Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 12. oktobar

Danas je subota, 12. oktobar

Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici danas obeležavaju praznik Svetog Kirjaka, u narodu poznatiji kao Miholjdan. Ovaj datum u crkvenom kalendaru nije obeležen crvenim slovom, ali prema narodnom verovanju na ovaj dan ne treba obavljati kućne poslove, usisavati, spremati i slično. 

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 40 puta, 26 intervenicija bilo je na poziv pacijenata, dok je u ambulanti obavljeno 14 pregleda. 

Radosne vesti:

U toku jučerašnjeg dana u Kikindi su rođeni dve devojčice i jedan dečak.

Radovi u Školskom dispanzeru:

Zbog radova u Školskom dispanzeru, pregledi se obavljaju u ambulanti u Mikronaselju (Svetosavska 105) u dve smene. 

Policijska uprava Kikinda:

Službenici Policijske uprave u Kikindi, u okviru svojih redovnih aktivnosti, na strelištu u Crnoj Bari izvodiće bojevo gađanje, u periodu od 14. oktobra do 10. novembra. Gađanje će biti izvođeno radnim danima, u vremenskom periodu od 8 do 14 časova. U cilju preduzimanja potrebnih mera bezbednosti, PU Kikinda apeluje na građane da u predviđenom vremenu ne izvode poljske radove i ne kreću se u blizini strelišta. 

Akcija dobrovoljnog davanja u četvrtak na Trgu:

Zavod za transfuziju krvi Vojvodine trenutno raspolaže smanjenim zalihama svih krvnih grupa, posebno sa negativnim RH faktorom. Crveni krst Kikinda apeluje na dobrovoljne davaoce da se u što većem broju odazovu i daruju dragocenu tečnost, kako bi se zalihe što pre stabilizovale. Vanredna akcija dobrovoljnog davanja krvi biće održana u četvrtak, 17. oktobra u transfuziomobilu, koji će biti postavljen na gradskom trgu od 9 do 13 časova. 

Narodni muzej Kikinda:

U okviru „Dečje nedelje“ u Narodnom muzeju još danas je besplatan za decu i roditelje sa decom. Posetioci mogu da razgledaju stalnu postavku Muzeja, istražuju i zabave se u novootvorenom Klubu. 

Izložba povodom 75 godina od osnivanja Trinaeste vojvođanske udarne brigade biće otvorena u ponedeljak, 14. oktobra u Narodnom muzeju u Kikindi. Početak otvaranja zakazan je za 12 časova. Posetioci će izložbu moći da pogledaju do 14. novembra. 

Narodna biblioteka „Jovan Popović“:

Narodna biblioteka “Jovan Popović” raspisala je Literarni konkurs za osnovce i srednjoškolce, koji je otvoren do 8. novembra. Svečana dodela nagrada biće upriličena u okviru programa proslave Dana biblioteke, 18. novembra. 

Kursna lista:

Dinar će u ponedeljak, 14. oktobra, zadržati prema evru približno istu vrednost kao i u juče i zvanični srednji kurs iznosiće 117,52 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Sport:

U okviru 9. kola Vojvođanske lige Istok danas „Kikinda 1909“ na Gradskom stadionu dočekuje Crvenu zvezdu iz Vojvode Stepe. U nedelju ŽAK igra u Banatskom Karađorđevu protiv „Jedinstva“, a kozaračka „Sloboda“ u Čenti protiv „Banata“. Posle osam odigranih kola „Sloboda“ je na drugom mestu tabele, „Kikinda“ na 4, a ŽAK na 14. Devetu utakmicu u Srpskoj ligi Vojvodina velikoselska „Kozara“ će igrati danas, na svom stadionu protiv „Dunava“ iz Starih Banovaca. „Kozara“ je sa jednom pobedom, tri remija i 4 poraza na 14. mestu tabele. Sve utakmice počinju u 15 časova. 

Kikindski Džudo klub „Partizan“ prima nove članove, decu uzrasta od 6 do 8 godina. Zaintersovani mogu da dođu u Sportsku salu „Partizan“, ponedeljkom, sredom i petkom u 18 časova. 

Muški odbojkaški klub „Kikinda“ poziva dečake osnovnoškolskog uzrasta da pohađaju jednu od najboljih škola odbojke. Treninzi se odvijaju u školama „Žarko Zrenjanin“ i „Đura Jakšić“. Svi zainteresovani informacije mogu dobiti pozivom na:  064/24 37 975. 

Vreme:

Sunčano i toplo, sa umerenim južnim vetrom. Najviša temperatura u Kikindi biće 25 stepeni. 

Bioprognoza:

Biometeorološka situacija je povoljna za većinu hronično obolelih i osetlјivih osoba. Oprez savetuje srčanim i psihičkim bolesnicima.Kod meteoropata moguća je glavobolјa.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!