaciju „Pozdrav proleću“, u okviru koje će biti održana i tradicionalna trka beba „Naj kića“. Pravo učešća imaju bebe do 16 meseci, a prijavljivanje traje do utorka, 16. aprila. 

Prijavljivanje se vrši lično u Kulturnom centru, radnim danima od 10 do 15 sati, ili pozivom na: 422 544. 

Narodno pozorište: 

Predstava „Smrt čoveka na Balkanu“ biće izvedena večeras na sceni Narodnog pozorišta sa početkom u 20 sati. 

U mobilnom bioskopu u Narodnom pozorištu u nedelju će od 16 časova na repertoaru biti igrana avantura Tima Bartona „Dambo“, a od 18 i 20:30 sati ratna drama rusko-srpske produkcije „Balkanska međa“. Film „Dambo“ biće prikazan i u ponedeljak u 16 sati, u 18 će na repertoaru biti akciona avantura „Helboj“, a u 20:30 „Balkanska međa“. 
 
Dečje pozorište „Lane“:
 
Na repertoaru Dečjeg pozorišta „Lane“ u nedelju, 14. aprila biće predstava za decu i odrasle „Pobuna bajki“. Početak je u 19 sati. 
 
Sport:
 
Ovog vikenda u okviru 21. kola Vojvođanske fudbalske lige Istok biće odigrana dva lokalna derbija. Danas „Sloboda“ u Novim Kozarcima dočekuje „Kikindu 1909“, dok će u nedelju na stadionu u Vašarištu snage odmeriti „ŽAK“ i velikoselska „Kozara“. Početak obe utakmice je u 16 sati. 

Vreme:

Danas pre podne sunčano, posle podne oblačno sa kišom. Najviša temperatura u Kikindi biće 14 stepeni. 

Pratite nas FB