Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 12. septembar

Danas je sreda, 12. septembar

Radosne vesti:

U toku jučerašnjeg dana u Kikindi su rođene dve bebe. ( Dečak, devojčica)

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 34 puta, 25 intervencija bila na poziv pacijenata, dok je u ambulanti obavljeno 9 pregleda.

Policijska uprava: U toku jučerašnjeg dana na teritoriji Severnobanatskog okruga registrovana je jedna  saobraćajna nezgoda u Kikindi.

Elektrodistribucija:

Zbog planiranih radova na električnoj mreži u četvrtak, 13. septembra u periodu od 8 do 10 časova bez struje će ostati delovi ulica Ivana Jakšića i Sterije Popovića. 

Istoga dana, od 10:30 do 12:30 bez struje će ostati sledeće ulice: Vojina Zirojevića, od Rade Trnića do Srbobranske, Kozaračka, Sutjeska, od Vojina Zirojevića do Moravske, Ivana Jakšića, od Vojina Zirojevića do Moravske, Nikole Francuskog, Partizanska, od Jovana Jovanovića Zmaja do Svetosavske, Petefi Šandora parna straana od broja 2 do 12, Svetosavska, od Partizanske do Petefi Šandora, Josifa Pančića broj 2 i Beogradska zgrada broj 2. 

JP “ Kikinda“

Javno preduzeće za komunalnu infrastrukturu i usluge „Kikinda“ obaveštava korisnike koji imaju neizmirena dugovanja za vodu i kanalizaciju da su u toku isklјučenja sa vodovodne mreže.

Pozivaju se korisnici da svoja dugovanja izmire u što kraćem roku, ili da dođu u prostorije Službe evidencije, obračuna i naplate koja se nalazi na adresi Iđoški put 4, kako bi sklopili Sporazum o izmirenju dugovanja na rate, i izbegli isključenje sa vodovodne mreže. 

U toku izgradnja fekalne kanalizacije u slivu Šumice

Radovi na izgradnji fekalne kanalizacije u slivu Šumice, na dužini od oko 1.800 metara su u toku, a završetak na celokupnoj deonici očekuje se krajem sledeće godine. Projekat su zajednički finansirali lokalna samouprava i Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo. 

Plato ispred „Galadske“ uskoro dobija nov izgled

Jedan od najprometnijih delova našeg grada, plato i trotoar ispred stambenog bloka „Galadska“, uskoro će biti i lepši i funkcionalniji. Sredstva u iznosu od 9 miliona dinara izdvojili su lokalna samouprava i Ministartsvo državne uprave. 

Audicije za horove Kulturnog centra

Dečji hor Kulturnog centra u četvrtak, 13. septembra sa početkom u 18 časova organizuje audiciju za prijem novih članova. Hor vodi Danica Mandić. 

Hor „Attendite“ od danas se vrši prijem novih članova svakog utorka i četvrtka od 19 časova. Hor vodi doc. dr Biljana Jeremić. 

Koncert ansambla „Kolo“ u petak u Pozorištu

Nacionalni folklorni ansambl „Kolo“ ordžaće koncert u Narodnom pozorištu u Kikindi u petak, 14. septembra sa početkom u 20 sati. Karte po ceni od 300 dinara mogu se od danas kupiti na blagajni Pozorišta.  Ansambl „Kolo“ osnovan je 15. maja 1948. godine. Već punih 7 decenija „Kolo“ na visokom umetničkom nivou čuva, neguje i prezentuje tradicionalnu umetnost, kroz igru, pesmu, muziku i običaje. Više od 60 vrhunskih umetnika, igrača koji su istovremeno i pevači, kao i 15 muzičara, prezentuju raznovrsnu i bogatu srpsku tradicionalnu umetnost.
Ansambl „Kolo“ je jedinstven ambasador kulture koji je gostovao na svim kontinentima, u najprestižnijim koncertnim salama kao što su Metropoliten, Karnegi Hol u Njujorku, Palata Šajo u Parizu i mnogim drugim. 

Džudisti „Partizana“ osvojili dve medalje na prvenstvu Vojvodine

Na pojedinačnom prvenstvu Vojvodine za mlađe pionire i poletarce, održanom proteklog vikenda, džudisti kikidnskog „Partizana“ su u konkurenciji od oko 350 takmičara osvojili su jednu zlatnu i jednu bronzanu medalju. Poletarac Nemanja Galić je u kategoriji do 28 kilograma osvojio prvo mesto i zlatnu medalju, dok je  mlađi pionir Dušan Milešević u kategoriji do 55 kilograma bio treći i okitio se bronzanom medaljom. 

Vreme:

I danas će u Kikindi biti pretežno sunčano i toplo. Najviša dnevna temoeratura biće 30 stepeni. 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!