Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 12. oktobar

Danas je utorak, 12. oktobar

Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici danas obeležavaju praznik Svetog Kirjaka, u narodu poznatiji kao Miholjdan. Ovaj datum u crkvenom kalendaru nije obeležen crvenim slovom, ali prema narodnom verovanju na ovaj dan ne treba obavljati kućne poslove, usisavati, spremati i slično. Ovo verovanje se uvrežilo u narodu zbog toga što treba prvo završiti sve poslove napolju koji ne mogu da čekaju zimu i hladnoću. 

Hitna služba: 

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 24 puta na terenu.

Radosne vesti:

U toku jučerašnjeg dana, na Porođajnom odeljenju Opšte bolnice u Kikindi na svet su došle četiri bebe (dva dečaka i dvedevojčice).

Epidemiološka situacija:

Prema poslednjim podacima kikindskog ZZJZ u našem gradu aktivno je 925 slučajeva koronavirusa.

Matičarska služba:

Prema podacima Matičarske službe u našem gradu, tokom proteklog vikenda venčalo se pet parova. Kako saznajemo, svoju ljubav brakom su krunisala 4 para u Kikindi, dok je jedan brak sklopljen u Ruskom Selu. 

Akcija dobrovoljnog davanja krvi:

Druga od tri redovne akcije dobrovoljnog davanja krvi u ovom mesecu biće održana u četvrtak, 14. oktobra u prostorijama Crvenog krsta, u periodu između 8:30 i 13 časova. 

Sakupljanje krupnog otpada:

U okviru akcije sakupljanja kabastog otpada danas i sutra 5 kontejnera nalaziće se u Ulici Vojvode Mišića, a jedan na uglu Srbobranske i Moravske ulice, u sredu i četvrtak: 2 kontejnera biće u Srbobranskoj ulici, od Vojina Zirojevića do Omladinske, i 4 duž Ulice Ivana Jakšića, u četvrtak i petak: 6 kontejnera biće postavljeno duž Ulice Nikole Francuskog, a od petka, 15. do ponedeljka, 18. oktobra: 6 kontejnera biće postavljeno duž Ulice Sterije Popovića. 

Projekcija filma „Toma“ u Kikindi: 

Film „Toma“ biće prikazan u hali SC „Jezero“ još dnaas i u sredu u terminima od 18 sati i 21 čas. Karte po ceni od 350 dinara mogu se kupiti  na recepciji SC „Jezero“, u „Partizanu“ i sportskoj hali u Mokrinu. 

Kulturni centar:

Predavanje pod nazivom „Vakcinacija – da ili ne i zašto da?“ biće održano danas u velikoj sali Kulturnog centra, sa početkom u 18 sati. Predavač će biti specijalista socijalne medicine  dr Branislav Hačko iz Zavoda za javno zdravlje. 

Narodno pozorište:

Na repertoaru Narodnog pozorišta u petak, 15. oktobra sa početkom u 20 časova biće gostujuća predstava na mađarskom jeziku sa titlom „Ostajem, ostati“ samostalne istraživačke produkcije grupe glumaca iz Novog Sada. Broj mesta je ograničen zbog epidemiološke situacije. Telefon za informacije i rezervacije je: 0230/422-638.
 
Galerija „Tera“:
 
U Galeriji „Tera“ u petak, 15. oktobra biće otvorena izložba Jelene Šalinić Terzić. Početak otvaranja je u 19 časova. 

Sport:

Na Pojedinačnom prvenstvu Srbije za mlađe seniore, koje je održano u Beogradu, kadetkinja Nađa Iličin je u vrlo jakoj konkurenciji, u kategoriji do 57 kilograma, uspela da osvoji bronzu, a medaljom istog sjaja okitio se i Mateja Vukmirica, u kategoriji do 90 kilograma. 
Džudisti Partizana bili su sjajni i na “Turniru malih šampiona” u Pančevu. Srebrnu medalju osvojio je mlađi pionir Filip Srejin, a bronzanim odličjima okitili su se poletarac David Mohači, i stariji pioniri: Ivan Kovačev, Miljan Peković i Milana Šibul. Na ovo takmičenje džudiste je vodila trener Tijana Radić Sivčev.  

Vreme:

 I danas oblačno sa povremenom slabom kišom. Temperatura u Kikindi biće do 13 stepeni. 

Bioprognoza: 

Srčani bolesnici i astmatičari i dalјe mogu osećati izvesne tegobe usled očekivane biometeorološke situacije. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu reumatskih bolova, neraspoloženja i glavobolјe. Preporučuje se adekvatno odevanje, kao i pojačana pažnja u saobraćaju.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!